Volgend jaar opnieuw

Het gaat lekker met me. Op mijn werk kreeg ik deze week een goede beoordeling, ik geniet van goed gezelschap en samenwonen in Rotterdam met m’n grote liefde bevalt meer dan goed. Ik heb eigenlijk niks te klagen.

Of naja, misschien toch een beetje. Genieten van winterse knusheid en dierbaren staat momenteel gelijk aan eten. Lekker eten. Veel eten. Tel daarbij op dat ik al heel lang niet heb hardgelopen en je weet waar ik naartoe wil. De kilo’s vliegen eraan.

2012 was afvaltechnisch een goed jaar voor mij. Ik viel 6 kilo af en voelde me mooier dan ooit. Ik zat letterlijk lekker in mijn vel. Helaas kwam de klad erin toen ik geblesseerd raakte aan mijn knie en wekenlang niet kon hardlopen. Bovendien had ik mijn streefgewicht bereikt en werd ik minder streng in het afslaan van slecht eten. Die combinatie bleek dodelijk. De laatste keer dat ik op de weegschaal stond, enige tijd geleden, zaten er alweer 3 kilo’s aan. En nu durf ik er niet meer op te gaan staan.

Ik heb bijna geen last meer van mijn knie, maar het hardlopen weer (rustig aan) oppakken lukt me voor geen meter. Ik vind het simpelweg te koud. Ik ben erachter gekomen dat ik echt een mooi weer-loper ben. Ik volg genoeg meiden die ook in deze weersomstandigheden de ene na de andere hardloopprestatie neerzetten en daar ben ik stikjaloers op, maar niet genoeg om mezelf van de bank te hijsen en dat vreselijke weer ook te trotseren.

De laatste weken van 2012 staan in het teken van genieten en daarbij de schade zo veel mogelijk zien te beperken. Geen makkelijke opgave; ik vind het even verschrikkelijk moeilijk om gezonde keuzes te maken. Ik ben momenteel een zwakkeling, bezwijk voor elke verleiding. Ik heb zojuist nog driekwart reep Tony’s Chocolonely naar binnen gewerkt.

Maar voor het nieuwe jaar is er dus as we speak voor de zoveelste keer hetzelfde voornemen gecreëerd: een paar kilo afvallen. En: op zoek naar een andere vorm van lichaamsbeweging, aangezien het voorjaar (waarin ik ongetwijfeld weer zin krijg om hard te lopen) nog wel even op zich laat wachten…

Follow on Bloglovin

Share Button

LEES OOK:

17 reacties

 1. Oh zo herkenbaar… Ik heb het wel gedaan, op de weegschaal gestaan, met gevolg een schuldgevoel! Volgend jaar maar weer idd.. ;)

 2. We gaan een poging wagen om te gaan zwemmen! Moet lukken denk ik zo! En dan opletten dat we niet te veel kletsen tijdens het baantjes trekken. ;)

 3. OF gewoon gaan lopen. Gewoon doen. Gewoon. Doen! Juist jij hebt laten zien dat je het allemaal kan, dus nu ook. Daar ben ik heiig van overtuigd. Mutsie op, thermoshirtje, jassie, legging en gaaaannnn. En volgend jaar ga je gewoon door. :) Als je eenmaal loopt voelt het echt lekker. Dan adem je pas echt frisse lucht in. Heerlijk.

 4. Heb je al een sportschool geprobeerd? Persoonlijk niet mijn favoriet maar het is wel altijd lekker warm! Anders kun je ook gaan squashen, dat is ook binnen!

 5. Jaaaa thermo shirtje kopen M! Oké -1 is wel heel koud maar dit weekend wordt het alweer rond de 8/10. You can do it!

 6. December is ook gewoon een maand waarin het (bijna) onmogelijk is om af te vallen! Ik zou me erbij neerleggen en in januari gewoon een nieuwe start maken :)

 7. Lieverd, geniet lekker van de laatste weekjes van dit jaar, de feestdagen en je mannetje, en begin 2013 lekker fris opnieuw met lopen & gezond eten. Komt helemaal goed. Ik ben trots op je!

 8. I know how you feel! Ik ben twee jaar terug 12 kilo afgevallen, en sinds ik dit jaar op mezelf woon is alles (en extra) er weer bij op.. Huilen! Ik doe lekker met je mee, met die voornemens!

 9. Ahww, het blijft zo’n gevecht he #herkenbaar Maar het is eigenlijk heel prachtig dat het zo goed met je gaat! :-) Ik heb vanmorgen de weegschaal in de schuur gezet, ik raak er té gefrustreerd van. Meet het nu aan mijn kleding, denk dat het heel veel rust geeft niet gefocust te zijn op de cijfers, en daardoor juist de rust heb af te vallen :-) Zet ‘m op in januari meis, you can do it! X

 10. Ik zag dat zwemmen al genoemd is. Ook mijn alternatief voor het fietsen met mooi weer. En ik loop steeds vaker naar de stad en dagelijks een uur. Dat helpt erg goed om te blijven afvallen. Maar stabiliseren heb ik nooit gedaan. Ook dat wordt voor mij een nieuwe uitdaging…

 11. herkenbaar. ik heb gewoon een zomer- en een wintergewicht. scheelt zo’n 3 kilo ongeveer en ik vind ’t prima, kan ’s winters wel een beetje extra gebruiken. ^^
  zwemmen is idd goed en leuk en dat zou ik dan ook doen, als we hier meer dan alleen een peperduur center parcs zwembad hadden..

 12. Herkenbaar…ik moet er ook weer aan gaan geloven! Die broek moet écht minder strak! En die bruidsjurk wil ik wel aankunnen natuurlijk!

 13. Ik ben het eens met een paar bovenstaande reacties, lekker weer gaan lopen! Je kunt het :) En een thermoshirt doet echt wonderen, plus dat het dit weekend ver boven het vriespunt ligt dus echt koud is het ook niet te noemen. Dus hardloopschoenen aan en gaan, dan komt de motivatie vanzelf weer!

 14. Dat is herkenbaar! Voor mij ook weer een paar kilootjes eraf! En ben ook echt een zomersporter.. Ik neem het me elke week voor, maar naar buiten gaan, ho maar! Het ligt zo lekker onder het dekentje op de bank! Maar misschien is fitness een idee, en als het geen geld mag kosten, kun je ook gaan touwtjespringen of als je een wii hebt, ga lekker wii-en!