Het sprookje dat Disney heet

Er was eens een meisje wiens lang gekoesterde droom eindelijk uitkwam. Vriendje J. nam mij mee naar Parijs en beloofde me bovendien één dag Disneyland. Ik probeer me vaak erg wijs en volwassen voor te doen, maar bij het woord ‘Disney’ vergeet ik dit voor het gemak gewoon even.

Ik was afgelopen dinsdag dan ook als een kind zo blij toen het zover was, net een muppet onder invloed van een overdosis suiker toen we na een voorspoedige metro- en treinrit dan eindelijk het park binnenstapten. Overvallen door overdadige kerstversieringen en hordes kinderen betraden we dapper de Mainstreet U.S.A. voor een dagje Disney-avontuur.

Alles wat ik van plaatjes en Disney-films kende, kwam terug in de verschillende delen van het park. Van de loslopende Disney-figuren tot de grote kleurrijke attracties en mooie details die alles zo afmaken; ik voelde de blijdschapskriebels tot in mijn tenen!

Helaas kwam er ook een momentje dat bepaald niet fijn was. Heel onprettig zelfs. Vriendje lokte mij namelijk naar Adventureland en onwetend en naA?ef als ik ben, keek ik al wandelend mijn ogen uit zonder te beseffen waar we eigenlijk heen gingen. Buy micronase medication Homework Buy antivert online Next stop: Indiana Jones and the Temple of Peril.

Mensen die mij kennen of mijn profielverhaaltje hier op mijn blog hebben gelezen, weten dat ik een enorme angsthaas ben: ik hou NIET van hoogtes en snelheden. Het feit dat dat Indiana Jones-geval een achtbaan (inclusief looping, ontdekte ik veel te laat…) is, doet jullie misschien begrijpen dat ik vriendje wel kon schieten toen ie me met een vrolijke grijns de wachtrij in duwde en beweerde dat het ‘allemaal best mee zou vallen’. Zucht.

Met buikpijn kwam ik boven, stapte ik toch dat karretje in en schreeuwde ik gedurende de hele rit de longen uit mijn lijf. Schokkend kwam het ding, na gelukkig slechts één rondje, tot stilstand – met mij trillend, naar adem happend en half huilend erin.

Je snapt misschien dat ik daarna bedankte voor Space Mountain en me de rest van de dag lekker kneuterig tegoed deed aan het ultieme Disney-gevoel, veilig gecreéerd door zoet snoepgoed, baby-attracties, souvenirs en de romantische lichtjesparade.

En ze leefde nog lang en gelukkig… ;)

LEES OOK:

38 reacties

 1. Ben wel jaloers zeg :) zou ook zo graag eens naar Disney land willen gaan en dan zeker ook wel tijdens de kerstperiode. Iets meer ‘kerstiger’ kun je niet hebben!

 2. Leuk hoor zo’n dagje disney :D Ben er 4 jaar geleden voor het laatst geweest. Echt een geweldig park! Al mogen die enge achtbanen mij ook gestolen worden ;) Ben meer van It’s a small world en de theekopjes :P

 3. Heerlijk is dat Disney-gevoel!! Van de zomer was ik in het Magic Kingdom en het is echt alsof je weer kind bent! Ik mis het nog bijna elke dag…..
  Wel een beetje jammer dat je niet van achtbanen houdt hoor…Het kan mij niet hard, snel en overdekop genoeg gaan!!

  XX

 4. Nou, dan ben jij verder gekoen dan ik. Ik ben drie of vier keer in Disney geweest, maar NOOIT in die attractie. Brrrr! Je bent mijn held!

 5. Voor mij is een bezoek aan Disney-land al weer een tijdje geleden, maar ik krijg er helemaal zin in om er heen te gaan. misschien binnenkort toch maar even kijken naar een leuk tripje :-)

 6. Ik wil ook terug, het is alweer 4 jaar geleden! Maar ik ga absoluut wel in de achtbanen, al vind mijn vriendje dat niet leuk.

 7. Ik wil nu alweer terug! De Indiana Jones is ook wel de verschrikkelijkste achtbaan die Disney heeft hoor :P Maar gelukkig heb je het wel leuk gehad :)

 8. Nu weet ik zeker dat mijn eerste keer Disney niet lang op zich zal laten wachten. Ben heel erg benieuwd! Hopelijk is mijn vriendje ook zo lief om me een keer mee te nemen… ;)

 9. Ik ben de week voor kerst geweest en de tower of terror is echt geweldig! heerlijk he Disney en ontsnappen aan de grote boze wereld.

 10. Ah wat gaaf disney, alleen die Indiana Jones daar pas ik dus echt voor. Ik weet wat het inhoud en die net zoals Tower of Terror zijn niet voor mij gemaakt gewoon.
  Maar het blijft leuk he disney? Ik ben er in februari dit jaar nog geweest en ik ga februari 2010 weer, al is het maar omdat mijn zusje nog gratis mee mag, we gratis nachtje mogen blijven en we 2x gratis eten en en en en nouja eigenlijk gewoon het te gek vind om er heen te gaan. :P

  was Parijs verder nog leuk?

 11. Heerlijk! Disney is ook een perfecte reden om weer even gewoon kind te worden. De angst van Indiana Jones ken ik ook. Ik stond een paar jaar terug met mijn moeder in de rij en zei dat hij geloof ik achteruit ging. Angstig vroeg ze me of hij dan niet over de kop ging. Op dat exacte moment keken we opzij en zagen we hem over de kop gaan. Ik heb haar nog nooit zo bang gezien.

 12. Disney is echt té gek. Plus, ik ben wél zo’n ontzettende waaghals die overal in wil (het liefst zo hard & hoog mogelijk) dus ja, na jouw verhaal wil ik meteen weer voor de (vierde?) keer inmiddels. Leuk dat jullie zo genoten hebben! :-) xoxo

 13. Watje ;-)

  Nee grapje. Ik denk dat mijn maag zich ook bij voorbaat al zou omdraaien. En ben ook wel een tikkie jaloers hoor. Wat lijkt me dat super.. met Kerst in Disneyland!

 14. Ah dat lijkt mij ook nog eens heel leuk om heen te gaan! Gelukkig heb je genoten, ondanks de omkerende maag ;) Gaf het je achteraf niet een beetje een kick? Toch je angst overwonnen en niet hard gillend weggerend.. Geniet nog even van de napret!

 15. Leuk verhaal en heerlijk at je wens uit gekomen is.
  Disney is schitterend, wij zijn er al 3 geweest, maar zullen er zeker nog meerdere keren heen gaan.
  Zeker met Kerst is het heel indrukwekkend. Kerstgevoel, dat weten ze daar bij je naar boven te halen.
  Maar krijgen we ook nog meer van de andere dagen te horen ????????

 16. Ik vond de space mountain vreselijk!! Moest er natuurlijk in om te proberen, maar nooit meer!!

  Jullie hebben het geweldig gehad; Kerst, sneeuw en Parijs.. De combinatie!!

 17. Pff mijn comment was natuurlijk weer foetsie nadat ik hem probeerde te plaatsen via mn iPhone :( En ik was nog wel de eerste ;)
  Maar goed ik zei dus: je moet vriendje wel wat beter opvoeden :P
  (en: weer groot verschil tussen ons: ik heb zware hoogtevrees maar ik kick echt op achtbanen hihi)

 18. Miek, weer een leuke blog! Jullie hebben vast enorm veel plezier gehad! Hoe was je eerste kerst met je lover en (schoon)familie? X

 19. Stiekem ben ik ook een angsthaas, want ik heb nog nooit in een achtbaan gezeten die over de kop gaat en ontiegelijk hard door het park sjeest. Heb dus respect voor je dat je het toch gedaan hebt. ;) Ooit zal mijn moment ook komen. :p

 20. Klinkt super allemaal! Alleen dat je niet in de Space Mpuntain bent geweest, wat zonde! Ik ging destijds wel daarin, maar niet in de Indiana Jones omdat die me veel enger leek, haha.. Maar de eerste is echt kicken!
  Maar goed, je hebt leuke dagen gehad en daar gaat het om.

  Waar blijven de foto’s van J.? In je vorige log vertelde je dat je jezelf uit mocht leven met je camera ;)

 21. Disney is leuk he?! Ik vond het er heerlijk, en ik ben ook gek op alle disneyfilms. Wat goed dat je toch in de achtbaan bent gegaan. Niet misselijk geworden? Ik ben 5 keer in de Rock ’n Rollercoaster geweest, die vond ik echt het einde, net als de Tower of Terror.

  Dit is vast een kerst die je zal herinneren! Prachtig zo in Parijs

 22. Hahaha, leuk geschreven! Disney is echt fantastisch he? Ik word ook nog steeds helemaal enthousiast daarvan, dat park is puur genieten.

  En je hebt trouwens wel mooi je angst getrotseerd! Yay!

 23. Disneyland Parijs is top hè?! Wel dapper dat je niet de rij van Indiana Jones bent uitgevlucht. Kun je nagaan dat die achtbaan voorheen nog in zijn achteruit de baan nam, dat was pas een verschrikking! Blauwe plekken all over… Hoop dat jullie het leuk hebben gehad samen!

 24. Ik heb tot nu toe dikke mazzel gehad. Ben 2x in Disney geweest en beide keren was de Space Mountain dicht. Pfiew!!!

  Maar ik zou er de volgende keer ook net zo goed weer rondrennen als een 10-jarige!
  xxx

 25. Wat een heerlijk uitje is dat geweest zeg. Heerlijk hoor ik ben toch wel een beetje jaloers hoor :-).
  Jaren geleden ben ik ook naar Disney geweest maar dat is veel te lang geleden. Het wordt tijd om toch weer een keer die kant op te gaan.
  Lieve groetjes, Jeanine

 26. HAHAHA. Wees blij dat je die spacemountain niet in geweest bent! Ik wilde stoer doen tegenover mijn leerlingen, maar wat een rammelkast is dat zeg! VRESELIJK! Je wordt echt alleen maar door elkaar geschud!

 27. Ik snap je droom helemaal, tot april dit jaar was ik ook nog nooit in Disneyland geweest terwijl ik toch al zo’n beetje m’n hele leven een Disney fan ben. En toen mocht ik voor m’n 18e verjaardag met 3 vrienden 4 dagen naar Disneyland met verblijf in een Disney hotel, helemaal geweldig dus. De volgende keer zou Disneyworld Florida of Californië super zijn, da’s de volgende droom :)

 28. haha cool! eeh.. ik bedoel.. Arme Marieke… Ik kan ook zo onwijs genieten van Disneyland. Ik voel me dan ook helemaal klein. De laatste keer dat ik naar Disney ging was in 2004 met Pascal, zooo gaaf! haha.. Jammer dat je niet van achtbanen houd, dat vind ik juist leuk :P