De missies: hoe staat het ermee?

Ik heb me de afgelopen weken een aantal dingen voorgenomen. Nu ben ik niet altijd een held in goede voornemens, dus ik dacht: als ik nou eens over de voortgang ervan blog, word ik misschien met mijn neus op de feiten gedrukt en geeft dat me een nieuwe stimulatieboost. Here we go.

De bufferkilo
Op 1 januari ben ik begonnen met het goede voornemen om vijf kilo af te vallen. Mijn broeken zaten te strak en ik voelde me niet meer lekker in mijn lijf. Shoppen was niet meer leuk, spiegels meed ik als de pest en ik wilde niet meer op de foto, omdat ik mijn hoofd te bol vond.

We zijn nu drie maanden verder en de 5 kg is er inmiddels af. Het kostte veel moeite, maar het was alle trek en afgewezen lekkers meer dan waard. Wat voel ik me goed! Nu is het natuurlijk zaak om op dit gewicht te blijven en daarvoor had ik bedacht nog één zogeheten bufferkilo Himcocid price india kwijt te willen. Zo’n kilo die je er af en toe heel ongegeneerd aan mag eten, maar die je dan ook weer heel snel moet zien kwijt te raken. Daar ben ik nu mee bezig, maar erg makkelijk is het niet… Pfff.

De nagelmissie Buying phenergan
Hier kunnen we heel kort over zijn: mission failed. Tot nu toe dan. Het lukte me heel even om randjes te kweken en weer vrolijk gekleurde nagellak te dragen, maar ik heb ze er toch weer afgebeten. Ongelofelijk. Ik baal als een stekker dat ik het gewoon niet kan laten om ze eraf te knagen. Maar goed, ik blijf het proberen!

De hardloopmissie
Een tijdje geleden besloot ik me in te schrijven How much ginette-35 voor twee heuse hardloopwedstrijden. Eentje op tweede paasdag in Utrecht (5 km) en eentje in mei in Nijmegen, de 5 km van de Marikenloop. Aangezien het hardlopen lekker gaat en ik nu de 5 km goed uit kan lopen, besloot ik om (nog voordat deze runs gelopen zijn) me voor nog twee wedstrijden in te schrijven: de 5 km van de Ladiesrun in Rotterdam op 10 juni en… *tromgeroffel* de 10 km (!) van de Utregse Meidenloop op 30 juni. Een pittig nieuw doel is dus geboren, dat wordt trainen geblazen!

Korte conclusie: ik ben goed bezig, maar er is op alledrie de gebieden nog aardig wat werk aan de winkel…

LEES OOK:

18 reacties

 1. Je bent supergoed bezig! 5 kilo afvallen en in korte tijd 5 kilometer hardlopen, dat heb je toch maar mooi gedaan! Niet iedereen lukt dat hoor! Trots zijn op jezelf!

 2. Ik ben het met Pien eens, kijk naar wat je wel hebt bereikt en haal daar weer positiviteit en kracht uit! Helemaal top!

 3. je bent echt wel goed bezig, ik wou er ook een paar kilo af, ging verbazingwekkend goed en snel en toen dacht ik ook, ja, zo’n bufferkilo! en eh.. lang verhaal kort, ik kan van voor af aan beginnen.
  MAAR IK BIJT GEEN NAGELS ^^
  hahahahaha superstoer dat hardlopen ook meis en dé manier om zo’n kilootje makkelijk te tacklen mocht het weer eens nodig zijn #staatdiebakmetpaaseitjesernog?

 4. Goed bezig jij! En als je traint voor de 10 kilo, komt het vast ook goed met de bufferkilo. Alleen de nagels nog dan.

 5. Echt waar, wat ben jij goed bezig zeg! Het is niet alleen goed voor jou om zo’n stukje te schrijven, maar ook voor mensen zoals ik. Ik roep al een eeuwigheid dat ik wil hardlopen en wat kilootjes kwijt wil raken, maar ik denk steeds dat het me toch niet gaat lukken of dat ik het toch niet vol kan houden. Door dit soort blogjes besef ik: het kan wél!

 6. Nou, ik vind dat je aardig goed bezig bent hoor! Ik denk niet dat veel mensen het voornemen hardlopen voornemen oplossen door zich ff in te schrijven voor een hardloopwedstrijd! Echt knap vind ik dat! Jammer van je nagels, maarja, dat is geen ramp toch? Gewoon weer opnieuw proberen. Groeit toch weer aan!

 7. Als je eenmaal aan het lopen bent, dan gaat het (in het begin) ook snel vooruit met afstanden/tijden etc.
  Succes en heb er ook plezier bij!

 8. Nagelbijten…. als je daar ooit de oplossing voor vindt, houd ik me aanbevolen. Ik heb werkelijk alles al geprobeerd… buiten een afhakken van vingers of daadwerkelijk verwijderen van nagels…

 9. Oh de bufferkilo’s. Bij mij zijn het er een paar. Ik voel me enorm goed nu (12kg eraf), en dat mag ook zo wel blijven, alleen zou ik liever 3-5 kilo nog naar beneden willen, maar in plaats daarvan zit ik nu 1-2 erboven, en de volgende dag is dat er weer af. Voor mij is het vooral psychisch denk ik, omdat ik me zo goed voel, gun ik mezelf wat meer.

 10. 5 kilo in 3 maanden, goed bezig! En succes met de hardlooprun dit paasweekend. Ik denk dat we nooit helemaal tevreden zijn en altijd denken dat er meer werk aan de winkel is, maar je bent in ieder geval goed op weg :) Het jaar duurt nog 9 maanden dus nog genoeg tijd om die ‘goede voornemens’ waar te maken!

 11. Wat goed dat het is gelukt om zo snel vijf kilo eraf te krijgen! En nu ook zo houden hè ;) ‘De bufferkilo’ vind ik trouwens een hele mooie uitvinding, haha. Met al dat gehardloop zal het zeker lukken :)
  Overigens: waarom zou je moeten stoppen met nagelbijten? Niets is zo fijn als nagelbijten!

 12. Nou! Je bent zeker goed op weg. Volhouden en hopelijk over een tijdje kun je ons dan hier vertellen over je geslaagde goede voornemens!