Dansen aan zee

Waarschuwing: uitgebreid verslag… ;)

We arriveren vrijdag bij de camping in Burgh Haamstede. Met vriendinnetje Jolise deel ik mijn tentje, dat we vakkundig samen opzetten – binnen een kwartier zijn we klaar. Ik kijk naar het ding en een vlaag van nostalgie overvalt me: camping De Schatberg in Sevenum, waar ik jarenlang zomervakanties doorbracht met mijn ouders en broertje. In hetzelfde tentje sliep ik jaren naast de caravan van pa en ma, daar had ik mijn eigen slaapplekje.

We trekken ons eerste biertje open en kijken toe hoe de anderen aanklungelen. Met een grote zonnebril op het hoofd genieten we zittend in een geleend campingstoeltje van het mooie weer en het feit dat we vrij zijn: een weekend lang, een mini-vakantie, in één of ander gat in Zeeland. We zijn er met elkaar, zo’n 20 vrienden, en we gaan feesten. Concert at Sea op de Brouwersdam, met artiesten waar je ‘u’ tegen zegt, zowel van eigen bodem als internationaal.

Het strand is niet ver en met een groepje wagen we de tocht door de duinen. Het is heerlijk weer en sommigen nemen dan ook een geslaagde duik in zee. Ikzelf blijf liever aan de kant en probeer op een handdoekje wat bij te bruinen; ik heb hiervoor nog maar weinig zonnestralen mogen vangen. Een kleurtje is nodig! We bouwen zandkastelen en voetballen wat – ultiem vakantiegevoel.

Via pendelbussen worden we van de camping naar het festivalterrein gereden, waar blijkt dat we Racoon net gemist hebben. Jammer, maar VanVelzen laat niet lang op zich wachten. Hij rockt de pan uit en weet het hele publiek op te zwepen. Staand achteraan op de dijk -waar we alle ruimte hebben en tevens een prima uitzicht- genieten we al volop en kan ik Twitterend mijn followers een beetje op de hoogte houden. We betalen jongetjes met bierreservoirs op hun rug om vooral bij ons in de buurt te blijven hangen. Ik drink eigenlijk nooit bier, maar op een festival als dit blijkt het gouden goedje in plastic bekertjes opeens best prima te smaken. :)

Om 22.30 uur start de artiest waar ik voor ben gekomen. Zeggen anderen nog vol overtuiging dat het hen echt gaat om het weekendje weg zijn met vrienden, maak ik er geen geheim van dat ik er ben voor deze man. Marco Borsato is de naam. De man van wie elk liedje mij van kruin tot teen raakt. Waarvan ik in elk liedje wel iets herken, er een situatie of persoon bij kan bedenken. Hij is er. Samen met Jolise geniet ik volop; Marco’s concert Symphonica in Rosso bezocht ik destijds met haar en we voelen het samen. Marco zweeft, Marco raakt, Marco performt. We schreeuwen (het is allang geen zingen meer) al zijn liedjes uit volle borst mee, zien de twinkeling in elkaars ogen en slaan de armen om elkaar heen bij liedjes waar de ander het zichtbaar moeilijk mee heeft. Ook de rest van de groep gaat los, niet-fans van Marco moeten bekennen dat hij een ras-entertainer is en dat ze optimaal genieten van dit spektakel. Maar liefst 40.000 man springt, danst, zingt en juicht voor deze held!

Het hoogtepunt is voor mij dan wel voorbij; er wacht echter nog een hele dag vol feest. Na een rustige nacht in onze tenten gaan we zaterdag op tijd naar het terrein. Maria Mena bijt voor ons het spits af en doet dat leuker en meer up-tempo dan we hadden gedacht. Helaas laat T-Mobile het afweten en kan ik niet updaten met tweets en foto’s – erg jammer. Dat Ed Kowalczyk -beter bekend als de zanger van de band Live- zo steengoed is, verrast ons aangenaam. Gevolgd door naar mijn mening Neerlands beste zangeres Ilse DeLange, zit de sfeer er inmiddels goed in!

Als daarna de ouwe rockers van de Golden Earring los gaan, bel ik enthousiast mijn pa om hem mee te laten luisteren bij het nummer Radar Love. Wederom: nostalgie! Vroeger draaiden we hun cd’s in de auto tot we er tureluurs van werden en met mijn pa bezocht ik een paar jaar geleden een concert van ze. Wat een vakmensen! Wederom gaan alle handen de lucht in en wordt het een heel vette show. Petje af dat ze het nog steeds voor elkaar krijgen.

Natuurlijk is er maar één band die dit festival kan en mag afsluiten: Bløf. Vier jaar geleden kwamen zij met het idee voor dit festival en het is inmiddels uitgegroeid tot een waar begrip. Alle hits komen voorbij en het publiek aanbidt hen.

Als het dan écht voorbij is, het laatste liedje is gespeeld, wordt het tijd om weer richting camping te gaan. We spenderen onze laatste muntjes bij de snoepkraam, brengen voor we de bus in gaan nog snel een bezoekje aan een dixie (met dichtgeknepen neus) en laten ons, aangekomen op de camping, moe maar zeer voldaan op het luchtbed vallen. Wat een geweldig weekend!

Zondagochtend zijn Jolise en ik al vroeg uit de veren. Het afbreken van de tent verloopt al even voorspoedig als het opzetten: wederom zijn we binnen een kwartier klaar en observeren we anderen wie het minder soepel vergaat. Fijn, zulk leedvermaak! ;) Met z’n allen ontbijten we nog, maar dan is het echt tijd om weer afscheid te nemen. Wat hebben we toch een enorm leuke vriendengroep en wat maken we toch geweldig mooie dingen mee samen.

En het mooie is: volgende week gaan we gewoon weer verder! Dan staat namelijk, voor twee avonden, het Betuws Spektakel op het programma!

40 Comments

 1. Rowin 28 juni 2009 at 20:42

  Leuk, ik wil ook een keer gaan!! ^^

  PS: alles goed verder? Aangezien je zo weinig update =P

  x

 2. Rowin 28 juni 2009 at 20:42

  PS: je hebt wel goed weer gehad ^^!

 3. Saar 28 juni 2009 at 20:43

  Wat een geweldig verslag. Zo te lezen heb ik heel wat gemist.

 4. stephanie 28 juni 2009 at 20:45

  Veel bekenden van mij zijn er heen geweest, en geloof me: ik ben jaloers!

 5. Annika 28 juni 2009 at 20:52

  Leuk om je verslag te lezen. Jullie hadden super lekker weer zeg! Daar heb je het wel mee getroffen. Lijkt me leuk om daar ook eens bij te zijn. Misschien volgend jaar!

 6. Serena 28 juni 2009 at 20:55

  Ik ben laatst naar Wit Licht geweest, top!!! Die man is een rasentertainer…
  Fijn dat je zo’n leuk weekend hebt gehad!!!

  Grtz Serena

 7. Saskia 28 juni 2009 at 21:14

  Helemaal naar je zin gehad dus!

 8. Sabien 28 juni 2009 at 21:18

  Klinkt goed! Fijn dat je zo’n leuk weekend hebt gehad, is ook een erg leuk festival! Paar jaar geleden gewerkt, was super!

 9. Sanne 28 juni 2009 at 21:29

  Wow joh ik wist niet dat Ed Kowalczyk er zou staan! De overige muziek trekt me helemaal niet, maar voor Ed was ik er toch wel graag naar toe gegaan! Ik vind hem zo fantastisch! Maria Mena stond ook op Pinkpop en was ook echt verrast door haar up-tempo optreden.
  Fijn dat je zo’n geweldig weekend hebt gehad chick! Kun je me nog even je adres emailen? :)

 10. Live laugh love 28 juni 2009 at 21:39

  Klinkt als een super leuk concert! Ik had er ook wel bij willen zijn *jaloers*!

 11. Annemarie 28 juni 2009 at 21:42

  Ik heb er inderdaad een heleboel over gehoord! Echt leuk zo’n spectakel.
  En zoals ik het lees ook genoeg variatie in muziek, voor ieder wat wils. :-)
  Hihi, juist leuk dat leedvermaak, dat heb ik ook altijd *gniffel* Sommige mensen klungelen echt, hihihihi…

 12. Lief meisje 28 juni 2009 at 22:16

  Volgens mij heb je een heerlijk weekend gehad.

  Wat grappig dat je op de schatberg hebt gestaan. Ik zou er een paar jaar terug op vakantie zijn geweest. Maar helaas paste onze caravan er niet op.

 13. Roos 28 juni 2009 at 23:12

  Leuk zo’n uitje met vrienden en muziekfestivals zijn altijd leuk. Marco Borsato is niet echt mijn ding, de rest overigens ook niet, alhoewel Live (de zanger dan) komt nog het meest in de buurt. Maar hoe hoezo verbaasd over de zanger? Live is sowieso een goede band met goede muzikanten.

 14. Danielle 29 juni 2009 at 08:48

  CAS met een groep vrienden én marco of een avond Panama, ja dan is de keuze snel gemaakt ;) Echt super leuk om zo’n groep te hebben waarmee je zoveel leuke dingen doet! :D

 15. Martine 29 juni 2009 at 09:10

  Als je niet bent geweest, is het erg leuk zo’n uitgebreid verslag te lezen!! Je hebt t geweldig gehad, heerlijk hoor..om jaloers van te worden;)

 16. Jet 29 juni 2009 at 09:18

  Dat klinkt als een GEWELDIG weekend! Heerlijk voor je meis… X

 17. Puck 29 juni 2009 at 09:43

  Ik ben een paar jaar geleden naar C@S geweest, maar dat was een behoorlijke ramp, met slecht vervoer en hoosbuien die niet ophielden. Wij zijn toen rond 11u richting auto gegaan, iets voor de drukte en de regen. Maar zaten uiteindelijk pas om half 5 in de auto. Doorweekt, verkleumd en vermoeid. Daarom staat C@S niet meer zo hoog op mijn to-do lijstje!

 18. Eline 29 juni 2009 at 09:57

  Wauw, leuk weekend! Burgh Haamstede is trouwens ook heel leuk

 19. Kim 29 juni 2009 at 10:12

  Klinkt echt super! Echt fijn dat je zo’n grote, fijne vriendengroep hebt waarmee je zulke dingen samen kunt doen :). Oooh, was Ed van Live er ook (L)!

 20. Niki 29 juni 2009 at 10:22

  Maria Mena heeft ook een plekje in mijn hart gekregen sinds Pinkpop! Zij is echt heel leuk!

  En Blof natuurlijk! Die zijn super (:

  Klinkt echt als een zeer leuk en muzikaal weekend!

 21. Angela 29 juni 2009 at 10:22

  Leuk verslag, je hebt me enthousiast gemaakt. Wellicht dat ik volgend jaar ga!

 22. Natazz 29 juni 2009 at 10:49

  Ik had op twitter al begrepen dat je genoten had maar nu ik je verslag lees weet ik dat je ontzettend genoten hebt van het festival. Volgend jaar zijn jullie er vast weer bij. ;-)

 23. Nicky 29 juni 2009 at 10:50

  Klinkt echt waanzinnig leuk/gezellig..
  Ik vind het alleen al knap dat je in een kwartier een tent op kan zetten!! haha

 24. Joyce 29 juni 2009 at 11:49

  Ontzettend gaaf! :D Zulke weekendjes zouden voor altijd moeten zijn! ;)

 25. maaike 29 juni 2009 at 11:55

  Klinkt echt super :)

 26. Tünde 29 juni 2009 at 12:10

  Je hebt het duidelijk naar je zin gehad! Leuk om te lezen :)

 27. Sassie 29 juni 2009 at 14:37

  Ik ben jaloers op je. 20 vrienden, wat een groep!

 28. Prinsesje 29 juni 2009 at 14:52

  Leuke foto-collage. Het ziet er super gezellig uit en je bofte echt met het weer.

 29. Shanti 29 juni 2009 at 15:24

  Mooi dat het leuk was! Klinkt echt als een super gezellig weekend!

 30. Martine 29 juni 2009 at 17:21

  Mooooooooooi verslag en wat leuk, die lange collage van polaroids! Hoe heb je dat nou weer gemaakt? Zo knap! Liefs van Martine

 31. Nina 29 juni 2009 at 19:33

  Klinkt goed zeg :-D
  Lees al een tijdje zo af en toe mee, dacht nu ga ik toch maar es reageren. Wil geen lurker zijn ;-)

 32. Willemvk 29 juni 2009 at 20:36

  Met zo’n beschrijving is er maar een ding mogelijk; “Ik wil ook!!” ;)

 33. Elise 29 juni 2009 at 21:35

  Wat een leuk verslag, goed dat je even van te voren waarschuwede dat het lang werd :) Heb er een ijsje bij gepakt.

  Fijne avond, Elise

 34. Linda 30 juni 2009 at 13:32

  Klinkt echt súperleuk allemaal. Je verslagje is echt heel leuk om te lezen. De line-up klinkt ook fantastisch, had er dit jaar niet zoveel van meegekregen.
  Have fun op het Betuws spektakel ^^

 35. Annouska 30 juni 2009 at 19:48

  OW het klinkt echt als een super weekend, heerlijk hoor.
  Vooral dat je ook nog eens lekker weer had en in 1 van de leukere kleine plaatsen van Zeeland was. Een heerlijk weekend :D

 36. Miekoe 30 juni 2009 at 20:15

  Klinkt super!! En leuke foto’s!

 37. Deirdre 02 juli 2009 at 17:10

  Dankzij concert at sea stond ik ind e file naar huis.. N57 stond 20km file!! :O Dat heb ik echt nog nooit meegemaakt! :D

  Goed om te horen dat het erg leuk was.. volgend jaar moet ik er toch echt heen! :)

 38. Mylene 03 juli 2009 at 17:23

  Verhalen van jou kunnen zo lang zijn als maar kan, want ze lezen zo fijn en leuk!

  Klinkt in ieder geval super leuk! Ik had ook het een en ander meegekregen via Twitter, maar zo’n verslag maakt het helemaal af. :)

 39. ¤ Lon ¤ 04 juli 2009 at 21:25

  Ik had er ook kunnen staan… maar vond ’t erg ver weg (2,5 uur rijden vanuit hier..)
  Mijn vriendinnetje Ellen is uiteraard wel geweest (Marco fan).

  Liefs,
  Lon

 40. Angela 06 juli 2009 at 19:24

  *jaloers* !!!!!
  Ik woon er hartstikke in de buurt maar heb uiteindelijk door heel lullige vrienden niet kunnen gaan. Balen!

  Maar op deze manier ben ik er toch een beetje bij geweest, bedankt! ;-)