Brouwertjes Beauty Basics

Ik ben niet echt een beautymeisje. In het weekend vind ik het af en toe wel leuk om me op te doffen, met wat oude doosjes oogschaduw en een zwart oogpotlood. Doordeweeks doe ik echter alleen wat mascara op mijn wimpers, mits het me is gelukt op tijd op te staan en ik nog een paar minuten ‘over’ heb voor ik de deur uit moet om naar mijn werk te gaan. Ik ga om 7.15 uur weg, mijn wekker gaat om 6.15 uur en ik ga er dan om 6.30 uur uit. Tenminste, dat is de bedoeling. Regelmatig komt het voor dat ik snooze en snooze en snooze en snooze en me uiteindelijk ontzettend moet haasten.

Maar, ik blijf wél een meisje, dus heb ik toch een paar beautyproducten waar ik groot fan van ben. Laat ik ze eens op een rijtje zetten, wie weet heeft iemand er nog wat aan.

1. Dagcrème: Lush
Ik heb altijd een gevoelige huid gehad. Ik heb daarvoor tientallen crèmes geprobeerd, van heel goedkoop tot zelfs een tube van 75 euro (!). Niets hielp, mijn huid bleef droog en vlekkerig. Ik zwoer dus altijd bij de good old blauwe pot Nivea. Helaas is die erg dik en voelt ie vettig aan. Bij Lush vond ik uiteindelijk een fijn alternatief: een crème genaamd Celestial, speciaal voor de gevoelige huid. Ik zeg je: heaven!

2. Foundation: Clinique
Ik was al een tijdje op zoek naar een goed dekkende, maar wel dunne foundation. Ik heb een onrustige, niet-egale huid en wil die graag dagelijks een beetje egaliseren. Zonder dat ik er helemaal dichtgeplamuurd uitzie! Bij vriendinnetje Sanne probeerde ik ooit deze foundation en ik was meteen onder de indruk. De volgende dag ben ik ‘m zelf gaan halen. Aanrader!

3. Losse poeder: The Body Shop
Na een dun laagje foundation te hebben gesmeerd, dek ik het af met een losse poeder zodat alles de hele dag een beetje netjes blijft zitten. Hiervoor gebruik ik de loose face powder van The Body Shop. Hij is heel licht en zacht, maar geeft net dat egale laagje en gezonde kleurtje dat je basismake-up afmaakt. Super fijn product!

4. Mascara: Lancôme
Ik was nooit van de dure mascara’s. Ik vond het zonde om daar veel geld aan uit te geven. Toch vond ik er nooit eentje die precies deed wat ik wilde: mijn wimpers voller maken én goed spreiden. Tot ik de Hypnose Drama van Lancme toegestopt kreeg van een collega. Die was op de redactie binnengekomen en ik mocht ‘m proberen. Ik was direct verkocht, ik wil nooit meer een andere. Nadeel is wel dat ie dus een beetje prijzig is…

5. Deodorant: Rituals
Ik kom er maar gewoon voor uit: ik zweet vrij snel. Met sporten is dat heel fijn, ik kan mijn warmte goed kwijt, maar in het dagelijks leven is dat niet zo prettig. Deze deodorant van (mijn all time favo beautymerk) Rituals kreeg ik voor mijn verjaardag van mijn schoonzusje. Naast dat ie heerlijk ruikt -ik krijg er regelmatig complimenten over als ik ‘m net opgespoten heb- werkt ie ook gewoon erg lang zoals een deo hoort te werken.

Jullie nog beautytips die ik absoluut eens moet proberen?

LEES OOK:

14 reacties

 1. Ik zweer bij Touche Eclait van YSL. Het is een camouflagestik van 30 euro maar je doet er een half jaar mee. Maar als ik om 6 uur opsta kan niets mijn wallen bedekken behalve een zak :(

 2. Mijn holy grail is de corrector van Bobbi Brown. Er is geen enkel concealer die hier tegenop kan. En ik heb heul wat concealers gebruikt voor mijn donkere kringen. Maar als je geen last hebt van donkere kringen kan je dit natuurlijk laten.

  Al mijn gezichtsverzorging komt van Clinique, behalve mijn dagcreme, die is van Origins. Ik koop ook graag de duurdere producten omdat mijn huid helaas niet tegen budget producten kan. Je moet er wat voor over hebben he :P

 3. Oh en als tip, voor oogpotlood: de Urban Decay 24/7 Glide on Pencil. Enorm zacht, makkelijk mee te werken en het blijft ECHT de hele dag zitten. Zelfs in de zomer :)

 4. Oh, tips genoeg! Bijvoorbeeld de BB Creams van Skin79, arganolie van De Tuinen, shampoo en conditioner van Yes to Tomatoes, blush van The Body Shop, lippenbalsem van Pure & Nature (Kruidvat)… Zo kan ik nog wel even doorgaan;)

 5. Leuk, zo’n lijstje. Ik zweer bij de hydra+ dagcreme van ROC. Eindelijk een dagcreme waar ik geen uitslag van krijg. Ik heb een supergevoelige huid en kan bijna nergens tegen. Dat is ook de reden dat ik geen foundation gebruik. Ik krijg overal uitslag, jeuk en rode bultjes van.
  Wel gebruik ik mascara, oogpotlood en soms een beetje oogschaduw, maar gewoon van het Etos huismerk. Dat gaat wel goed.

 6. Hi Marieke!

  Wat kost die mascara? Zorgt ie ook voor lengte of alleen voor volume en spreiding? Ben zelf altijd eeuwen bezig om een poging tot perfecte separatie te wagen… ;-)

 7. @ Marjolein: Als je op het dikgedrukte kopje klikt, kom je bij de webshop van Ici Paris uit. Ik meen iets van 26 euro. Ben benieuwd of deze jou ook gaat bevallen!

 8. Ik heb ook lang gezocht naar de juiste foundation en die van mij is ook inderdaad van Clinique! Duur, maar ik doe er lang mee en hij werkt perfect. Eindelijk een foundation waar mijn huid tegen kan! Een tip is oogpotlood en blush van GOSH :)

 9. Hey die tip van Lush ga ik eens uitproberen. Mijn huid is ook vaak erg droog. Mijn favoriete beautyproduct van het moment is een shampoo bar van Lush die naar kokos ruikt en van Mac gebruik ik soms een tinted dagcreme. Mix tussen dagcreme en foundation in, fijn!

 10. Rosebud Salve voor mijn lippen, altijd deo van Dove, kokos bodybutter van de body shop. Ik ben niet zo goed met foundation. Ik zie er snel uit als een soort clown dus dat durf ik nooit aan. Ik wil nog altijd een keer een make-upcursus doen daarvoor. Oja, ik gebruik sindskort een shampoobar van Lush. Fijn dat Lush nu in Utrecht zit!

 11. Leuk artikel! Zelf ben ik beautymeisje in hart en nieren. Altijd al geweest en ik denk ook dat het altijd zo zal blijven. Aanraders? Zat. Zo ben ik weg van de Dior Addict lipstick. Net zoals jij dat hebt, is het een prijzige verslaving, maar ik kan niet meer zonder. Zonder meer de moeite waard! Volgens mij was je nagellak fan, dus dan zou ik ook zeker de nagellak van Essie proberen. Goede kwaliteit en fijne kleuren. Ik heb zojuist Essie’s Bikini So Teeny gekocht, een lilabla