Joseph-hysterie

Bij het tv-programma Op zoek naar Joseph was ik al fan en daarna bij de castpresentatie van de nieuwe musical helemaal. Nu was het eindelijk zover: voor Ze.nl (en vooral voor mezelf) mocht ik ‘m eindelijk gaan zien: Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

Inmiddels had Freek mijn John-fan-zijn al een beetje naar de achtergrond geschoven, omdat ie gewoon zoveel indruk op me had gemaakt. Met collegaatje R. en vriendin J. ging ik op pad naar Amersfoort om de musical te zien. Het was me namelijk helaas niet gelukt om premièrekaarten te bemachtigen; veel te veel animo.

De enige die zo ongeveer nog meer fan is dan ik, is mijn vriendin J. Zij was dan ook net een stuiterbal toen ik haar vertelde dat ze met ons mee mocht. Dagen van tevoren zwijmelde ze weg bij filmpjes van Freek (waardoor haar vriend aan ernstig aandachtsgebrek leed) en vertelde ze me wel honderd keer dat ze ‘er zo’n ongelofelijk veel zin in had’. Aan de kassa van het theater vroeg ik dan ook zeer hoopvol: ‘Freek speelt toch wel hè?’ Een glimlachend ‘ja’ van de receptioniste deed een zucht van verlichting door mijn vriendin J. (en de rest van de lobby) gaan.

Over de musical zelf hoef ik verder niets te vertellen, dat kun je HIER lezen… ;) Het ging met name om het moment erna. Want Freek kwam (hoera!) na de voorstelling handtekeningen uitdelen. Gezien de Freek-hysterie van mijn vriendin J. moesten we daar natuurlijk op wachten. Met een handtekening nam ze echter geen genoegen: ‘Ik wil wel met ‘m op de foto hoor!!’ *zucht*

Probleempje was alleen dat het vreselijk dringen was bij het tafeltje waar held Freek naartoe zou komen. Als serieuze journalist (ahum) kon ik het uiteraard niet maken om als een gestoorde fan te gaan staan gillen. Stel je voor dat ik nog eens tegenover ‘m kom te zitten voor een interview (wat ik nog steeds hoop); dan word ik nooit meer serieus genomen natuurlijk…

Voor mijn vriendin J. heb ik echter veel over. Dus terwijl zij over de trap hing om met haar hoofd zo dicht mogelijk bij Freek te zijn, vroeg ik hem (platgedrukt tussen de menigte) netjes of ie even met haar kon poseren, zodat haar avond niet meer stuk kon. En cute/lief/leuk/sweet als ie is, deed Freek dat natuurlijk meteen, breed glimlachend. Met een rood hoofd van opwinding liepen we daarna naar de uitgang. Haar avond (lees: leven) kon inderdaad niet meer stuk!

En ik? Stiekem was ik stikjaloers… Want ik wil ook een foto met Freek. Daarom ga ik nu NOG harder mijn best doen om een interview te regelen. Zodat ik, mutserig als ik ben, na afloop van het gesprek ook even met hem mag poseren… Het interview is dan toch al gedaan en mijn journalistieke reputatie dan niet meer zo belangrijk… een foto met Freek echter wel! *bloos*

32 Comments

 1. Roos 03 januari 2009 at 12:19

  Hee leuk zeg!! En top dat hij met je vriendin poseerde. Ik vond hem trouwens de beste toen ik een paar afleveringen van op zoek naar joseph heb gezien. Geweldige stem!!

 2. Elise 03 januari 2009 at 13:01

  Hahha, ik hoop dat het je lukt om een interview te regelen. Konden jullie niet met z’n vieren op de foto ?

  Heel fijn weekend meis, Elise

 3. Rutger 03 januari 2009 at 13:21

  Vechten voor die foto zul je! Je bent immers journalist ;-)

 4. Josanne 03 januari 2009 at 13:35

  Volgens mij heeft een blozende, stotterende en als een idioot grijnzende journaliste ook wel zo haar charmes hoor. ;-)

 5. Nicky 03 januari 2009 at 13:37

  Als een hyperactief kind heb ik regelmatig bij een castbord staan jubbelen als zijn naam er op stond..
  Hij is gewoon geweldig toch!!

 6. Joyce 03 januari 2009 at 13:51

  Dat is zoooo gaaf! (En eh, volgens mij ken ik haar! Heeft zij ooit de mini’s getraind? Als dat zo is, denk ik dat zij mij ooit heeft getraind, hihi.)

 7. Marieke 03 januari 2009 at 14:17

  @ Joyce: Klopt! Jantien heet ze… ;) Wat een kleine wereld he!

 8. Kris 03 januari 2009 at 14:17

  Haha, arme vriend van vriendin J.
  Klinkt als een super leuke ervaring! Dat interview moet vast wel op de een of andere manier te regelen zijn. :)

 9. Prinsesje 03 januari 2009 at 14:27

  Ze heeft het wel even mooi voor elkaar gekregen om ook nog met hem op de foto te gaan :) nu jij nog…

 10. Eline 03 januari 2009 at 14:27

  Oh volgens mij ben ik de enige die een enorme hekel aan dat hele programma heeft. Ik vond een hele neppe bedoening. Sorry :P

 11. Chamid 03 januari 2009 at 15:03

  Aaah leuke foto!

 12. Natazz 03 januari 2009 at 16:47

  Wat gaaf zeg, en je vriendin is je nu vast eeuwig dankbaar ;-)

 13. Renske85 03 januari 2009 at 16:52

  Volgens mij is Freek een vriendelijke jonge kerel ;o)
  Leuk dat je vriendin met hem op de foto kon, en jouw tijd komt zeker nog wel!

  Groetjes, Renske

 14. Lief meisje 03 januari 2009 at 17:32

  Veel succes met het regelen van je afspraak (lees intervieuw) met freek.

 15. Miekoe 03 januari 2009 at 18:07

  Freek is idd niet verkeerd!
  Musical lijkt me ook erg goed! Hopelijk lukt het nog om een interview met hem te regelen!

 16. Nientjuh.nl 03 januari 2009 at 18:25

  Oh gaaaaaf..!! Wij hebben het uiteraard ook geprobeerd maar Meen werd echt bijna onder de voet gelopen. De foto met Matthijs en Robin was dus voor haar een echte goedmaker.
  Hij blijft leuk he alhoewel ik John toch ook wel een keer Joseph wil zien spelen…jij niet?
  Groetjes en geniet lekker van je weekend, Jeanine

 17. Toaske 03 januari 2009 at 19:44

  Wat leuk toch weer. Ik draaide toevallig vanmorgen de (Engelstalige) CD van Joseph voor oudste. Ze vindt het mooi!

 18. Peet 03 januari 2009 at 21:26

  Journalist of niet… ik zou gewoon moeite doen hoor :-) Als hij toch al de tijd nam om met J. op de foto te gaan… had ie vast ook wel even tijd voor jou :-)

 19. Linda 03 januari 2009 at 22:31

  -ehm- voor zover ík weet is Freek maar een stomme sukkel. Ook al zingt en speelt ‘ie de sterren van de hemel, is ‘ie hartstikke goddelijk, etc. etc, de laatste tijd is ‘ie niet erg aardig voor z’n fans geweest. Ik heb ‘m 2x gezien (na afloop van z’n laatste Les Mis en bij de premiere -yay!) maar hij had beide keren geen tijd voor ons. Bij de premiere was het dan niet zo heel erg verrassend, maar na les miserables had ‘ie tijd zat en kon ‘ie daarna ook nog een cadeau van andere fans (die ergens binnen zaten..) in ontvangst nemen. Maar voor de fans die buiten stonden te wachten had ‘ie zogenaamd geen tijd. Juistem. ;) En bij de premiere probeerden vriendinnen van mij ‘m te vertellen dat ‘ie goed speelde enzo en dat ze via zijn fanclub kaarten hadden gekregen, maar hij liep gewoon door (en deed alsof ie luisterde). Dusssss…. Freek is niet meer bepaald mijn favoriet. ;) Maargoed, de musical is GEWELDIG. hehe

 20. Angela 04 januari 2009 at 12:22

  haha mutserige muts! ;-) maar wel cool!

 21. Chinouk 04 januari 2009 at 15:03

  Freek is ook geweldig! :)

 22. Desiree 04 januari 2009 at 18:43

  Leuk joh! Al snap ik helemaal niks van de Joseph-hysterie :p

 23. Lisanne 04 januari 2009 at 20:55

  aah leuke foto! ik heb het programma echt nog nooit gezien :p

 24. Sassie 05 januari 2009 at 09:17

  Haha wat een bakvisachtige taferelen. Arme kerel, die weet niet wat ‘m overkomt! Ik vind ‘m persoonlijk ook wel lekker. Val wel op een gezonde krullenbos ;). Als je ‘m gaat interviewen, mag ik dan met je mee? :)

 25. Desiree 05 januari 2009 at 10:45

  Wat een super leuke foto! Ik moet nog even wachten tot 7 maart, en heb dus nog 2 maanden de tijd om heel hard te gaan duimen dat Freek die avond speelt ;) Ik bied me anders ook wel aan als sidekick als je hem mag interviewen haha, ik vind hem erg cute :p
  xx

 26. Lonneke 05 januari 2009 at 11:45

  Leuk dat hij even met haar op de foto ging!
  Ondanks de drukte!

  grts, Lonneke

 27. Lnnk 05 januari 2009 at 15:35

  Oh wat ben ik blij dat je terug bent!

  Enne soms mag je wel eens gek doen toch.. de foto met Freek is goed gelukt. Volgende keer mag jij ;-)

 28. Live laugh love 06 januari 2009 at 21:15

  Je viel dus wel op tussen al die hysterische meiden!

 29. Rinus 07 januari 2009 at 00:39

  WOW zeg en wat een toestanden!.
  Groet Rinus.

 30. Chantie 09 januari 2009 at 10:06

  Heerlijk om zo’n man van dichtbij te mogen interviewen!!! Ik duim igg. voor je!!

  Heel veel liefs,
  Chantie

 31. Sanne 09 januari 2009 at 11:35

  Dat gaat je vast wel lukken! De volhouder wint immers!

 32. Lekkere Wortel 19 januari 2009 at 17:21

  Whaha leuk! Heel veel succes dan!!