Grote honger voor even gestild

Een jaar hebben we moeten wachten na deel 1, smachtend keken we (= wij fans) ernaar uit. Want natuurlijk hadden we de boeken al verslonden en wisten we allang hoe het af zou lopen, maar de honger naar verse bewegende beelden van deze mooie mensen was te groot.

Ik droomde vaak over ze. Ik droomde dat ik haar was en vond het fantastisch. Want naast die knappe vampier, zou er in deel 2 nA?g een jongen naar haar smachten. Eentje die, volgens de trailer en uitgelekte screenshots, flink volwassen en overheerlijk is geworden. Ik baalde flink zodra die wekker weer ging, ik wilde daar blijven. Daar in die mysterieuze wereld van vampiers en ander gespuis. Als troost keek ik nog maar een keer deel 1, luisterde ik beide soundtracks… en ik wachtte. Ik wachtte samen met duizenden andere fans over de hele wereld.

Ik heb het natuurlijk over Twilight en het vervolg daarop: New Moon.

Paper writing service

Ik had als journalist weer het geluk dat ik de honger eerder kon stillen dan anderen. Want op 16 november mocht ik ‘m al zien, terwijl het grote publiek pas vanaf vandaag kan kwijlen. Het vervelende aan dit soort obsessies is echter dat je nooit lang tevreden bent. In de bioscoop, naast mijn vriendinnetje en tevens Ze.nl-schrijfster Sanne Cheap compazine for migraines , was ik twee uur lang verzadigd. Ik zwijmelde, zuchtte, lachte en gleed zowat van mijn stoel. Maar daarna: die leegte!

Ik heb weer honger. Honger naar meer! Helaas komt deel 3 pas volgend jaar zomer naar Nederland en moet ik dus wéér diep graven naar een beetje geduld. In de tussentijd ga ik maar op zoek naar bioscoopmaatjes die met mij weer naar New Moon willen. Want ik moet toch echt eens gaan bepalen of ik nou lid ben van Team Edward of Team Jacob…

Ios spy, Phone spy.

Lees hier de recensie die ik voor Ze.nl schreef!

LEES OOK:

46 reacties

 1. Ik heb hem vanacht om 12 uur gezien, tijdens een Twilight marathon! Het eerste wat ik daarna dacht was ook: nu weer een jaar wachten. Gelukkig kunnen we over een tijdje de dvd’s thuis zo vaak kijken als we willen :P

 2. T is een echte hype; new moon! Ik lees het op twitter, site’s enz. Zelf heb ik mij er nooit in verdiept, maar vraag me ook af of het mij aanspreekt!

 3. Ik hoop echt dat hij echt de moeite waard is. Ik ga binnenkort ook en speciaal naar Utrecht of Amersfoort ivm vriendinnetje. Dus dan moet hij dat wel zijn :D En ik hoop na de film er wel uit te zijn van welk team ik lid ben haha =)

 4. Dus, op jouw aanraden de film bekeken en ik snap wel wat je erin ziet maar het doet me nog niks. Het is mijn eerste kennismaking met twilight. Zal deel 1 ook eens opsporen. Filmisch vind ik er niets mis mee, maar het duurde gevoelsmatig nogal lang voor er actie in de tent kwam.

  Jammer ben namelijk dol op Interview with a vampire en de betere vampire series.

 5. Ik voel het zelfde ritueel aankomen als bij Twilight.. Kwijlend in de bios zitten, vervolgens hopeloos wachten op de (ozo foute) cam versie die dan te vaak kijken en als de dvd er is daar mee verder gaan.. hihi ik heb het thuisfront alvast ingelicht..

 6. Ik werd er best wel gek van ja: ik was echt cónstant met school bezig. Nu kan ik binnenkort eens bezig met Everytime en schrijven <3

 7. Ik heb de boeken niet gelezen en ook geen film gezien…

  Ik word er wel nieuwsgierig naar maar de rebel in mij weigert mee te gaan met de hype :D

 8. Ik ben er ook wel benieuwd naar! Wat heb jij een geluk ja, dat jij hem zo vroeg mag kijken zeg! Haha, ik ga denk ik niet ervoor naar de bioscoop maar als hij op dvd is, moet ik hem toch wel hebben (a)

 9. Haha ik kon gewoon raden waar het stukje over ging bij het zien van de titel :D Ik ben ook heel benieuwd!

 10. Ik heb er dus nog echt NIKS van gezien, ook niet Deel 1, ook niet gelezen, maar daar laat ik het niet bij zitten na je enthousiaste verhaal… ben heel nieuwsgierig geworden. Zelfs nrc schreef een lovende recensie…

 11. ZATERDAAAAAG!!
  Oh. Ja het aftellen is begonnen. Mygoood wat ben ik nieuwsgierig. Al weet ik stiekem natuurlijk al wel hoe het gaat door de boeken maar dat vergeet ik maar even ;)

 12. Schaamtelijk moet ik bekennen dat ik nog nooit van een dergelijke serie gehoord heb. Moet me er misschien maar eens in gaan verdiepen. Althans, nog een verslaving erbij is misschien niet echt verstandig…

 13. Ik blijf toch Team Edward!! Ik ben al naar de marathon geweest, maar ga hem zeker nog een paar keer in de bioscoop kijken. Nu kan je er nog van genieten op zo’n mooi groot scherm..

  Eclipse komt ik Juli geloof ik.. :D

 14. ooooh… aaaaah… oeeeeeeeeeeeeeeeh dat waren geluiden die bij ons door de bioscoop gingen gisteravond. Damn wat een film. Damn wat een mannen en wat een lichamen! Voor mij geen teams ik zou met beide heel gelukkig kunnen worden xD

 15. Ik ben helemaal verliefd op Edward… Niet op Robbert, want ik vind hem veel leuker als Edward, met z’n mooie witte huidje en de voorzichtigheid waarmee hij te werk moet gaan bij Bella.
  Ja ik ben een fan, and I’m not ashamed to tell.

 16. Waarom mis ik nou altijd goede series… Moet ook nog steeds regelen dat ik in ieder geval één aflevering van Prison break ga zien.

  Ik ben meer van de Being Erica! Loooove it!

  Leuk om te horen dat m’n log je een glimlach heeft bezorgt! Hoop dat er nog vele zullen volgen!

  xxx

 17. Ik heb er al zoveel over gehoord, maar nog nooit een boek ervan gelezen of een film gezien. SCHAAM. Ik moet er maar is aan beginnen, want ik hoor zoveel leuke verhalen!

 18. Hahaha ik moet echt zeggen dat dit wel heel erg klinkt hoor Marieke :P! Hoezo verslaafd, hihi!

  Ik heb Twilight dus gezien en ben ook erg nieuwsgierig naar New Moon! Ik ben een beetje fan! :D

 19. Ik heb pas de 1e film gezien. En gelijk de boeken (in het engels) gekocht! dus eerst ff lezen en dan film 2 kijken!

  grts, Lon

 20. Ja, gisteren gezien en ook meteen een lovende blog over geschreven! Geweldig! En puberaal vermeld dat wij hem lekker nog een keer gaan kijken! Team Edward! Yay! xoxo en beterschap meis!

 21. Ik heb alle boeken gelezen, en die vond ik wel tof. Ik vond Twilight daardoor keihard tegen vallen en ik ga morgenavond pas naar New Moon.. maar ik ben heeel benieuwd hoe ik het zal vinden. Ik lees echt superveel negatieve recensies, maar ik hoor van vriendinnen dat het wel tof is.. Ik ben benieuwd!

  Ik vind het alleen zo zonde dat het zo’n hype is..

 22. ik heb er nog helemaal niks mee. komt denk ik wel zodra ik aan de boeken ga beginnen. maar ik zit nu nog te vol van Harry Potter!

 23. ik bn ERG benieuwd naar new moon… ik vond het eerste deel wel leuk, maar klaarblijkelijk niet zo leuk als jij hem vond :’)

 24. Hier iemand die maar al te graag naar de film wil gaan! Ik weiger trouwens te kiezen tussen Edward en Jacob. Ik wil ze allebei!

 25. Ik verlang echt tot ik naar de cinema kan om hem te zien! Heb er in ieder geval m’n vriendje al voor gestrikt gezien hij me had meegenomen naar Inglorious Bastards! (Wat ik overigens een erg goede film vond, maar dat terzijde!)

 26. Ben benieuwd! Ik heb nog helemaal niets gezien of gelezen van de serie dus als ik voor het eerst de boeken ga lezen zal ik kijken of ik het net zo leuk vind als ieder ander (:

 27. Ik ga ‘m waarschijnlijk morgen zien! Ben benieuwd. ’t Engelse boek New Moon had ik al gelezen en ik ben helemaal voor Team Edward, dus ik denk niet dat dat door de film zal veranderen :-)