Goed voornemen

Zoals altijd bij aanvang van een nieuw vers jaar wordt er gevraagd naar je goede voornemens. Wat heb je altijd al willen doen/zijn en ga je je daar voor de verandering nu echt eens een keer aan houden? Een vaak gehoord antwoord met bijpassend argument is dan: “Ik doe niet aan voornemens. Waarom zou ik daar 1 januari voor nodig hebben? Als ik iets wil, dan begin ik er gelijk aan. Ook al is het 26 mei, midden in het jaar.”

Ik ben echter zo iemand die een nieuw jaar wél een mooi moment vindt om aan iets nieuws te beginnen. Een nieuw jaar voelt voor mij namelijk als een schone lei. Niet dat 2009 nou zo’n jaar was dat ik eigenlijk zo snel mogelijk wil vergeten… integendeel! Maar ik heb gewoon een mooi startpunt nodig om de motivatie flink op te schroeven. En dus doe ik aan (een) goede voornemen(s). Ik ben daarin bepaald niet origineel, want ik heb besloten dat ik nu echt eens ga afvallen.

Voordat iedereen begint te schreeuwen dat ‘ik dat toch echt niet nodig heb’, wil ik benadrukken dat het maar om een paar kilootjes gaat. Ik wil mijn oude(re) garderobe weer kunnen dragen en ik wil lekkerder in mijn vel zitten. Want hoewel ik volgens vriendje J. natuurlijk de allermooiste en -lekkerste ben, wil/moet ik dat zelf ook geloven om dit ook uit te stralen. ;)

Ja, dit is mijn 581e poging, maar ik hoop dat ie nu echt eens gaat slagen. Positieve vibes mogen dus linea recta deze kant op worden gestuurd! Bij voorbaat dank. Buy himalaya lasuna Sale lady era

LEES OOK:

49 reacties

 1. Chick wij zijn gisteravond al goed begonnen :D Maar een wijntje en sushi! En, ik zal heel gezond voor je koken de 16e :) Succes ermee! *hug*

 2. Ik heb het zeg maar opgegeven. Daarom doe ik niet meer aan voornemens. Maar stiekem kunnen er bij mij ook wat kilo’s af. Ik wil mijn oude broek weer kunnen passen. Succes Brouwertje. Het gaat je lukken!

 3. Succes! Ik ben ook al een paar dagen bezig, gezond eten + iedere dag sporten. Ging net stiekem op de weegschaal staan, en natuurlijk aangekomen. Ik weet dat spieren zwaarder zijn dan vet maar dat is natuurlijk niet echt motiverend.

  Anyways ik ga door, dus als ik het kan.. kan jij het ook!

 4. Bij mij was dit het voornemen van 2008. Het voornemen loopt nog steeds goed, maar het is dan ook al inmiddels min 25 kilo… Nog 3 en dan vasthouden..
  Dus jij dan het ook met een paar kilo.. Maar niet te veel hoor want je ziet er erg goed uit!!!

 5. Het goede voornemen afvallen zwerft eigenlijk altijd een beetje op de achtergrond bij mij, maar gisteren al wel goed begonnen in de sportschool. Succes met de paar kilootjes!

 6. Zelfde doel hier. Al wil ik er wel iets meer dan een paar kilo’tjes vanaf. Je bent met sporten in ieder geval goed bezig zo te lezen. Misschien wat minder pasta eten, dat helpt vast. Succes met het halen van je doel!!

 7. Ik doe met je mee hoor! Wil ook een paar kilootjes kwijt om net wat strakker in m’n vel te zitten. Zet hem op hoor! ;-)

 8. ik doe ook met je mee. denk ik. want ik wil ook al meer dan een jaar een paar kilo kwijt en dan liever niet weer terugvinden! ik wens ons succes =)

 9. Ik doe met je mee (en heb ook altijd de ‘jij hebt het niet nodig’-zucht!) maar voor mezelf gewoon lekker om AL mijn jeans weer te passen zonder lovehandles en dan zit ik voor mezelf ook lekkerder in mijn velletje :-) Dus ik doe met je mee! We can do it! :-) xoxo

 10. Ik ben zo’n type die zegt als ik goede voornemens heb dan begin ik er meteen aan.. Ik ben 3 weken al begonnen met een voornemen, afgelopen zomer had ik hetzelfde voornemen als jij nu en voor de verandering heb ik er dit jaar toch stiekem 1tje wel. En dat is meer gaan solliciteren..

  Succes met je voornemen! Ook al heb je het niet nodig ik kan me voorstellen dat je soms lekkerder in je vel zit als je wat minder kilootjes aan je lijf hebt ;)

 11. Het gaat erom of je lekker in je vel zit. :-) De een voelt dat anders dan de ander.
  Dus ga lekker sporten en op je voeding letten, dan heb je vast binnen no time je voornemen bereikt!

 12. Poeh ik hoop dat je het net zoals ik ga volhouden en straks een hele hoop kleding uit je garderobe past :D.. *steunt je vanaf een afstandje*

 13. Heel veel succes met je voornemen, als je er zelf voor 100% voor gaat, dan gaat het je lukken ook! Enne.. niet vergeten ook nog een beetje te genieten hè, dan hou je het beter vol!

 14. Ik doe ook vrolijk met je mee hoor! Alle kleding lijkt toch iets beter te zitten als je een paar kilo lichter bent haha. Succes!

 15. Zelf doe ik eigenlijk nooit aan goede voornemens. Zelfde als dat ik niet ‘extra lief’ doe voor iedereen tijdens Kerst.

  Ik ben er meer voor om het hele jaar door alles te doen zoals je wilt en niet speciaal op of vanaf die momenten dat het van je verwacht wordt. Okay, daar kom je niet altijd aan toe, ik zelf ook niet, maar ik vind het een mooier streven dan met oud en nieuw ineens iets compleet te veranderen.

  Nou snap ik ook wel dat het met afvallen anders zit, ik ga jouw post en voornemen echt niet helemaal afbranden hoor. Met name deze zin; “Maar ik heb gewoon een mooi startpunt nodig om de motivatie flink op te schroeven.” illustreert dat perfect. Heel veel succes er mee en hou ons op de hoogte Marieke! :)

 16. Herkenbaar. Ik zie/zag 1 januari ook als startpunt van een nieuwe lijn poging. En tot nu toe gaat het nog niet zo slecht.
  Succes in ieder geval!

 17. Succes ermee! Ik doe niet aan goede voornemens, niet omdat ik het onzin vind maar omdat ik me er de afgelopen jaren nog nooit aan heb gehouden!

 18. Hee meis .. als jij een paar kilo kwijt wil moet je dat lekker proberen. ik meot het ook maar mij lukt het gewoon ( nog ) niet. maar als ik eenmaal begin zet ik door, want dat doe ik wel .. ik geef niet op !

  Succes en lekker door bloggen want ik geniet van je stukjes

  Elise

 19. Ik ben ook bezig. Heel motiverend kan ik niet doen, maar ik kan je dus wel informeren dat je niet alleen staat…

 20. Al vind ik je al helemaal prachtig, toch heel veel succes moppie! We zijn al goed bezig met alle mandarijnen en studentenhaver op kantoor!

 21. Ik ken t! Laatst in het nieuws was een onderzoek: meisjes zouden blijer worden van het weer-passen-in-hun-oude-maatje-spijkerbroek dan van seks… Ik moest toen denken dat ik idd wel heeeeel blij zou worden van het eerste. Maar die vergelijking? hihi. nee.

 22. Herkenbaar, dat van het afvallen. Ik heb precies hetzelfde gehad met de reactie: je hebt het toch helemaal niet nodig. Alsof je vist naar complimentjes… Maar ik begrijp het heel goed. Die paar kilootjes kunnen tóch iets uitmaken! Helaas kwam het Sonja Bakkeren toch mijn neus uit. Uiteindelijk blijkt bij mij stress nog altijd het perfecte middel te zijn. Dat krijg ik altijd wel mee van school. Dus met andere woorden: student zijn is goed voor de lijn! :D

  You go girl!

  x Tijne

 23. heel herkenbaar. maar ik wil gezonder gaan leven en dan in de hoop dat ik daarbij ook nog eens een paar kilo afval ;-)

 24. Ik doe met je mee! Althans, doe een zoveelste poging tot… Het eten is nog niet geminderd, maar ben deze week al 2x wezen sporten! Dus mag wel een beetje trots op mezelf zijn haha :-)

 25. Heel veel succes! Ik doe overigens ook met je mee, het gaat niet om super veel kilo’s maar ik voel me gewoon beter in mijn vel als er wat minder pak aan zit. En niet luisteren naar mensen die zeggen “maar dat heb je toch helemaal niet nodig!”, ik ben er van overtuigd dat je zelf wel weet wat kan en niet kan en als je je op die manier beter voelt, gewoon doen! En het argument “terug in je garderobe passen” vind ik ook erg goed! ;)

  You go! Succes en heel veel positieve vibes en moed!

 26. Een paar kilo’s moet te doen zijn lijkt mij. Lekker veel water drinken en om de dag hardlopen is het resultaat van -25 kilo bij een vriendin van mij! Daarnaast nam ze japanse mix ipv chips, minder vet eten en verder had ze vooral veel motivatie. Ik vind het nog steeds onwijs knap en hoop dat jij er misschien wat mee kunt!
  Normaal ben ik ook niet van de voornemens, maar ik ben van mening dat ik meer fruit moet eten dus dat doe ik nu trouw sinds 1 januari 2010!