Redt ie het of redt ie het niet?

Elk jaar, zo aan het begin van de maand april, bekruipt me weer zo’n zenuwachtig gevoel. Dan moet mijn zo geliefde groene Micraatje, waar ik zo veel plezier van heb, naar de autodokter. Het is een bakkie uit 1996, dus de kans is aanwezig dat ie wat pijntjes heeft. De vraag is dan of hij er na wat kleine (be)handelingen weer prima doorheen komt of dat ik diep in de buidel mag tasten voor een grote reparatie. En in dat laatste geval moet ik me afvragen of ik dat er (weer) voor over heb…

De eerste keer dat ik hem liet keuren, twee jaar geleden, was het namelijk gelijk goed mis. Ik moest flink dokken voor een nieuwe startmotor en baalde als een stekker: de totale kosten die ik in een jaar aan mijn eerste eigen autootje had gehad waren bijna even hoog als de prijs die ik betaalde bij de aanschaf ervan. Gelukkig viel het het jaar erop heel erg mee, waardoor het saldo op mijn spaarrekening enigszins in tact bleef.

Maar morgen is het weer zover: het Micraatje moet APK gekeurd worden. Mijn vader, die mij altijd heel erg verwent (dat durf ik toe te geven), heeft ‘m vandaag van binnen én buiten gepoetst en zal hem morgen richting slachtbank garage brengen. Het enige wat ik kan doen is heel hard bidden dat ie ongeschonden door de keuring komt en ik er weer een jaar onbezorgd in mag rijden.

Ik heb mijn spaargeld namelijk voor zo veel andere leuke dingen nodig. Een fijne zomervakantie, bijvoorbeeld. Of het shoppen van een nieuwe zomergarderobe, dat zo fijn is nu ik die vervelende overtollige kilo’s ben kwijtgeraakt. Of het aller, aller, allerleukste: een nieuw optrekje samen met vriendje. Hoewel dat nog ver weg is, we hebben helaas nog geen koper voor zijn huis, is het wel heerlijk om ons nieuwe stulpje in m’n hoofd alvast in te richten.

Morgenochtend om 9.00 uur wordt het Micraatje verwacht. Ik duim alsof mijn leven er vanaf hangt en begin daar nu direct mee. Duimen jullie mee?

Update – Sms van mama om 11.22 uur: “Auto is gekeurd, niks aan het handje.” Hoeraaaaa!

Share Button

LEES OOK:

20 reacties

  1. Weer een jaar gered!!! Hij heft het zonder kleerscheuren gehaald, je ouwe trouwe Micraatje.
    kus mama

  2. elk jaar ook hier weer spannend. astraatje uit ’94!
    maar jij zit weer voor een jaar goed, gefeliciteerd! ^^

  3. Dat is goed om te horen :) Mijn vriend zit ook elk jaar weer te duimen bij de APK, heeft de afgelopen jaren ook niet veel geluk gehad met z’n ‘nieuwe’ (5ehandse ofzo) auto…

  4. Aaaah, wat een opluchting! Die centen zou je inderdaad ook voor andere dingen gebruiken. Oh hé, dat kan nu ook!!