Feeling skinny Uggly

Eindelijk is het zover: ik heb Uggs! Ik denk er al heel lang over; iedere keer als ik iemand met die heerlijke pantoffelschoenen zag lopen, werd ik stikjaloers. Genoeg mensen vinden ze lelijk (uggly!), maar ik vind ze gewoon schattig. En dus had ik er maling aan: mijn eerste paar is gekocht. Ik heb de zogeheten ‘cardy’ versie, de gebreide. Wat helemaal in harmonie schijnt te zijn met de aankomende knitwear-trend van deze winter (handig, Write my paper Cost of ponstel werken voor een vrouwensite).

Maar door die Uggs ben ik noodzakelijkerwijs van mijn geloof afgestapt. Ik was namelijk altijd zwaar TEGEN de skinny jeans. Ik vond die wortelbroeken alleen mooi staan bij heeeeeel slanke meisjes, zelf wilde (durfde?) ik er niet aan. Tot ik dus vorige week in de Uggs-winkel stond, aan die verkoopster vroeg of ik mijn Uggs niet gewoon gelijk aan kon houden en dus met hangen en wurgen mijn spijkerbroekje in de laarsjes propte. “Je moet eigenlijk een skinny jeans aan als je ze over je broek heen wilt dragen. Je spijkerbroek is wel een beetje te wijd he?” Grrr. Dat mens had gelijk. Er zat niks anders op: Miek moest aan de skinny jeans.

Dus heb ik direct maar een bezoekje gebracht aan de ONLY-shop, me in een zwarte stretch skinny (dat kleedt het meest af) gehesen en die ook maar gelijk aangehouden. En ik moet toegeven: het staat me niet slecht! ;)

Vol trots liep ik vervolgens te paraderen over de Utrechtse grachten. Ultra hip in mijn skinny jeans met echte Uggs. Het is waar wat ze zeggen: troostshoppen is een erg goed medicijn tegen een k*tgevoel…

49 Comments

 1. Emma 22 september 2008 at 20:55

  Je moet aantrekken wat je aan wil trekken, who cares what other people say!

 2. Joyce 22 september 2008 at 21:08

  Die gebreide versie van Uggs vind ik dan wel weer erg stoer! Maar dan wel gewoon de bruine/beige versie ;)
  Vreselijk he die skinny jeans.. Ik heb er ook 1, om in me laarzen te doen, maar als ik me laarzen even uit doe ben ik net 1 of andere dikke tja.. wat is onderin dun en bovenin dik? haha.. ik weet het even niet.. een omgekeerde peer of zoiets ;)

 3. Digies 22 september 2008 at 21:08

  Leuk juist!En idd zeker bij een skinny!Enne shoppen is nu zeker goed voor je dus lekker doen!

 4. amethyst 22 september 2008 at 21:18

  wat ik me dan weer af vraag… kunnen die uggs tegen regen? of zijn dan meteen je voeten doorweekt?

 5. Roos 22 september 2008 at 21:34

  Ik heb nep uggs en ben er echt zoooo blij mee! Eerst zei ik dat ik ze NOOIT van mijn leven zou kopen, maar ja ik ben ook van mijn geloog afgestapt. Skinny jeans vind ik ook erg mooi, alleen ik heb dat mijn heupen er een klein stukje over de bovenrand lubbert, erg jammer, maar ik krijg het niet strakker. Maar t gaat erom dat je je er goed in voelt en dat voel je dus helemaal mooi. Geniet er lekker van!

 6. Willemvk 22 september 2008 at 22:00

  Vervelend, dat die verkoopsters ook nog wel eens gelijk hebben ;)

 7. linda 22 september 2008 at 23:31

  Uggs zijn leuk!
  Zelfs als je er een skinny jeans voor aan moet.
  Het staat nou eenmaal het mooist om je uggs over je spijkerbroek te dragen.

  Lekker he dat shoppen helpt gewoon echt om je weer een beetje happy te voelen.

  x

 8. Gonny 23 september 2008 at 04:33

  Ik heb ook altijd gezegd dat ik ze niet zou dragen, maar ik wordt er wel steeds nieuwsgieriger naar…misschien dat ik ze deze winter dan ook gewoon ga kopen ;)

 9. Linde (P&A) 23 september 2008 at 08:45

  Ik zit nog vol smart te wachten op mijn uggs, heb ze een maandje geleden besteld in amerika op internet. inmiddels wel een beetje spijt dat ik ze niet in de winkel heb gekocht, want het duurt zo lang…máár het scheelde wel heel veel geld ( 80 euro) dus hopelijk komen ze snel binnen en was het het wachten waard!
  Leuk als je een linkje zet!

 10. Angela 23 september 2008 at 08:54

  Ik vind Uggs ook echt geweldig :D Ik ben al een tijdje op zoek naar laarzen, en had leuke gezien in een foldertje.. vandaag dus even naar die winkel.. is zelfs zo erg dat ik vannacht had gedroomd over al die geweldige laarzen :P

 11. Natazz 23 september 2008 at 08:58

  Ze lijken me heerlijk zitten maar echt mooi vind ik ze nog steeds niet.
  En zo zie je maar weer hoe verandelijk een mens kan zijn ;-)

 12. Renske85 23 september 2008 at 09:10

  DIe zien er ook wel lekker warm en comfy uit!!
  Geniet ervan, zulke dingen brengen weer een lach op je snoet!

  Groetjes, Renske

 13. stephanie 23 september 2008 at 10:34

  Ik wil je niet uit je droom helpen, maar voor zover ik heb begrepen komen nou juist de wijde broeken weer in…
  en ja uggs zijn echt ugly! je bent knetter gek dat je die hebt gekocht xD

 14. kim 23 september 2008 at 11:03

  Dat gevoel herken ik! Ik durfde ook geen skinny jeans aan, dacht dat ’t alleen voor extreem dunne meisjes was en ik heb brede heupen.. maar ik heb er nu lak aan, anders kon ’t niet met m’n laarzen haha!
  Alleen het schijnt dat de wijde broeken weer ‘in’ komen.. maarja volgens mij blijft de skinny jeans ook nog wel eventjes ^^. Is erg populair :D.

  Ik vind uggs soms mooi, soms niet. Ligt eraan hoe ze gedragen worden en hoe ze eruit zien haha. Zitten ze lekker warm? En lopen ze fijn? Dat is wel ideaal voor de winter :). Trek je niks aan van mensen die ze echt ‘uggly’ vinden, jij moet het aan, zij niet ;).

 15. martine 23 september 2008 at 11:42

  Ik ben blij dat je zo goed geslaagd bent en dat het je lukt om jezelf weer (eventjes) op te fleuren. Hartstikke goed! Liefs & suc6 & sterkte voor de komende tijd…

 16. Tanja 23 september 2008 at 11:59

  Uggs wil ik nog steeds niet aan :P Maar ik heb ook vorige week voor het eerst skinny jeans gekocht. Ik dacht ook dat het echt niet kon met mijn figuur. Maar dat valt allemaal best mee :)

 17. Joyce 23 september 2008 at 12:59

  Eenmaal Skinny Jeans aan gehad kan je niet meer zonder! Bij mij vind je namelijk geen andere broeken meer in de kast, hihi. Ennnn. Het is echt niet alleen maar voor meisjes die superdun zijn! Maar ehm. Uggs.. ik vind ze inderdaad lelijk, maar misschien loop ik er binnenkort ook wel in, want al mijn all stars zijn kapot en koud…

 18. Sanne 23 september 2008 at 13:07

  Kan ik niet nog een artikel schrijven voor Ze.nl en dan gratis een paar gebreide Uggs uitproberen? :P Ik wil die gebreide zo ontzettend graag hebben, maar ze zijn veel te duur voor mn budget :(

 19. San 23 september 2008 at 13:50

  Ik wil ze ook graag, vind ze alleen reteduur. Ik zie mijzelf ook al wandelen met een paar warme uggs en idd troost shoppen is heerlijk en dat moet je echt lekker doen hoor!

 20. Marieke 23 september 2008 at 14:47

  @ Sophie: Die zijn ook cool zeg! :) Ik heb ze idd bij Caltazure gekocht, daar hadden ze best veel keuze.

 21. Kristel 23 september 2008 at 15:30

  Thuis loop ik altijd op hele foute Nike Slippers, volgens mij is het zelfs een mannenmodel maar ze lopen zooooo lekker! Moet zo af en toe oppassen dat ik er niet vrolijk mee over straat loop ;-) Ze zijn cool jouw toffels!

 22. Prinsesje in Wonderland 23 september 2008 at 15:39

  Opzich vind ik de Uggs best grappig maar een Skinny Jeans staat mij echt niet met mijn maat 40/42 en mijn veel te brede heupen en bovenbenen hahaha. Noway dat ik in een Skinny Jeans zal gaan. Ik draag liever baggy spijkerbroeken van Esprit. Staat me erg goed meot ik zeggen ;) maar de Uggs zien bij anderen is erg leuk. Veel plezier ermee.

 23. Arantxa 23 september 2008 at 15:52

  Ik vind ze leuk, maar niet geweldig. Ik vind de lichtbruine wel vet, maar ik zou ze niet elke dag dragen ;)

 24. Robert 23 september 2008 at 17:04

  Ik mis hier toch echt de foto van jou in je Skinny Jeans hoor. Of ligt het aan mijn pc ;)

 25. Elise 23 september 2008 at 18:31

  Oh wat een mooie Uggs, ze zitten vast heerlijk. Ik zat er aan te denken om “gewone” Uggs te kopen maar vind ze aardig aan de prijs, uch…

  Hele fijne avond, Elise

  pst, ik ben ook een troostkoper….

 26. Jorin 23 september 2008 at 19:28

  Fotooooooooooooo’s! En een oud gezegde (of iets in die richting): shopping is healthy!

 27. Laura 23 september 2008 at 20:51

  ik hou helemaal niet van Uggs,
  maar deze zien er best stoer uit!
  shoppen is altijd een perfect medicijn!

 28. Jis 23 september 2008 at 20:55

  deze winter trakteer ik mijzelf ook op de Uggs, want ze zitten zo lekker !
  En die skinny ligt hier al een jaartje in de kast, als ik ‘m niet draag dan. Je voelt je ineens supersexy in zo’n ding, haha !

 29. Lnnkz 23 september 2008 at 20:58

  Nou ik vind ze helemaal leuk. En by the way je moet dragen wat je zelf leuk vind

 30. inge 23 september 2008 at 21:32

  goed voor jou! ik hoor echter bij die ‘genoeg mensen’ ; )

 31. Olga 23 september 2008 at 21:43

  I k vind ze stiekem ook wel geweldig, alleen jammer dat ze me er niet langer om maken :P en dat vind ik met mijn 1.60 altijd wel een belangrijke eigenschap van de schoenen die ik koop.

 32. Jeske 23 september 2008 at 23:03

  Skinny’s zijn tof. Maar qua uggs, ik vind alleen die donker bruine mooi. Die normale variant dus geen geknit voor mij.

 33. Chantalk 23 september 2008 at 23:09

  Die Uggs op het plaatje zijn erg leuk! Alleen blijft het denk ik niks voor mij. Skinny jeans dan weer wel ;)
  Maar heerlijk he, dat troostshoppen :)

 34. Rinus 23 september 2008 at 23:40

  Zou ik ook doen!, en anders eens gaan hardlopen, schijnt ook te helpen, alleen heb je dan andere voetzolen nodig ;-).
  Groet Rinus.
  PS. had wel een foto van je nieuwe broek met schoenen verwacht.

 35. AC 24 september 2008 at 01:23

  volgens mij ben ik echt 1 vd weinige vrouwen die niet van shoppen houdt. wanneer ik iets leuks zie, koop ik het gewoon direct en bij twijfel koop ik het nooit. zo voorkom ik miskopen.
  mensen vinden mij altijd stylish gekleed, maar ik heb al 15 jaar dezelfde stijl. ik hou van aparte dingen zoals ‘Save the Queen’. en in ieder geval nooit iets helemaal zwarts!
  in tijdschriften sla ik het fashiongedeelte ook altijd over. 4 jaar geleden had ik Uggs. ik droeg ze met mn jeans eroverheen!!! ik had ze omdat ze comfortabel zitten, maar verder vond ik ze maar lelijk hahahaha.

 36. Kris 24 september 2008 at 06:59

  Of ze nou lelijk zijn of niet, wat is er nou lekkerder dan overal op schoenen te kunnen lopen die aanvoelen alsof het pantoffeltjes zijn! <3

 37. Nientjuh 24 september 2008 at 14:15

  Niks Uggly’s aan hoor aan die Uggies, ik vind ze zelf ook helemaal geweldig maar dom weg te oud om er mee te lopen. Mijn dochter weet nog niet of ze ze nou wel of niet wil…….hoe bedoel je een puber!!
  Fijne woensdag meis, liefs Jeanine

 38. Maaike 24 september 2008 at 18:53

  whoeps, ik vind uggs echt verschrikkelijk. ze zijn zo lelijk en té comfortabel dat mensen er scheef van gaan lopen. verder is het niet zo koud in holland dat je constant bontlaarzen aan moet, zelfs in de zomer.
  daarentegen ben ik wel een fan van skinny jeans, ik kan me niet meer voorstellen dat ik een broek met wijde pijpen aandoe..

 39. Mylene 24 september 2008 at 19:18

  Ik ben niet zo’n héle grote fan van uggs. Sommige vind ik wel mooi en sommige ook totaal niet, maar deze vind ik wel heel erg leuk!!

  Helemaal met skinny’s ;) (want ikke houd van skinny’s! <3)

 40. Anna 25 september 2008 at 09:12

  Ik zit op dit moment te twijfelen of ik uggs zal kopen :P

 41. Laura 25 september 2008 at 09:27

  Cool! Heb ze ook nog steeds niet, Maar als ik er weer iemand mee zie dan denk ik dat zou vast wel heeeeeeerlijk zitten, maar twijfel ook nog steeds, vooral omdat je ze zoveel ziet. Enne skinny;s zijn heerlijk! Hoop dat het al iets beter met je gaat?!

 42. Desiree 26 september 2008 at 16:54

  Cool! Uggs zijn leuk juist! En inderdaad, shop-therapie is heel effectief :D

 43. Peet 26 september 2008 at 22:11

  troostshoppen werkt idd goed….

  al zou ik zelf denk ik niet zo snel aan de uggs of skinny gaan…

 44. Angela 27 september 2008 at 09:14

  juist, en als je nog geen bergen geld tegelijk uitgeeft, zegen ik je bij deze voor deze uitgave! ;-)

 45. Lonneke 29 september 2008 at 21:39

  Ieder z’n eigen smaak.. ik vind ze niet zo mooi…
  Maar dat maakt niks uit :)
  Veel plezier ervan.

 46. Nienke Bee 30 september 2008 at 10:01

  Mijn vriendje heeft zelfs skinny jeans, haha! ;) Ik draag ze zelf al jaren, maar altijd met all-stars en allerlei soorten laarsjes> maar uggs…hmmm. Die van het plaatje zijn wel erg cool!

 47. clau 25 oktober 2008 at 20:37

  de skinny jeans ken ik. Uggs had ik nog nooit van gehoord… Beide zijn waarschijnlijk niet aan mij besteed. Ik ben niet skinny genoeg voor de skinnyjeans en ik vind de uggs heel leuk, maar ik ben op zoek naar een laars met een hakje…