Geurtjes gevraagd

Wij vieren thuis dus geen Sinterklaas, maar Kerst wel een beetje met kadootjes. Zo is het een al jarenlange traditie dat mijn broertje, ik en onze eventuele aanhang een geurtje van mijn ouders krijgen. We mogen dan helemaal zelf bepalen welke dat moet zijn en die vinden we dan, als we aan tafel gaan voor het kerstdiner, mooi ingepakt op onze borden.

Ik ben echt dol op geurtjes. Ik koop ze zelden zelf (duur…), maar krijg ze wel heel graag. Ik vind een luchtje helemaal geen afgezaagd kado. Ik heb er ook vrij veel, ik wissel regelmatig af. Vorige week al kreeg ik van mijn moeder de vraag welk luchtje ze dit jaar voor me moet kopen. En nu komt het: ik ben er nog niet uit.

Ik heb een paar favorieten die ik, als ze op zijn, altijd weer opnieuw vraag. Maar, dat is ook wel weer heel erg voorspelbaar. Ik zou het daarom leuk vinden om weer eens een geurtje te krijgen dat ik nog niet heb of zelfs nog niet ken.

Hieronder staan mijn huidige vijf lievelingsgeurtjes op een rij. Kenners en/of beautyliefhebbers: welk geurtje zouden jullie mij op basis van deze vijf voorkeuren aanraden? Of aan de niet-kenners: wat is jullie favoriete geurtje en waarom?

1. Dior – J’adore

2. Chanel – Coco Mademoiselle

3. Marc Jacobs – Rain

4. Giorgio Armani – Acqua di Gioia

5. DKNY – Pure

Follow on Bloglovin

Share Button

LEES OOK:

17 reacties

 1. Ik verzamelde vroeger parfumflesjes, dus de flesjes ken ik in elk geval ;-)
  Mijn eigen favorieten van dit moment: NoaNoa van Cacharel en Cool Water van Davidoff. Maar ik weet dus niet of ze aansluiten bij jouw voorkeuren van nu.

 2. Een geurtje die ik altijd weer koop als hij leeg is is Golden Delicious van DKNY. Niet heel prijzig maar hij blijft bij mij goed hangen en iedereen ruikt hem ondanks ik hem zelf niet ruik :)

 3. Ik heb zelf Coco Mademoiselle ook en daarnaast is Daisy van Marc Jacobs mijn lievelingsgeur! Natuurlijk is het niet vanzelfsprekend dat je die ook lekker vind, maar hij is zeker aan te raden, hij is heerlijk!

 4. Acqua di Gioia is tot nu toe het enige luchtje dat ik niet zat word en echt lekker blijft ruiken. J’Adore heb ik ook gehad, maar die was ik een beetje zat toen het flesje bijna leeg was. Denk dat ADG het eerste parfum wordt dat ik voor een tweede keer ga kopen.

 5. Oefff, sowieso aqua di gioia of coco van chanel. Abosluut favoriet maar veel te duur om zelf aan te schaffen :)

 6. Ik heb echt al bijna 10 jaar denk ik hetzelfde luchtje; Gucci Rush. Mensen herkennen mij er zelfs aan :)

  Heeeeel af en toe wissel ik af met ChloƩ eau de parfum, ook errug lekker..

 7. Ik vind viva la juicy van juicy couture erg lekker of Dolce & Gabanna the One. Maar geen idee of die aansluiten bij jou voorkeuren :)

 8. calvin klein’s beauty vind ik erg lekker en die ene van prada en euh.. versace pour femme. en moschino. en dkny pure! maar die heb je al. ^^

 9. Ook ik word herkend aan mijn luchtje! Hugo Boss is the boss als het op mijn geurtjes aankomt. Deep Red, Orange en Sunset mogen niet ontbreken op mijn planchet. Deep Red voor een sensueel avondje (zwaar luchtje), Orange voor iedere dag vanwege z’n frisse geur en Sunset voor de afwisseling en een avondje flirten in de kroeg! Succes gegarandeerd ;)

 10. Ik vind de luchtjes van The Body Shop vaak wel fijn, maar die zijn niet zo duur of exclusief. Ook heb ik een jaar geleden een geur gehad van Estee Lauder, Pure White Linen. Die was wel wat duurder, maar wel heel erg lekker vond ik.

 11. Oh ik vind het altijd fijn om parfum te krijgen! Maar ik kan er zelf niet zo heel goed veel geld uitgeven. Mijn favoriet is Chance van Chanel :) zooo lekker!

 12. Mijn favoriete geurtje is Flowerbomb van Viktor & Rolf, die ruikt warm, zoet en bijzonder vind ik.

  Chloe by Chloe komt op nummer twee, is een wat frisser parfum.

  En Euphoria van Calvin Klein is ook zoooo lekker. Kruidig en warm. Bijzonder geurtje vind ik.
  Ik wissel ook af. Koop zelden geurtjes voor mezelf ook, vind het juist ook een leuk kado.

 13. Body van Burberry is wel wat voor jou denk ik.
  3 van 5 geuren uit jouw top 5 heb ik ook, en sinds kort dus ook ook Body. Heerlijk!