Mijn eerste autootje!

Zeven jaar geleden haalde ik mijn rijbewijs. Ik had er twee pogingen voor nodig helaas, maar toch. Een persoonlijke overwinning! Toen ik net met rijlessen begon, wist ik namelijk echt NIETS van auto’s af – zelfs niet welk pedaal waarvoor diende. Ik was een gevaar op de weg, want naast die onkunde was daar ook nog angst. Ik ben namelijk een onwijze sch**terd: de snelheid en het (nog) niet onder controle hebben van dat grote bakbeest van een auto, bezorgden me hartkloppingen en klamme handen.

Maar goed, uiteindelijk redde ook (zelfs) ik het. Dat roze papiertje was binnen! Met m’n pa oefende ik regelmatig en ook in auto’s van ex-vriendjes en hun ouders mocht ik rijden. Later, toen ik samenwoonde met Theo, leende ik vaak zijn Volkswagen Fox die hij van zijn (prof-)volleybalclub had gekregen. Een super auto, maar natuurlijk nooit echt van mij.

Sinds vandaag is het dan eindelijk zover: ik heb mijn eerste echte eigen autootje gekocht! Een groen metallic Nissan Micra, helemaal voor mij alleen. Mijn mama had hem op internet gespot met een mooi lage kilometerstand, dus gingen mijn pa en ik vandaag een kijkje nemen. Na een proefritje en wat check-ups was ik om: wat een geweldig leuk bakkie!

Ik ben trotser dan trots en blijer dan blij. IK HEB EEN AUTO! Woensdag kunnen we hem ophalen en vanaf dan ben ik dus zo vrij als een vogel. Nooit meer met de trein naar volleybal of familie en vrienden in Houten en Culemborg (woon-werk blijf ik wel treinen). Deze zomer erop uit kunnen trekken; naar stranden, pretparken en steden. Kunnen gaan en staan waar ik wil…. Wat een heerlijk gevoel is dat!

Miek = Miss Independent! *

* Als het op vervoer aankomt dan… ;)

LEES OOK:

60 reacties

 1. Gefeliciteerd meid :) Wanneer gaan we roadtrippen? Vind deze trouwens gaver dan de gele auto die je eerst misschien wilde!

 2. Gefeliciteerd met je autootje, wat een schattig bakkie.
  Ik hoop dat je er heel veel plezier van krijgt en ik wens je ook heel veel veilige kilometers toe.

  Fijn Paashaas weekend

 3. Wat een vrolijk logje, echt fijn dat je je zo vrij voelt! En een leuke collage onderaan, well done ;) Veel liefs vanuit St. Petersburg! x Martine

 4. Wat een heerlijk gevoel is dat toch… Weet het nog als de dag van gisteren, en het is toch alweer bijna 7 jaar geleden dat ik mijn eerste echte eigen autootje kocht en die heel trots showde aan familie en vrienden. (Waarop zusje uitriep: ‘Noem je dát een auto?!)

  Veel plezier!!

 5. Niiice je 1e EIGEN auto! Voelt heerlijk hé. Het is een mooi scheurbakkie :P . Ik heb zelf een Golf type 1 gehad, (mijn 1e eigen autotje) scheurde er altijd op los haha ook een geweldig gevoel.

 6. Dat hoop ik ook over een aantal maanden te kunnen zeggen, nu moet ik het nog doen met die van vriendlief :( Maar gefeliciteerd met je karretje, hopelijk beleef je er veel plezier aan!

 7. Ee goede keus en een Micra staat goed bekend.
  Niet vergeten dat er ook nadelen zijn!, wat dacht je van verdwalen,file, parkeer geld, onkosten en ramen ijsvrij maken, enz!.
  Geniet ervan en volgens mij een goede keuze.
  Groet Rinus.

 8. YOEHOE, eindelijk!!
  Welkom bij de Nissan Micra Club!!!

  Ik hoop dat je veel veilige km maakt!!

  Liefs je Tantie

 9. Wauw…!! Wat een stoer bakkie zeg. Gefeliciteerd met je geweldige aankoop en maak er maar heeeeel veeeel veilige kilometers heen.
  Lieve groet, Jeanine

 10. Oh hij is cute!!!!
  Een eigen autootje is zo heerlijk! Als je er geen een hebt mis je het niet direct, maar zodra je er een voor je deur hebt staan kun je niet meer zonder :D

  Gefeliciteerd met je aankoop ;)

 11. Eenmaal aan de auto kan en wil je niet meer zonder… ;)
  Geniet ervan, de vrijheid is echt leuk…

 12. wat gaaf! gefeliciteerd met je eerste auto. Dat moet echt heerlijk zijn om te kunnen zeggen: “ik heb een auto” Zeg het gewoon eens twintig keer achter elkaar, ik heb een auto ik heb een auto ik heb een auto… :)

 13. Wat ontzettend cool!!!
  Gefeliciteerd.
  Heerlijk he om gewoon straks te kunnen gaan en staan wat je wilt. Enjoy!
  En voor nu wens ik je een heel fijn paasweekend toe.

 14. Wat een gave! En een blauw nummerbord, betekend dat wat? Het is echt een lief autootje voor een meisje: praktisch en leuk!

 15. Haha “als het op vervoer aankomt” ;) Nee meid, ik vind het hartstikke leuk voor je! En wat een leuk bakkie zeg. Als je dan toch in Columborg bent, rij je dan gelijk door naar mij? ;)

 16. Oeh da’s zeker een leuke wagentje zeg! Pas maar op, je went er binnen no-time aan, al snel wil je niet meer zonder autootje door het leven (trust me, haha). Veel plezier met je autootje, maar ik denk dat dat wel goed zit ;)
  xx

 17. Wat een leuk ding! Fijn om je eigen autootje te hebben :)
  Ik leen die van mijn moeder altijd, die staat toch meestal voor de deur

 18. Meid wat een mooie auto, heerlijk formaat ook om even ergens te parkeren. ( mijn eerste was een Panda ) Ontzettend gefeliciteerd en heel veel rijplezier en geluk ermee.

  FIjne Paasdagen, maar dat zal wel lukken denk ik.

  Elise

 19. Wat super gaaf een eigen auto!! Gefeliciteerd joh! En ben trouwens blij dat je over die angst begint..ik heb het namelijk ook gehad..heb nu een paar maanden mijn rijbewijs, maar heb er een jaar over gedaan door die stomme angst!

 20. Jeeej!! :-) Gefeliciteerd!

  Zelf nooit gebrek gehad aan auto voor de deur. (Ouders meerdere, vriendlief meerdere voor de deur…) Maar toen ik zelf mijn allereerste eigen auto kocht…. was ik in de zevende hemel!

  Geniet ervan!! :-)

 21. Oh Miek, die is echt heel erg leuk! Dat je de kilometerstand maar enorm mag verhogen!

  Ik wens je veel rijplezier!

 22. Hmm, ik moet nog steeds mijn rijbewijs halen eigenlijk. Maar het heeft voor mij niet zoveel zin. Ik loop graag, en wat ik met de trein kan doen. Doe ik met de trein.

 23. Gefeliciteerd, dat is leuk zeg!

  Ik deed vijf keer over mijn rijbewijs, maar toen had ik hem ook!
  En na vijf jaar had ik wel behoefte aan een eigen auto.
  Ik kocht een nieuwe en rij er al tien jaar in.

 24. Congrats met je autotje :)

  Helemaal leuk die vrijheid lijkt me zo. Ik lift mee op de vrijheid van mn vriendje aangezien ik zelf nog geen rijbewijs heb, moet er maar eens van gaan komen ;)

  xx

 25. Wat een cute bakkie!
  Ik kan sinds ik mn rb heb mn eigen auto’tje niet meer missen (heb em vanaf et begin)

  En volgende maand, na mn vakantie.. ga ik op zoek naar een andere.. hihi

 26. Gefeliciteerd met je 1e eigen autootje!! Helemaal gelijk dat je trots bent!! (was ik ook ontzettend met m’n eerste auto)

  Enjoy!!

 27. Leuk! Fijn dat je een eigen autootje hebt, zo ben je niet steeds afhankelijk van het openbaar vervoer.

  Groetjes, Renske

 28. *zingt* all the women independant, throw your hands up in the air* ; )

  (wel je handjes aan het stuur houden hoor ; )

  gefeli! top!

 29. Helemaal leuk zeg! Wat een super ding. Ik zie je er al helemaal in weg scheuren… Zeker naar Bloemendaal deze zomer als ik weer terug ben!

  KUSSEN!

 30. Wat gaaf een eigen auto!! Super om overal heen te karren, met je eigen muziekjes en een Tom Tom natuurlijk. Ik heb er 7!! keer over gedaan, misschien maar eens een logje over wijden (kijk gelijk ff opschrijven). Heel veel rijplezier!