Miek goes Sonja

Ook ik moet eraan geloven. Deed ik het eerst nog op mijn eigen manier, kan ik daar nu de motivatie niet meer voor opbrengen. Iemand moet het me vertellen en voordoen. En daar ga ik niemand minder dan Sonja Bakker voor gebruiken.

Ik weet dat ik niet dik ben en dat menig persoon jaloers zal zijn op mijn figuur. Maar ik vind dat je lichaam iets van jezelf is; waar je je lekker in moet voelen en waar je trots op moet zijn. En als je dat niet bent, moet je er iets aan doen. Dat heb je zelf in de hand. Al een tijdje voel ik mij niet lekker in mijn vel. Broeken zitten te strak of passen helemaal niet meer, ik krijg flubber-armen én gewoon een boller koppie. En dat vind ik jammer, want dat hoeft niet. Ik heb het idee dat ik wat steviger ben dan ik ooit was en dat is gewoon geen fijn gevoel.

Voorheen ging ik zelf aan de slag met een Weight Watchers-puntenboekje en hield ik zelf bij wat ik mocht eten en probeerde daar zo creatief mogelijk mee om te gaan. Gevolg was dat ik zéker afviel, maar constant bezig was met berekenen en bedenken, constant bezig met eten. Iedere keer gefrustreerd als ik net een paar punten boven de grens uitkwam en moe van het bijhouden.

Nu ga ik het dus anders doen. Ondanks de kritieken die Sonja heeft gekregen, ben ik ervan overtuigd dat haar methode werkt. Daarvoor heb ik teveel succesverhalen gehoord en van dichtbij gezien. Ik ga dus ook een poging wagen en merk wel hoe ver ik kom. Gewoon eten wat deze dame mij voorschrijft en dit braaf volhouden. Daar heb ik vast een hele kluif aan.

Nogmaals: ik weet dat ik niet dik ben en ik hoef ook geen latje te worden. Ik wil weer lekker in mijn vel zitten en mijn kleren weer passen. Want ik heb momenteel even niet de middelen om een nieuwe collectie aan te schaffen (dat heb je als je een dag minder gaat werken en wel allemaal leuke tripjes op de planning hebt staan).

Morgen ga ik beginnen. Wish me luck! :)