Joseph-hysterie

Bij het tv-programma Op zoek naar Joseph Skype spy, Mobile tracking. was ik al fan en daarna bij de Facebook spy, Sms spy. castpresentatie van de nieuwe musical helemaal. Nu was het eindelijk zover: voor Ze.nl (en vooral voor mezelf) mocht ik ‘m eindelijk gaan zien: Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

Inmiddels had Freek mijn John-fan-zijn al een beetje naar de achtergrond geschoven, omdat ie gewoon zoveel indruk op me had gemaakt. Met collegaatje R. en vriendin J. ging ik op pad naar Amersfoort om de musical te zien. Het was me namelijk helaas niet gelukt om premiA?rekaarten te bemachtigen; veel te veel animo.

De enige die zo ongeveer nog meer fan is dan ik, is mijn vriendin J. Zij was dan ook net een stuiterbal toen ik haar vertelde dat ze met ons mee mocht. Dagen van tevoren zwijmelde ze weg bij filmpjes van Freek (waardoor haar vriend aan ernstig aandachtsgebrek leed) en vertelde ze me wel honderd keer dat ze ‘er zo’n ongelofelijk veel zin in had’. Aan de kassa van het theater vroeg ik dan ook zeer hoopvol: ‘Freek speelt toch wel he?’ Een glimlachend ‘ja’ van de receptioniste deed een zucht van verlichting door mijn vriendin J. (en de rest van de lobby) gaan.

Over de musical zelf hoef ik verder niets te vertellen, dat kun je HIER Dissertation lezen… ;) Het ging met name om het moment erna. Want Freek kwam (hoera!) na de voorstelling handtekeningen uitdelen. Gezien de Freek-hysterie van mijn vriendin J. moesten we daar natuurlijk op wachten. Met een handtekening nam ze echter geen genoegen: ‘Ik wil wel met ‘m op de foto hoor!!’ *zucht*

Probleempje was alleen dat het vreselijk dringen was bij het tafeltje waar held Freek naartoe zou komen. Als serieuze journalist (ahum) kon ik het uiteraard niet maken om als een gestoorde fan te gaan staan gillen. Stel je voor dat ik nog eens tegenover ‘m kom te zitten voor een interview (wat ik nog steeds hoop); dan word ik nooit meer serieus genomen natuurlijk…

Voor mijn vriendin J. heb ik echter veel over. Dus terwijl zij over de trap hing om met haar hoofd zo dicht mogelijk bij Freek te zijn, vroeg ik hem (platgedrukt tussen de menigte) netjes of ie even met haar kon poseren, zodat haar avond niet meer stuk kon. En cute/lief/leuk/sweet als ie is, deed Freek dat natuurlijk meteen, breed glimlachend. Met een rood hoofd van opwinding liepen we daarna naar de uitgang. Haar avond (lees: leven) kon inderdaad niet meer stuk!

En ik? Stiekem was ik stikjaloers… Want ik wil ook een foto met Freek. Daarom ga ik nu NOG harder mijn best doen om een interview te regelen. Zodat ik, mutserig als ik ben, na afloop van het gesprek ook even met hem mag poseren… Het interview is dan toch al gedaan en mijn journalistieke reputatie dan niet meer zo belangrijk… een foto met Freek echter wel! *bloos*

LEES OOK:

32 reacties

 1. Hee leuk zeg!! En top dat hij met je vriendin poseerde. Ik vond hem trouwens de beste toen ik een paar afleveringen van op zoek naar joseph heb gezien. Geweldige stem!!

 2. Hahha, ik hoop dat het je lukt om een interview te regelen. Konden jullie niet met z’n vieren op de foto ?

  Heel fijn weekend meis, Elise

 3. Als een hyperactief kind heb ik regelmatig bij een castbord staan jubbelen als zijn naam er op stond..
  Hij is gewoon geweldig toch!!

 4. Dat is zoooo gaaf! (En eh, volgens mij ken ik haar! Heeft zij ooit de mini’s getraind? Als dat zo is, denk ik dat zij mij ooit heeft getraind, hihi.)

 5. Haha, arme vriend van vriendin J.
  Klinkt als een super leuke ervaring! Dat interview moet vast wel op de een of andere manier te regelen zijn. :)

 6. Oh volgens mij ben ik de enige die een enorme hekel aan dat hele programma heeft. Ik vond een hele neppe bedoening. Sorry :P

 7. Volgens mij is Freek een vriendelijke jonge kerel ;o)
  Leuk dat je vriendin met hem op de foto kon, en jouw tijd komt zeker nog wel!

  Groetjes, Renske

 8. Freek is idd niet verkeerd!
  Musical lijkt me ook erg goed! Hopelijk lukt het nog om een interview met hem te regelen!

 9. Oh gaaaaaf..!! Wij hebben het uiteraard ook geprobeerd maar Meen werd echt bijna onder de voet gelopen. De foto met Matthijs en Robin was dus voor haar een echte goedmaker.
  Hij blijft leuk he alhoewel ik John toch ook wel een keer Joseph wil zien spelen…jij niet?
  Groetjes en geniet lekker van je weekend, Jeanine

 10. Journalist of niet… ik zou gewoon moeite doen hoor :-) Als hij toch al de tijd nam om met J. op de foto te gaan… had ie vast ook wel even tijd voor jou :-)

 11. -ehm- voor zover ík weet is Freek maar een stomme sukkel. Ook al zingt en speelt ‘ie de sterren van de hemel, is ‘ie hartstikke goddelijk, etc. etc, de laatste tijd is ‘ie niet erg aardig voor z’n fans geweest. Ik heb ‘m 2x gezien (na afloop van z’n laatste Les Mis en bij de premiere -yay!) maar hij had beide keren geen tijd voor ons. Bij de premiere was het dan niet zo heel erg verrassend, maar na les miserables had ‘ie tijd zat en kon ‘ie daarna ook nog een cadeau van andere fans (die ergens binnen zaten..) in ontvangst nemen. Maar voor de fans die buiten stonden te wachten had ‘ie zogenaamd geen tijd. Juistem. ;) En bij de premiere probeerden vriendinnen van mij ‘m te vertellen dat ‘ie goed speelde enzo en dat ze via zijn fanclub kaarten hadden gekregen, maar hij liep gewoon door (en deed alsof ie luisterde). Dusssss…. Freek is niet meer bepaald mijn favoriet. ;) Maargoed, de musical is GEWELDIG. hehe

 12. Haha wat een bakvisachtige taferelen. Arme kerel, die weet niet wat ‘m overkomt! Ik vind ‘m persoonlijk ook wel lekker. Val wel op een gezonde krullenbos ;). Als je ‘m gaat interviewen, mag ik dan met je mee? :)

 13. Wat een super leuke foto! Ik moet nog even wachten tot 7 maart, en heb dus nog 2 maanden de tijd om heel hard te gaan duimen dat Freek die avond speelt ;) Ik bied me anders ook wel aan als sidekick als je hem mag interviewen haha, ik vind hem erg cute :p
  xx

 14. Oh wat ben ik blij dat je terug bent!

  Enne soms mag je wel eens gek doen toch.. de foto met Freek is goed gelukt. Volgende keer mag jij ;-)