Pijnlijke voeten voor de kroonprins

Het koninghuis is altijd zo onbereikbaar. Het dichtst bij dat ik ooit ben gekomen, is heel wat jaartjes geleden toen koningin Beatrix met haar hele gevolg ons stadje Culemborg aandeed en ik als jong meisje met een vlaggetje in mijn hand langs de weg stond te zwaaien.

Des te gaver was het dan ook toen wij met Ze.nl werden uitgenodigd voor de zomerfotosessie van prins Willem-Alexander en zijn gezin! Wanneer maak je dat nou mee? Met collega Stephanie ging ik op pad, naar Landgoed De Horsten te Wassenaar. Door de slechte verbinding met het openbaar vervoer, moesten we achterlijk vroeg opstaan op onze vrije vrijdag. Maar hee, dat hadden we ervoor over; we gingen immers als heuse paparazzi en royalty-verslaggevers heel dicht bij ons leuke kroonprinsgezin komen!

Volgens 9292OV.nl moesten wij vanaf Den Haag CS een bus pakken richting Wassenaar om vervolgens 20 minuten te lopen naar het landgoed. No way natuurlijk! In de bus besloten we maar een taxi te bestellen om ons vanaf die uitstaphalte naar de plaats van bestemming te rijden. Helaas, fout gedacht. Wisten wij veel dat het op vrijdagochtend in Wassenaar teveel gevraagd is om een taxi jouw kant op te krijgen?! Maar liefst vier (!) taxicentrales hebben we gebeld en geen van hen had een autootje vrij die ons kon ophalen. Daar stonden we dan, in the middle of nowhere in Wassenaar, of all places. Gelukkig was de meneer van de laatste taxicentrale zo aardig om ons te vertellen hoe we erheen moesten lopen, want ja, er zat niks anders op! Qua tijd had de routeplanner het inderdaad goed; 20 pijnlijke minuten hebben we gelopen op onze kekke hakjes – we wilden er immers mooi uitzien voor onze prins en hadden er niet bepaald op gerekend een marathon op die schoenen te moeten afleggen.

Maar het was het waard! Eenmaal aangekomen waren we de pijn direct vergeten, we keken onze ogen uit naar al die bekende cameraploegen en royaltykenners. Met onze roze Ze.nl-shirtjes (wel met keurig net jasje erover) vielen we een klein beetje uit de toon, maar door ons mutserige enthousiasme vond de rest ons geloof ik wel schattig en was iedereen in ons geïnteresseerd.

Na strenge instructies kwamen ze dan echt: Neerlands trots. Wat een onwijs mooi gezin is het toch! De meisjes super schattig en de prins en prinses ontzettend aardig. Na een fotosessie volgde binnen een vraagmomentje voor de schrijvende pers (wij!) en kwamen ze daarna nog even buiten voor de cameraploegen. En wat bleek: ’s avonds waren we op het NOS Journaal nog met onze hoofdjes in beeld ook!

Op de terugweg heb ik mijn laarzen maar gewoon uitgedaan en kwam mijn bloedende kleine teentje tevoorschijn… *huil* De buschauffeur en de andere passagiers keken wel wat raar op toen ik de bus instapte op mijn blauwe sokken, maar dat kon me even niks schelen. Die krengen waren eindelijk uit!

LEES OOK:

42 reacties

 1. hahahaha je moet er wat voor over hebben ja! Wassenaar is idd erg vervelend te bereiken met OV. Ik moest er laatst zijn voor een congres en moest idd ook 20 minuten lopen…. op kekke hakjes… :-| Weet dus precies wat je hebt moeten doorstaan.

  Maar bij jou was de prijs des te groter! Gewoon het kroonprinsgezin van zooo dichtbij! En nog met je hoofd op het Journaal komen ook. Ik ben stikjaloers hoor! (Ik moest de hele dag op een saai congres staan met onze stand.)

  Je hebt echt een onwijs leuke baan!

 2. Lang leve het openbaar vervoer, NOT.
  Maar wel heel gaaf dat jullie daar bij mochten zijn.
  Damn wat heb je toch een super job *zucht*

 3. Zo he, dat had ik eerder moeten weten toen we bij het Jeugdjournaal de reportage zagen!
  Wat heb je toch een nare job zeg, dat je tenen er ook al onder lijden!

 4. Vergeet ik nog te zeggen dat ik dat bloesje van Maxima wel heel erg duf vind. Of is dat nu juist weer de mode??

 5. Heee even serieus, jij hebt echt een toffe baan…!! Ik heb een keer Maxima gezien met haar kennismakingstour door Nederland!

  Maarre 20 minuten lopen op hakjes?? Respect!!

 6. Ja, je mag niet zomaar op bezoek bij het Nederlandse gezin! Maar het is het allemaal waard geweest :)

 7. Oh…..ik beneid je…..dat wil ik ook wel een keer mee maken. Je hebt er weer een super leuk verhaal van gemaakt. Volgens mij heb jij een super leuke baan.
  Hele fijne donderdag, groetjes Jeanine

 8. Wat gaaf zeg! Ik zou echt doodnerveus zijn, volgens mij zou ik niet eens meer normaal uit mijn woorden kunnen komen, haha.. Maar je hebt echt een wereldbaan, dat blijkt wel weer..

 9. Leuk log, hier kom ik vaker eventjes lezen! Wat een superjob zeg. Niet iets voor mij natuurlijk want ik als ik ze zou moeten interviewen zou je alleen maar eh uh ehh uhhh horen. Volgende keer gewoon van die dunne slippertjes in de tas doen (in de zomer dan he), dan kan je snel wisselen. In NY zag ik alle vrouwen met sportschoenen in de metro zitten en in een tasje hun pumps. Op kantoor, hup gympen uit en hup pumps aan en dat staat een stuk beter onder een mantelpakje :P

 10. Jeetje wat heb jij toch een geweldige leuke baan! Al die leuke dingen waarvan de meeste alleen maar dromen, al lijkt het me voor jou ook nog steeds een droom met alles wat je meemaakt. Lijkt me geweldig leuk te zijn geweest ze in het eggie te zien en op je hakjes poeh zeg je hebt er echt wat voor over!

 11. Nou dit pakt niemand je meer af en hoevaak kan het je nu gebeuren dat je in levende lijfe kan ontmoeten, behalve op de 30ste van april.
  Je hebt echt een gave baan, koester het!!!

 12. Dat zal ws het meest bijzondere “interview” ever zijn !
  Was ik al vaker jaloers, nu helemaal. Lijkt me toch heel bijzonder om dat gezinnetje eens van dichtbij te mogen bewonderen…

 13. Over een paar jaar hoop ik hetzelfde te kunnen doen als jij, lekker schrijven etc. Ik ga nu even je tekst lezen! Ben benieuwd:)

 14. Oehh, dat is idd pijnlijk hihi! Maar echt leuk dat je zulke dingen gewoon mag gaan doen! :D

  Enja, Utrecht was leuk hoor! ;) Toen ik klein was, waren we er elke zaterdag te vinden omdat mn vader toen op de markt stond, hihi. En ik zat daar op chinees school, dus elke middag gingen we daar altijd wel rondwandelen enzo! Dus ik weet wel waar je naartoe moet enzo, haha.

 15. Wauw, zoiets maak je niet vaak mee! Ik ben wel een beetje jaloers op je hoor! Al die bekende mensjes ontmoeten ;)

  (wel een béétje jammer van die 20min lopen)

 16. Wow, wat ontzettend leuk dat je ze van zo dichtbij mee hebt kunnen maken!
  Leuke baan heb je toch ;)

  Het etentje was trouwens in restaurant Lemonia, een grieks restaurantje iets buiten het centrum. Jammer dat je niet langs hebt kunnen komen haha :P Maar geloof het of niet, ik moest de plek geheim houden… ;-)

 17. Dat is wel heel gaaf om mee te maken, zeg! Jullie hebben er een leuk artikel van gemaakt. Dat was de marathon op hakken wel waard haha!

 18. Wow wat gaaf. En echt een mooi gezin inderdaad. Hoe zou Willem zich houden tussen vier vrouwen! Respect hoor ;)

 19. Och wat leuk. Wij wandelen regelmatig op de Horsten, is 10 minuutjes rijden (auto) bij ons vandaan. Zo´n fotosessie is niet echt spontaan meer, maar wel leuk dat je ze live hebt gezien.

 20. wow! Gaaf. Jeetje, wat lag ik weer achter. Ik zal de vakantie de schuld maar geven!

  Hee, waarom “werkt” je header niet meer?