Hup Holland Hup!

Ik ben in de ban. Van het EK Voetbal natuurlijk! Vandaag is het officieel begonnen en a.s. maandag wordt het voor ons voor het eerst echt spannend. Want dan spelen ‘onze’ jongens. Onze helden. In wie ik alle vertrouwen heb. Overigens lijk ik hierin een beetje alleen te staan, want uit onderzoek is gebleken dat het grootste deel van de Nederlanders het nog maar moet zien. Of onze jongens het redden. Nou, die oranje leeuw staat dus mooi in zijn hemd!

Ik vertik het om negatief te zijn. Zo’n groot sporttoernooi, waar ons land eens in de 2 jaar (WK’s meegerekend) van op z’n kop staat, vraagt toch om positiviteit?! Ik wil die gekte voelen. Ik wil die spanning zien bij mensen die normaal gesproken niets om voetbal geven. Ik wil die saamhorigheid tussen Ajacieden, Feyenoorders en PSV-fans. Ik wil met z’n allen achter Oranje staan!

Ik volg het op de voet; met vrienden, familie en met collega’s op ons grote Cheap hyzaar EK-WK.nl Voetbalfeest, in onze straat vol oranje vlaggetjes. En bij de AH met de schattige Flomax cost at walgreens Welpies, bij de Super de Boer met de voetbalpoppetjes, bij de Blokker met het Brulshirt en bij de Nuon met de Nederlamp.

Maandag sta ik er: met oranje gekleurde plastic beha-cups over m’n t-shirt, een oranje hoela-rokje, de Trom-Pet van Heineken en oranje cheerleader pompons.

Lieve Klaas-Jan en kornuiten: maak heel Nederland gelukkig! Heel veel succes!

P.S.: Ben je een echte EK Voetbal-nitwit en heb je er de ballen verstand van? Lees dan ons artikel ‘EK voor beginners‘ op Ze.nl!

Share Button

LEES OOK:

39 reacties

 1. Ik logde er dus ook over vandaag. Het doet mij allemaal niet zo heel erg veel. Maar voor jou: heel veel plezier!

 2. Oh jaaa ik ben ook helemaal voetbalfan! Ik denk echt met nostalgie terug aan 1988..oh wat was dat een feest…(ook al was ik maar 7!)

  Maarre een oranje BH over een T-shirt..zou ik niet zo snel doen…;)

 3. hihi, nou jij gaat er voor !
  Uiteraard hoop ik ook echt wel dat ze heel ver komen, maar helaas heb ook ik mijn twijfels. En dat terwijl ik nog wel bij de hoofdsponsor van het elftal werk *schaam*

 4. Ik heb er de ballen verstand van en wil me er ook niet verder in verdiepen. Hoewel oranje mijn lievelingskleur is, ben ik totaal niet van het EK/WK of wat voor voetbal-toernooi dan ook.

  Evengoed wens ik jou natuurlijk heel veel plezier met alle wedstrijden!

 5. Oe… dan ben ik bij deze ontzettend naar een foto van hoe je er maandag bij loopt.

  Verder hoop ik uiteraard dat Nederland het ver gaat schoppen, maar ik ben bang… in deze poule… dat het echt heel moeilijk gaat worden.

  In het oranje ben ik niet [hoogstens in een oranje t-shirt], maar ik ga het wel volgen.

 6. ik volg het niet en het zegt me dan ook helemaal niets.
  maar inderdaad, een keer een samenspeling van alle clubs is niet verkeerd, en de straten zien er een stuk vrolijker uit.
  maar, nederland gaat het niet ver schoppen, ik voel het.

 7. Geeft niets dat je wat blogs had gemist. Wel leuk om te horen dat je het dan volgt. Ik kijk niet echt naar voetbal. Misschien wel naar onze jongens. Ik heb wel via Hyves een poule gemaakt. Maar de eerste 2 wedstrijden zijn mijn score niet goed. Ach, ik doe voor de lol. Haha.

 8. vandaag heeft portugal gelukkig gewonnen van turkije, want ik ben voor portugal (behalve nederlands dan ik ben er natuurlijk voor!), en het was een heel spannende wedstrijd ook!

 9. Heel Nederland is in de ban van het EK. Voor ons is het voor het eerst sinds jaren dat we niet op vakantie zijn tijdens het EK (of WK). Ik hou niet zo heel erg van voetbal, maar merk toch dat ik een beetje wordt meegezogen in het Oranje gevoel. Ik heb al Welpies en Oranje gympen (maar die laatste heb ik al jaren).

 10. Ik vind het voetbal wel leuk, maar die oranjegekte daar moet ik niets van weten. Overigens heb ik er niet zo veel vertrouwen in als jij, maar we moeten het gaan zien. Gelukkig zijn er nog wel positieve mensen zoals jij want dat moeten we toch hebben.
  Zo’n hoed staat je in ieder geval goed! ;)

 11. och meis. of muts, wat zal ik zeggen ; ) hahaha
  je weet, jij liever dan ik. maar ik wens je heel, heel veel plezier !!!

 12. Hier ook een hofje vol oranje vlaggetjes, vlaggenstokken en oranje lampjes. Ik vind het ook helemaal geweldig om naar te kijken, die spanning en ook de teleurstelling als ze het toch net niet redden (al hoop ik natuurlijk van wel). In ieder geval hebben we oranjeplezier!

 13. Ik moet eerlijk zijn dat ik nog niet echt vertrouwen in heb, we hebben een moeilijke poule hoor! Maargoed, nadat ik dit heb gelezen heb ik er wel een beetje vertrouwen in!

 14. je ziet er charmant uit, ik wil natuurlijk wel een foto zien van je in je oranje gewaad ;-)

  Fijne wedstrijd

 15. Ik ben er ook in de ban van, haha. Maar wat stom is? Ik kan twee wedstrijden van Nederland NIET zien!!! =( Echt zo ergggg!!

  Nja, have funnn met oranje steunen zun :D

 16. Het hele sfeertje heeft wel iets gezelligs vind ik, maar voor de rest heb ik er niet zoveel mee. :P

 17. Ik ben eigenlijk nog helemaal niet in de oranje-sfeer.
  Ik denk dat het maandagavond wel komt ;) Je komt er niet onderuit he..

 18. morgen gaan mijn jongens met een oranje shirt naar school ze krijgen een oranje zonnebril op en ik hang oranje vlaggetjes in de auto
  ach die gekte, dat moet toch kunnen :)

 19. Haha, ik ben dus echt het tegenovergestelde, ik kruip lekker met een dvd’tje op de bank om maar geen voetbal tegen te komen.. Ik houd er helemaal niet van ;)
  xx

 20. Met EK en WK vind ik voetbal ook wel leuk. Maar toch zit ik nu te computeren tijdens de wedstrijd, hihi! ;)
  Zal zo de oranje M&M’s eens tevoorschijn halen… ;)

 21. ik kijk er niet naar hoor hahaha! ik was gister lekker aan het dansen…. een zaal boven een café weliswaar, dus na die 1ste doelpunt konden we niet rustig door dansen..

 22. Ik heb niks met voetbal. Ik ben meer van de Rugby en American football. Maar natuurlijk hoop ik wel dat Nederland heel ver komt in dit EK! Ze hebbe gisteren iig geweldig gespeeld heb ik gehoord (ik heb zelf niet gekeken), dus ik ben ervan overtuigd dat je een top avond hebt gehad!

 23. Voetbal is geweldig en al helemaal de club Ajax.
  Mag ik je tussen mijn linkjes zetten?

  Liefs,Cara

 24. Ik durfde maandag niet te kijken. Pas toen ik voor de derde keer gejuich in de straat hoorden hebben we de tv pas aangezet, hmmm…we hadden toch wat gemist. Maar vaak als we kijken is het niet om aan te zien,of zenuwslopend spannend. Dus…ik ga morgen maar weer niet kijken, ik ga gewoon op het geluid uit de straat af.

 25. Nou ik denk dat ze dat al aardig goed aan het doen zijn ;). Door naar de kwartfinales als poulewinnaar, wie had dat gedacht? Nederlandse en internationale media tippen Nederland als favoriet, en wie kan het ze kwalijk nemen? Prachtig voetbal, goeie counters en mijn god ik klink net als een vent nu….

 26. Ik heb ik weet niet hoeveel Oranje spullen en die staan allemaal in een berging waar ik niet bij kan op het moment! Je verzint het toch niet, mijn huisje wordt in Oranje sfeer gebracht door 1 zielig Welpie… ;) Gelukkig heb ik wel genoeg oranje kleertjes, dus dat compenseert weer een beetje! Wat een feest, wat een feest! Maar ik had het van zijn lang zal ze leven niet gedacht…