Dansen aan zee

Waarschuwing: uitgebreid verslag… ;)

We arriveren vrijdag bij de camping in Burgh Haamstede. Met vriendinnetje Jolise deel ik mijn tentje, dat we vakkundig samen opzetten – binnen een kwartier zijn we klaar. Ik kijk naar het ding en een vlaag van nostalgie overvalt me: camping De Schatberg in Sevenum, waar ik jarenlang zomervakanties doorbracht met mijn ouders en broertje. In hetzelfde tentje sliep ik jaren naast de caravan van pa en ma, daar had ik mijn eigen slaapplekje.

We trekken ons eerste biertje open en kijken toe hoe de anderen aanklungelen. Met een grote zonnebril op het hoofd genieten we zittend in een geleend campingstoeltje van het mooie weer en het feit dat we vrij zijn: een weekend lang, een mini-vakantie, in één of ander gat in Zeeland. We zijn er met elkaar, zo’n 20 vrienden, en we gaan feesten. Concert at Sea op de Brouwersdam, met artiesten waar je ‘u’ tegen zegt, zowel van eigen bodem als internationaal.

Het strand is niet ver en met een groepje wagen we de tocht door de duinen. Het is heerlijk weer en sommigen nemen dan ook een geslaagde duik in zee. Ikzelf blijf liever aan de kant en probeer op een handdoekje wat bij te bruinen; ik heb hiervoor nog maar weinig zonnestralen mogen vangen. Een kleurtje is nodig! We bouwen zandkastelen en voetballen wat – ultiem vakantiegevoel.

Via pendelbussen worden we van de camping naar het festivalterrein gereden, waar blijkt dat we Racoon net gemist hebben. Jammer, maar VanVelzen laat niet lang op zich wachten. Hij rockt de pan uit en weet het hele publiek op te zwepen. Staand achteraan op de dijk -waar we alle ruimte hebben en tevens een prima uitzicht- genieten we al volop en kan ik Twitterend mijn followers een beetje op de hoogte houden. We betalen jongetjes met bierreservoirs op hun rug om vooral bij ons in de buurt te blijven hangen. Ik drink eigenlijk nooit bier, maar op een festival als dit blijkt het gouden goedje in plastic bekertjes opeens best prima te smaken. :)

Om 22.30 uur start de artiest waar ik voor ben gekomen. Zeggen anderen nog vol overtuiging dat het hen echt gaat om het weekendje weg zijn met vrienden, maak ik er geen geheim van dat ik er ben voor deze man. Can you buy detrol la over the counter Marco Borsato is de naam. De man van wie elk liedje mij van kruin tot teen raakt. Waarvan ik in elk liedje wel iets herken, er een situatie of persoon bij kan bedenken. Hij is er. Samen met Jolise geniet ik volop; Marco’s concert Symphonica in Rosso bezocht ik destijds met haar en we voelen het samen. Marco zweeft, Marco raakt, Marco performt. We schreeuwen (het is allang geen zingen meer) al zijn liedjes uit volle borst mee, zien de twinkeling in elkaars ogen en slaan de armen om elkaar heen bij liedjes waar de ander het zichtbaar moeilijk mee heeft. Ook de rest van de groep gaat los, niet-fans van Marco moeten bekennen dat hij een ras-entertainer is en dat ze optimaal genieten van dit spektakel. Maar liefst 40.000 man springt, danst, zingt en juicht voor deze held!

Het hoogtepunt is voor mij dan wel voorbij; er wacht echter nog een hele dag vol feest. Na een rustige nacht in onze tenten gaan we zaterdag op tijd naar het terrein. Maria Mena bijt voor ons het spits af en doet dat leuker en meer up-tempo dan we hadden gedacht. Helaas laat T-Mobile het afweten en kan ik niet updaten met tweets en foto’s – erg jammer. Dat Ed Kowalczyk -beter bekend als de zanger van de band Live- zo steengoed is, verrast ons aangenaam. Gevolgd door naar mijn mening Neerlands beste zangeres Ilse DeLange, zit de sfeer er inmiddels goed in!

Als daarna de ouwe rockers van de Golden Earring Ginette-35 cost los gaan, bel ik enthousiast mijn pa om hem mee te laten luisteren bij het nummer Order himcocid suspension Radar Love. Wederom: nostalgie! Vroeger draaiden we hun cd’s in de auto tot we er tureluurs van werden en met mijn pa bezocht ik een paar jaar geleden een concert van ze. Wat een vakmensen! Wederom gaan alle handen de lucht in en wordt het een heel vette show. Petje af dat ze het nog steeds voor elkaar krijgen.

Natuurlijk is er maar één band die dit festival kan en mag afsluiten: BlA?f. Vier jaar geleden kwamen zij met het idee voor dit festival en het is inmiddels uitgegroeid tot een waar begrip. Alle hits komen voorbij en het publiek aanbidt hen.

Als het dan écht voorbij is, het laatste liedje is gespeeld, wordt het tijd om weer richting camping te gaan. We spenderen onze laatste muntjes bij de snoepkraam, brengen voor we de bus in gaan nog snel een bezoekje aan een Dixie (met dichtgeknepen neus) en laten ons, aangekomen op de camping, moe maar zeer voldaan op het luchtbed vallen. Wat een geweldig weekend!

Zondagochtend zijn Jolise en ik al vroeg uit de veren. Het afbreken van de tent verloopt al even voorspoedig als het opzetten: wederom zijn we binnen een kwartier klaar en observeren we anderen wie het minder soepel vergaat. Fijn, zulk leedvermaak! ;) Met z’n allen ontbijten we nog, maar dan is het echt tijd om weer afscheid te nemen. Wat hebben we toch een enorm leuke vriendengroep en wat maken we toch geweldig mooie dingen mee samen.

En het mooie is: volgende week gaan we gewoon weer verder! Dan staat namelijk, voor twee avonden, het Betuws Spektakel op het programma!

LEES OOK:

40 reacties

 1. Leuk om je verslag te lezen. Jullie hadden super lekker weer zeg! Daar heb je het wel mee getroffen. Lijkt me leuk om daar ook eens bij te zijn. Misschien volgend jaar!

 2. Ik ben laatst naar Wit Licht geweest, top!!! Die man is een rasentertainer…
  Fijn dat je zo’n leuk weekend hebt gehad!!!

  Grtz Serena

 3. Klinkt goed! Fijn dat je zo’n leuk weekend hebt gehad, is ook een erg leuk festival! Paar jaar geleden gewerkt, was super!

 4. Wow joh ik wist niet dat Ed Kowalczyk er zou staan! De overige muziek trekt me helemaal niet, maar voor Ed was ik er toch wel graag naar toe gegaan! Ik vind hem zo fantastisch! Maria Mena stond ook op Pinkpop en was ook echt verrast door haar up-tempo optreden.
  Fijn dat je zo’n geweldig weekend hebt gehad chick! Kun je me nog even je adres emailen? :)

 5. Ik heb er inderdaad een heleboel over gehoord! Echt leuk zo’n spectakel.
  En zoals ik het lees ook genoeg variatie in muziek, voor ieder wat wils. :-)
  Hihi, juist leuk dat leedvermaak, dat heb ik ook altijd *gniffel* Sommige mensen klungelen echt, hihihihi…

 6. Volgens mij heb je een heerlijk weekend gehad.

  Wat grappig dat je op de schatberg hebt gestaan. Ik zou er een paar jaar terug op vakantie zijn geweest. Maar helaas paste onze caravan er niet op.

 7. Leuk zo’n uitje met vrienden en muziekfestivals zijn altijd leuk. Marco Borsato is niet echt mijn ding, de rest overigens ook niet, alhoewel Live (de zanger dan) komt nog het meest in de buurt. Maar hoe hoezo verbaasd over de zanger? Live is sowieso een goede band met goede muzikanten.

 8. CAS met een groep vrienden én marco of een avond Panama, ja dan is de keuze snel gemaakt ;) Echt super leuk om zo’n groep te hebben waarmee je zoveel leuke dingen doet! :D

 9. Als je niet bent geweest, is het erg leuk zo’n uitgebreid verslag te lezen!! Je hebt t geweldig gehad, heerlijk hoor..om jaloers van te worden;)

 10. Ik ben een paar jaar geleden naar C@S geweest, maar dat was een behoorlijke ramp, met slecht vervoer en hoosbuien die niet ophielden. Wij zijn toen rond 11u richting auto gegaan, iets voor de drukte en de regen. Maar zaten uiteindelijk pas om half 5 in de auto. Doorweekt, verkleumd en vermoeid. Daarom staat C@S niet meer zo hoog op mijn to-do lijstje!

 11. Klinkt echt super! Echt fijn dat je zo’n grote, fijne vriendengroep hebt waarmee je zulke dingen samen kunt doen :). Oooh, was Ed van Live er ook (L)!

 12. Maria Mena heeft ook een plekje in mijn hart gekregen sinds Pinkpop! Zij is echt heel leuk!

  En Blof natuurlijk! Die zijn super (:

  Klinkt echt als een zeer leuk en muzikaal weekend!

 13. Ik had op twitter al begrepen dat je genoten had maar nu ik je verslag lees weet ik dat je ontzettend genoten hebt van het festival. Volgend jaar zijn jullie er vast weer bij. ;-)

 14. Klinkt echt waanzinnig leuk/gezellig..
  Ik vind het alleen al knap dat je in een kwartier een tent op kan zetten!! haha

 15. Mooooooooooi verslag en wat leuk, die lange collage van polaroids! Hoe heb je dat nou weer gemaakt? Zo knap! Liefs van Martine

 16. Klinkt goed zeg :-D
  Lees al een tijdje zo af en toe mee, dacht nu ga ik toch maar es reageren. Wil geen lurker zijn ;-)

 17. Wat een leuk verslag, goed dat je even van te voren waarschuwede dat het lang werd :) Heb er een ijsje bij gepakt.

  Fijne avond, Elise

 18. Klinkt echt súperleuk allemaal. Je verslagje is echt heel leuk om te lezen. De line-up klinkt ook fantastisch, had er dit jaar niet zoveel van meegekregen.
  Have fun op het Betuws spektakel ^^

 19. OW het klinkt echt als een super weekend, heerlijk hoor.
  Vooral dat je ook nog eens lekker weer had en in 1 van de leukere kleine plaatsen van Zeeland was. Een heerlijk weekend :D

 20. Dankzij concert at sea stond ik ind e file naar huis.. N57 stond 20km file!! :O Dat heb ik echt nog nooit meegemaakt! :D

  Goed om te horen dat het erg leuk was.. volgend jaar moet ik er toch echt heen! :)

 21. Verhalen van jou kunnen zo lang zijn als maar kan, want ze lezen zo fijn en leuk!

  Klinkt in ieder geval super leuk! Ik had ook het een en ander meegekregen via Twitter, maar zo’n verslag maakt het helemaal af. :)

 22. Ik had er ook kunnen staan… maar vond ’t erg ver weg (2,5 uur rijden vanuit hier..)
  Mijn vriendinnetje Ellen is uiteraard wel geweest (Marco fan).

  Liefs,
  Lon

 23. *jaloers* !!!!!
  Ik woon er hartstikke in de buurt maar heb uiteindelijk door heel lullige vrienden niet kunnen gaan. Balen!

  Maar op deze manier ben ik er toch een beetje bij geweest, bedankt! ;-)