[VIVA] Hardloopvirus

Na in april voor het eerst meegedaan te hebben aan een heuse hardloopwedstrijd, wist ik: dit wil ik vaker doen. De sfeer, de adrenaline, de aanmoedigende mensen langs de kant. Wat een ongelofelijke kick geeft dat!

Hardlopen doe ik sinds vorig jaar zomer. Eerst alleen omdat mijn volleybalcompetitie en -trainingen dan stil liggen en ik toch in beweging wilde blijven. Ik raakte echter besmet met het hardloopvirus en bleef het 1 é 2 keer per week doen. De voldoening na afloop is onbeschrijfelijk lekker, net als de welverdiende warme douche.

Strenge fysio
Helaas raakte ik tijdens een trainingsrondje geblesseerd. Ik verdraaide mijn knie toen ik moest uitwijken voor een fietser. Uiteindelijk bezocht ik een fysio die me streng toesprak: ik was er veel te lang mee blijven lopen. Vijf (!) weken heb ik niet gesport. Voor een sportief iemand als ik was dat verschrikkelijk. Om mij heen zag en las ik dat iedereen de ene kilometer na de andere vrat. Ik wilde dat ook! Maar toen ik eenmaal weer mocht, viel het me ongelofelijk tegen hoe snel mijn conditie achteruit was gegaan. Verder dan 2 km kwam ik niet meer.

Chicks Only
En dus besloot ik me aan te sluiten bij een trainingsgroepje. Zelf deed ik altijd maar wat, ik ging gewoon lopen op een flink tempo en zag dan vanzelf hoe ver ik kwam. Nu wilde ik het serieuzer aanpakken: gestructureerd trainen, in een groep die elkaar motiveert én met een trainster die ook op technische aspecten let.

Ik gaf me op voor de clinics van de Chicks Only Running Club van Run2Day. Hiermee word je klaargestoomd voor de 4 Engelse Mijl (6,4 km) van de Dam tot Damloop op 23 september. Het houdt in dat ik vijf weken lang op zaterdagochtend met een groepje meiden train en daarna een schema krijg waarmee ik de rest van de zomer zelf verder kan. Op 1 september is er dan nog een laatste training om te kijken hoe je ervoor staat.

Heerlijk begin van de dag
Ik heb er nu twee zaterdagen op zitten. Hoewel ik de wekker vervloek als ik op mijn vrije zaterdagochtend bruut uit mijn slaap word gerukt, kan ik niet anders zeggen dan dat het beide keren een heerlijk begin van mijn dag bleek. De groep is gemA?leerd, vooral qua leeftijd. Maar het zijn allemaal dames die lekker willen sporten en deze ‘verplichte! zaterdagochtend als mooie stok achter de deur zien.

Stiekem is het ook leuk om te merken dat ik niet de slechtste van de groep ben. Ik kan goed meekomen bij alle oefeningen, maar ben wel echt goed moe na afloop. Na elke training krijgen we per mail huiswerk opgestuurd: twee trainingen met een intervaloefening. Dat houdt in: afwisselend hardlopen en stevig wandelen, steeds iets langer.

Cheap lady era 100mg Eerste les
Wat ik al heb geleerd? Ik moet niet zo eigenwijs zijn. Ik wilde altijd ver lopen en dan ook het liefst zo hard mogelijk. Nu ik tijdens de trainingen gedwongen word op een veel lager tempo te lopen, merk ik dat ik het veel langer volhoud. Als de afstand op orde is, kun je altijd nog werken aan je snelheid!

Wil je ook meelopen met de Dam tot Damloop? VIVA heeft eigen teams voor zowel de 4 EM Ladies Damloop als de 10 EM. Geef je snel op via dit formulier Cheap symmetrel amantadine , want vol = vol! Degenen die uiteindelijk meelopen, krijgen een hardloopshirt en een goodie bag.

Volg Marieke, Nienke en Anouk de komende weken in de aanloop naar de Dam tot Damloop op VIVA.nl/damtotdam en op Facebook.com/VIVASPORTIEF.

Ook verschenen op Viva.nl Cheap dehumidifier cannabis

7 Comments

 1. Sanne 12 juni 2012 at 09:57

  Ik vroeg me al een tijd af of die Chicks Only groep wat was, leuk dat je hierover schrijft.
  En goed dat je meedoet met de damloop, ik loop ‘m ook! Heb je een doel, of wil je hem gewoon uitlopen en van de sfeer genieten? Daat laatste is mijn doel!

 2. Indira 12 juni 2012 at 11:36

  Het is volgens mij inderdaad echt een virus! Ik lees steeds meer bij steeds meer verschillende mensen over hardlopen… Ik krijg er ook zin in, en ik sport nooit!

 3. Lin 12 juni 2012 at 17:49

  Heerlijk he dat hardloopvirus! Vandaag ook weer een heerlijk rondje gelopen.

 4. Danielle 12 juni 2012 at 18:31

  Hi girl! Je kunt beter alleen een klein stukje van deze blog hier plaatsen met een lees verder link naar Viva, Google blokkeert namelijk dubbele content en zorgt er dan voor dat je slechter vindbaar bent, nadelig voor Viva of voor jouw blog dus! :)

 5. Marieke 12 juni 2012 at 20:02

  @ Danielle: Dat weet ik, maar Viva is zo enorm groot dat zij daar weinig last van zullen hebben. Ik vind het niet erg als ik daar nadeel van heb, ik wil gewoon al mijn geschreven stukken bij elkaar hebben op mijn eigen blog.

 6. Danielle 12 juni 2012 at 23:01

  Hihi, oke dan! Wel handig voor ons dat wij het hier gewoon kunnen lezen natuurlijk ;)

 7. Marcella 13 juni 2012 at 09:55

  Klinkt leerzaam én leuk. Veel hardloopplezier!