De aso-jeugd van tegenwoordig

Goede vriend H. kwam gezellig een avondje bij me eten, samen met vriendin N. We hebben het met z’n drietjes altijd enorm leuk, we kennen elkaar al sinds de tweede klas middelbare school en zijn praktisch met elkaar opgegroeid. Ik kan niet zonder ze en ben zo blij dat we nog zo veelvuldig en goed contact hebben!

Maar, terug naar dat eetavondje. Ik ben namelijk bang dat vriend H., wonende in Culemborg, voorlopig niet meer bij mij in Utrecht op de stoep staat…

Ik had gekookt, wraps a-la Miek, en we kletsten wat na onder het genot van chocolademousse, thee en koffie. Rond half 11 werd het voor hen tijd om weer op te stappen; we hebben alle drie een drukke baan, dus erg laat konden we het helaas niet echt maken. (Dat komt binnenkort wel weer, maar, vast niet bij mij thuis. Dus.)

H. reed met zijn auto mijn straat uit, over een fietspad, en wilde vervolgens afslaan, maar zag tijdens die actie even een scooter op datzelfde fietspad over het hoofd. Die moest dus wat afremmen om niet tegen H.’s auto aan te knallen. H. stak nog even zijn hand op als sorry-teken, maar blijkbaar werd dat door de beste bestuurder niet gewaardeerd.

Hij keerde om, scheurde achter H. aan en toen die even verderop moest stoppen voor een stoplicht, kwam ie naast hem tot stilstand. De scooterrijder trok de autodeur open -waarop H. nogmaals zijn welgemeende excuses aanbood- en rochelde (!) vriend H. vol in het gezicht! Als in: tuffen. Spugen. Nou jaaaa zeg!

Klink ik heel ouderwets als ik zeg: waar gaat het heen met deze wereld?

Vriend H. was te verbaasd om te reageren. Tsja, wat moet je doen op zo’n moment? De scooter peerde hem net zo snel als dat ie was gekomen. Flabbergasted reed H. door naar huis, waarna ie mij belde om het bizarre verhaal te vertellen.

“Nou Miek, dat stomme Utrecht van jou… Je snapt dus wel dat ik niet meer bij je langs kom hè?”

Share Button
 1. Saskia

  Jezus. Wat een onzin zeg!

 2. Sander

  haha, ja is wel lullig.

  Gelukkig zou dit in Culemborg niet kunnen gebeuren ;)

 3. Liselot

  Ik vind het echt heel asociaal inderdaad!

 4. Dijkie

  Was de onvriendelijke meneer op de scooter misschien van Noordafrikaanse afkomst?

  Natuurlijk belachelijk dat je zoiets doet, maar er gebeuren wel schokkendere dingen in het verkeer…

 5. Ian

  Ja Road Rage zie je zo veel tegenwoordig. Niemand heeft geduld en als je iets verkeerds doet per ongeluk krijg je niet eens de kans om je excuses aan te bieden. Iedereen kan toch een fout maken?

 6. Michiel

  Idioot zeg! Ik even blij met de automatische deurvergrendeling van m’n auto…

 7. Danielle

  WTF! Mensen zijn echt fucked up! Hopelijk durft H. binnenkort toch nog een herkansing te doen en laat jij hem alle LEUKE plekken en mensen zien van Utrecht ;)

 8. ioon

  GAT-VER-DAMME
  Dat vind ik zoooo smerig en laag. Iemand spugen. Bahhhh. En waarom, omdat ie 2 seconden later op zijn locatie aankomt. Blegh.

 9. amethyst

  Gatverdamme wat aso! Bah bah bah!

 10. Rianne

  Nou zeg! Ik zou precies hetzelfde denken! Wat belachelijk, zeg!

 11. Aleida

  Haha, erg he! Nu verschilt het wel per wijk, maar in de Kanaalstraat kan je dat ook zo ineens overkomen, drama.

 12. Elise

  Walgelijk ! tja .. dat moet allemaal kunnen. Ze vergeten voor het gemak wat ze zelf allemaal fout doen ..

  gr. Elise

 13. sabine

  Ziek in z’n hoofd

 14. inge

  ik wou zeggen, niet te geloven, maar dat is het helaas wel. ik zie zulke dingen ook gebeuren, voor m’n neus, ik sta erbij en kijk ernaar en denk, #WTF?!! mensen en grenzen.. niet alles wordt er beter op.

 15. Kimsje

  Jeetje wat een heftige reactie zeg!

 16. Linda

  Oh my god, dat is toch niet normaal :S

 17. Kirsten

  Ja, en dit gedrag begint dus allemaal op steeds jongere leeftijd. Ik sta soms echt versteld wat kinderen op het schoolplein naast mijn huis soms naar mij roepen. Woorden die ik op die leeftijd zeker nog niet kende, en als ik dat al deed durfde ik ze echt niet te gebruiken. Vooral het schelden met kanker is zo ontzettend toegenomen…

 18. Rinus

  Niet normaal zeg, maar je hebt er ook figuren bij die meteen een vuistslag uit delen!…

 19. Willemvk

  Dat slaat toch helemaal nergens op!
  In het verkeer kun je toch altijd wel eens wat over het hoofd zien.

 20. Caithlin

  Wat respectloos. Dat is het enige woord dat ik ervoor heb.

 21. Susanne

  Zo wat associaal, nu moet ik er wel bijzeggen dat Culemborg nou ook niet echt bekend staat als gezellige stad!

 22. Monique

  Wat een ontzettend laffe actie zeg! Ik snap overigens volkomen dat hij te verbaasd was om iets te doen toen het gebeurde…