Makkelijke vispakketjes

Je zou het misschien niet denken door mijn enorme sushiverslaving, maar ik hou dus niet zo van vis. Rauwe tonijn en zalm vind ik lekker in een maki-rolletje, gerookte zalm ook super op een toastje, sandwich of in een salade. Maar verder eet ik het eigenlijk zelden.

Wat ik echter wel graag lust, is het vispakketje waarvan ik het recept ooit van een collega kreeg. Ik ben geen keukenprinses, maar voor goede recepten met weinig ingrediënten en een makkelijke bereidingswijze ben ik altijd in. Dit recept is er zo eentje die ik jullie niet wil onthouden.

Vispakketje

(voor 2 personen)

2 tilapiafilets, ontdooid en drooggedept
halve courgette
2 tomaten
1 potje groene pesto
1 citroen
zout en peper

Hoe te maken?

Verwarm de oven voor op 200 graden. (Heteluchtoven zo’n 180 graden.)

Was de courgette en snijd ‘m in heel dunne plakjes. Doe hetzelfde met de tomaten.

Pak een ruim stuk aluminiumfolie (hij moet helemaal om de vis gevouwen kunnen worden). Leg het visje op de folie, kruid ‘m met zout en peper en smeer er een goede, royale laag pesto op. Rasp er wat citroenschil overheen en besprenkel met citroensap.

Verdeel er eerst een laagje courgetteplakjes over en vervolgens een laagje tomaat. Nog een klein beetje zout en peper erop.

Vouw het pakketje dicht en zet de visjes 20 minuten in de oven.

On the side
Easy as that, toch? De visjes zijn heerlijk met gekruide aardappeltjes en een salade erbij, of zoals wij dat gisteren deden: met een beetje pasta ernaast. Of wat dacht je van een lekkere couscoussalade?

Eet smakelijk!

Follow on Bloglovin

Share Button
 1. Lin zegt:

  yum!

 2. Bianca zegt:

  Hmm looks good!
  Met pasta lijkt me wel het lekkerst!

 3. Suzanne zegt:

  Wat een goed idee!

 4. annouska zegt:

  Ziet er makkelijk en heerlijk uit. :D

 5. Monique zegt:

  Kijk, dat is nu een perfect voorbeeld van simpel, gezond en toch heeel lekker! Ga het binnenkort zeker eens proberen :-)

 6. Rowan zegt:

  Ik houd juist enorm van vis en vind dit er dan ook onwijs lekker uit zien!

  Love,

  Rowan

  http://www.redreidinghood.com

  Ps: Samen met mijn beste vriendin ben ik een renblog begonnen: http://www.chicksrunningonkicks.com

 7. Eva zegt:

  Ik wil al heel lang zo’n vispakketje proberen maar vrees telkens voor een slecht recept waardoor de vis dan verpest is. Ga snel deze eens maken! :D

 8. Tilda zegt:

  Hmmm….sounds delish! Ik hou zelf heel erg van vis, dus ga deze zeker uitproberen!

 9. Nina zegt:

  Ziet er overheerlijk uit!

 10. Ilse zegt:

  Oh dat ziet er heerlijk uit! Dit ga ik onthouden en van de week maken, lijkt me heerlijk!

 11. inge zegt:

  ik zoek nog naar een alternatief voor die pesto, want daar ben ik zo niet van, verder lijkt ‘t me heerlijk! ^^

 12. De pan van Pien » Blog Archive » Zalmpakketjes! zegt:

  [...] maakte voor ons eens heerlijke, makkelijke vispakketjes. Ik bedacht een variatie hierop en maakte zalmpakketjes. Erg lekker. Wij aten er gebakken [...]

 13. E.frl zegt:

  Wat een aanrader! Ik had zalm ipv tilapia, en het moest iets langer in de oven bij mij. Maar de smaak is goddelijk! Dit had ik eerder moeten weten, ga het absoluut vaker maken! Thnx voor het delen van je recept :)

 14. Recept: Zalmpakketjes | emi.frl zegt:

  [...] volg ik Marieke op haar blog en via twitter. Al meerdere malen heb ik haar zien schrijven over makkelijke vispakketjes, waar ze naar eigen zeggen veel succes mee heeft. Toen haar vriendin Pien met de variatie zalm [...]