Het perfecte verjaardagsweekend

Terwijl we al in opperbeste feeststemming waren vanwege de verjaardag van vriendje, die elk jaar op Koninginnedag mag doen alsof al die vlaggen speciaal voor hem zijn uitgehangen, trokken we er maandag met z’n tweeën op uit. Bestemming onbekend, dat was nog zijn verlate verjaardagskado voor mij: twee dagen (en dus ook een nachtje) samen weg!

We togen naar het zuiden, de navigatie gaf aan dat het twee uur rijden was, maar nog steeds had ik geen idee. Toen echter het plaatsje Valkenburg op de borden verscheen, begon het me te dagen. Thermae 2000, een groot wellness resort dat ook een hotel heeft: dat moest het zijn.

Ik had gelijk! Maar eerst maakten we een tussenstop in Maastricht. In deze leuke stad hebben we heerlijk in het zonnetje rondgeslenterd, een beetje geshopt, een terrasje gepakt en zelfs de St. Jan beklommen voor een prachtig uitzicht. Daar staken we overigens ook nog even een gelukskaarsje aan voor zwanger vriendinnetje Pien! :)

  

Aan het eind van de middag checkten we in in het hotel, waar een koud flesje champagne klaar stond. Lekkerrr! Om onszelf op te frissen, hesen we ons in de veel te grote witte badjassen en namen we vervolgens een duik in de warme bubbelbaden. Daarna streken we in Valkenburg op het terras van een leuk restaurantje neer voor een uitgebreid diner. Wat hebben we bij Bombarino onwijs lekker gegeten! Die avond viel ik als een blok in slaap in het zachte hotelbed.

  

Toen we ’s ochtends wakker werden en op Twitter de berichten over enorme regenval en ingeslagen bliksem lazen, snapten we er niets van. Limburg bood ons wederom een stralend blauwe hemel en felle zon! Terwijl het in de rest van Nederland met bakken uit de hemel kwam, genoten wij in het buitenbad van Thermae 2000 van de warme zonnestralen op ons gezicht en lunchten we in badkleding op het terras, waardoor we heerlijk bijkleurden. Het leek wel alsof we op vakantie waren!

De rest van de dag vermaakten we ons in de vele zwembaden, bubbelbaden, sauna’s, Turks stoombad, onder de zonnebank én op de massagetafel. Maar liefst 50 minuten lang werden mijn nek, rug, armen en benen onder handen genomen. Ik moest mijn best doen om niet in slaap te vallen; het is nogal zonde als je wegdommelt en bij het wakker worden merkt dat je meer dan de helft van de massage niet hebt meegekregen! Maar jeetje, wat was dat fijn…

    

Het was al met al het perfecte verjaardagskado, waarvan ik baal dat het alweer voorbij is. Ik heb van elke minuut genoten en daarom had het van mij nog heel veel langer mogen duren. Wel ben ik, door de totale ontspanning, helemaal zen en ging ik weer met frisse moed aan het werk vanmorgen. Op naar volgend jaar!

8 Comments

 1. Marcella 02 mei 2012 at 19:11

  Wat heerlijk!!

 2. Sanne 02 mei 2012 at 21:04

  Wat fijn!

 3. Monique 02 mei 2012 at 21:57

  Heerlijk! Dat herrinnert me eraan dat ik ook maar weer eens naar de sauna moet… Is het lastig dat je bij Thermae2000 badkledingzones hebt en ook stukken waar je juist geen badkleding aan mag?

 4. Anne 03 mei 2012 at 09:00

  Wat klinkt dat heerlijk!

 5. Des 03 mei 2012 at 17:05

  100 punten voor het vriendje!

 6. inge 03 mei 2012 at 17:43

  oh de heerlijkheid ^^

 7. Caithlin 03 mei 2012 at 18:37

  Wat een lief cadeau! Lijkt me heerlijk ontspannend zo’n weekendje :)

 8. Annouska 04 mei 2012 at 13:15

  Oh wat een heerlijk verlaat verjaardagscadeau heb jij gehad zeg. Die wil ik ook wel krijgen volgende week..