De macht van de weblog

Ik bedacht me laatst hoe groot de invloed van mijn weblog op mijn leven is geweest. Bizar genoeg, is die héél groot! Zonder mijn weblog was mijn leven misschien wel heel anders gelopen. Met mijn log heb ik mensen ontmoet en keuzes gemaakt die ik anders nooit gemaakt zou hebben. Of misschien op een heel ander moment.

Het begon allemaal op mijn Space van MSN. Daar leerde ik Marlies kennen. Ik was bijna afgestudeerd en ging op zoek naar een baan. Aan Marlies (met haar P&O-expertise) vroeg ik een aantal tips en met name een goede salarisindicatie voor een (bijna) afgestudeerde P&O’er als ik toen was. Ze had zelf wel een idee, maar vroeg het na bij haar goede vriendin die bij Randstad werkt. En daar ging het al: mijn CV belandde bij Randstad en zo ging ik daar dus op gesprek. Mijn eerste baan was een feit.

Marlies schrijft voor Vrouw.nl. En dat vond ik ook zo gaaf. Ik zei al tegen haar: als er ooit een nieuw plekje vrijkomt, moet je mijn naam maar laten vallen. Dat plekje kwam er niet, maar ze attendeerde mij wél op een andere nieuwe vrouwensite: Ze.nl! Ik schreef een e-mail naar de hoofdredactrice met wat artikelen erbij… en ja, ik mocht tot het clubje schrijfsters behoren! Nou, de rest is geschiedenis: Ze.nl heeft mijn leven veranderd, want per 1 februari wordt dat mijn échte baan. Ik kan niet wachten.

De wereld van de weblog is dus zo gek nog niet. Je ontmoet mooie en lieve mensen, die echt wat voor je kunnen betekenen. Een uitbreiding van je netwerk is altijd goed; het kan je leven onverwachte wendingen en hele scherpe bochten geven. Je begint als hobby wat stukjes het wereld wijde web op te gooien, gelooft nooit dat iemand het ooit zal lezen, maar opeens sta je waar je nu staat: verslaafd aan je log, de reacties én de invloed die het op je leven heeft gehad en nu nog heeft. Loggen is leuk!

26 Comments

 1. Sanne 02 januari 2008 at 22:02

  Loggen is zeker leuk! Toen ik ermee begon dacht ik niet dat ik het lang vol zou houden (dagboeken belanden bij mijn na 2 weken weer onder in de kast), maar het is zo leuk als mensen reageren op je stukjes! En idd, verslavend is het ook…

 2. Jenny 02 januari 2008 at 22:13

  Mijn log is ook van invloed geweest op het krijgen van mijn huidige baan als webredacteur. Zo zie je maar weer inderdaad, niets is voor niets!

 3. Sanne 02 januari 2008 at 22:19

  Dat is inderdaad leuk, hoe de weblog zo jouw leven heeft beïnvloed :) Nu ik er zo over na ga denken is dat bij mij ook (gedeeltelijk) zo gegaan. Via een meisje dat ik leerde kennen op Livejournal heb ik een baantje gevonden en zijn we vriendinnen geworden :)

 4. Toaske 02 januari 2008 at 22:28

  Er zijn een aantal weblogs die ik lees en waarvan de schrijfsters inmiddels in de krant hebben gestaan of een artikel in een tijdschrift hebben gehad. Een ander gaat binnenkort een column schrijven voor een tijdschrift voor jonge moeders. En aan jouw verhaal te lezen heeft het internet jou ook geen windeieren gelegd.
  Zucht, wanneer word ik nu eens ontdekt?

 5. Mich 02 januari 2008 at 22:44

  Heee wat grappig om dit te lezen hoe je weblog je leven heeft veranderd. Ik ben toen begon meer om dingen van mij af te schrijven maar het is inderdaad een soort verslaving geworden. Ik hoef niet zo nodig ontdekt te worden, zolang ik mijn verhaal kwijt kan op mijn log vind ik het al top!!

 6. ~Simone~ 02 januari 2008 at 22:47

  Nou ik snap helemaal wat je bedoeld loggen is geweldig om te doen en het is ook een soort dagboek waar je soms geweldige leuke dingen in terug leest die je eigenlijk allang weer vergeten was… Maar goed jij kan natuurlijk ook wel erg goed schrijven en bedenkt leuke dingen en dat is natuurlijk niet voor elke weblogger weggelegd!

  Thanxx anywees voor je mail ik zal na onze vakantie die meneer eens een mailtjuh sturen.. want idd wil ik ook best graag een eigen site….

  Liefs Moon

 7. clau 02 januari 2008 at 22:52

  Loggen is zeker leuk, en ik wens je heel veel succes en plezier in je nieuwe baan!!!

  Gelukkig nieuwjaar trouwens, volgens mij had ik dat ook nog niet gezegd…

 8. Marlies 02 januari 2008 at 23:43

  nou wat is dat een leuke suprise!!! :D

 9. Roos 03 januari 2008 at 00:03

  Vooral met de laatste stelling ben ik het volledig met je eens!:)

 10. Angela 03 januari 2008 at 09:58

  Als eerste nog bedankt voor je mail :) Ik ben het verder helemaal met je eens.. Loggen is inderdaad leuk. je verwacht altijd dat je maar weinig reacties krijgt en geen bezoekers, het werkt al motiverend als je dan wel berichtjes krijgt. En ik vind het contact met andere web-loggers ook écht leuk!

 11. Desiree 03 januari 2008 at 10:08

  Wat ontzettend leuk dat je zo aan je eerste én nieuwe baan gekomen bent! Zo zie je inderdaad maar weer dat internet en weblogjes leuk zijn ;) Succes met de goede voornemens van het smeren en lezen, dat moet wel gaan lukken, toch? :D
  Liefs

 12. ilse 03 januari 2008 at 10:15

  weblog heeft mijn leven ook behoorlijk veranderd
  ik heb nieuwe mensen leren kennen, en anderen een kijkje laten nemen in mijn leven
  en mijn fototoestel gaat nu vaker mee, want ik wil logmateriaal vastleggen

 13. Angela 03 januari 2008 at 10:16

  ik ben het helemaal met je eens Miek! Wel grappig dat je op die manier aan je eerste baan bent gekomen. ;-)

  Liefs Angela

 14. Peet 03 januari 2008 at 11:46

  Ja typisch is dat he? Ik heb zelf ook een paar goede vriendinnen door mijn weblog gekregen :-)

  Super dat jij je baan via je weblog hebt gekregen!! En heel veel succes ermee natuurlijk :-)

 15. Miekoe 03 januari 2008 at 12:03

  Jouw weblog heeft je inderdaad veel goeds gebracht, super! :)

 16. Fiore 03 januari 2008 at 16:38

  Loggen is erg leuk! Al doe ik het meer voor de gezelligheid ;)
  Ik wens je veel plezier en succes met je nieuwe baan!

 17. Linda 03 januari 2008 at 17:00

  Waar zo’n weblog al niet goed voor is!

  xxx

 18. Jufje 03 januari 2008 at 19:38

  Goh wat gaaf dat je zo aan die banen bent gekomen. Heerlijk is het om straks voor zo’n leuk blad te kunnen werken. Dat zou ik ook wel erg leuk vinden *droomt even weg*.

 19. Indira 03 januari 2008 at 21:43

  Bloggen is ZEKER leuk. Bijna net zo leuk als de mensen die je erdoor leert kennen ;)

 20. Nijn 03 januari 2008 at 22:02

  hee joh,
  superleuke vernieuwing van je weblog, die kennelijk jouw super powers ontketend :P
  Hopelijk brengt dit vernieuwde log je nog meer geluk!

 21. Kimkimmer 04 januari 2008 at 00:47

  Hey Marieke,

  Wauw jouw nieuwe layoutje ziet er erg gezellig uit! Leest nog aantrekkelijker dan eerst! :P Maar dat is met jouw schrijfkunst eigenlijk ook geen probleem. Mijn weblog heeft niet zo heel veel invloed op mijn leven irl. Gebruik het meer om de dagen van me af te schrijven en steun en herkenning te vinden bij de mensen die reageren! ;) Blijf vooral zo doorgaan want ik ben een fan van je weblog! :)

  Kus

 22. Stoere Schrijfster 04 januari 2008 at 13:19

  Hey Marieke, dat is echt supergaaf voor je! Gefeliciteerd! Ik ga je lezen op ze.nl!

 23. b0lletje 04 januari 2008 at 13:24

  Ik vind bloggen heerlijk. Soms verwaarloos ik de boel een tijdje.. en het leuke is, dat je dan zelfs berichtjes van je blogvriendinnetjes krijgt dat je weer een update moet schrijven.

  Ik lees mee in de levens van anderen, Ik ben jaloers op hun (ook die van jou) schrijfkunsten… EN ik heb dan nog wel geen ECHTE vrienden gemaakt ofzo via weblog.. wel leuke mensen leren kennen.

  Ik blog volgens mij nu al ruim 3 jaar.. en ik denk dat ik er ook niet meer mee ga stoppen.. lang leve de weblog!

  En nog een gelukkig nieuwjaar voor jou!
  xx

 24. inge 04 januari 2008 at 13:43

  so true !!! ik wou het een jaar volhouden, dat jaar is (bijna) om, maar of ik stop ? eh…

  ; )

 25. San 04 januari 2008 at 19:51

  Voor mij is het begonnen om mijn familie in R’dam op de hoogte te houden van het wel en wee 60 km verderop en dat het zou uitgroeien tot hobby nr 1 had ik nooit gedacht, veel leuke logvriendinnetjes erbij en altijd wat te lezen. Zo te lezen heb jij er ook een boel leuke dingen aan overgehouden. lang leven blog maar zeker ook lang leve internet (zou echt niet meer zonder kunnen)!

 26. Ghita 05 januari 2008 at 13:31

  Loggen is leuk. Ik heb mijn puntje nu ruim een jaar en het is zo leuk om mensen met dezelfde interesses te ontmoeten en zo ideetjes uit te wisselen of tips op gebied van fotografie en schilderen. En daarnaast heb ik ook hele lieve mensen leren “kennen”.
  Het enige probleem waar ik wel tegenaanloop: Inspiratiedip.
  Wat doe ik daaraan?

  groetjes Ghita