Kippenvel bij Coldplay

Mijn eerste concert ooit was dat van de Spice Girls in de Gelredome. Ik was 15 jaar en groot fan van deze dames. Die avond maakte zo’n indruk op me, dat ik me voornam nog heel vaak concerten te bezoeken.

Hoewel het een vrij prijzig gebeuren is, hield ik me aan dat voornemen. Ik heb in de loop der jaren vele artiesten gezien in kleine zaaltjes en enorme stadions. Elke keer weer kom ik er met een geweldig goed gevoel vandaan. Wat is het toch fantastisch om een artiest zijn of haar nummers live te horen zingen en zo’n zaal helemaal uit z’n dak te zien gaan. De ene keer sta je te springen van plezier en een liedje later heb je het kippenvel op je armen en de tranen in je ogen. Er is maar weinig dat zo veel met een mens doet als muziek.

Coldplay is een van de bands die nog hoog op mijn wensenlijstje stonden. Een tijdje geleden waren ze al in Nederland, maar toen hadden we geen kaartjes weten te bemachtigen. Het ging zo snel! Gelukkig lukte het me voor het concert dat zij gisteren in Den Haag gaven wel. Zo’n 65.000 liefhebbers verzamelden zich op het grasveld van het Malieveld. Ik ging gezellig samen met Johan.

Ik kan het kort houden: het was a-ma-zing. Ik heb zelden zo’n goed en sfeervol concert meegemaakt. Zanger Chris Martin is een entertainer in hart en nieren en zong zo goed! De gekleurde bandjes die iedereen bij de ingang kreeg gaven bij sommige nummers licht; hoe spectaculair zag dat eruit! Er was bovendien volop vuurwerk en de projecties op de grote ronde schermen waren prachtig.

Het liedje Fix You is bij velen favoriet, het is een van de mooiste nummers ooit gemaakt. Voor Johan en mij heeft het ook een speciale betekenis, dus wij pakten elkaar nog even extra stevig vast toen die (als een na laatste!) voorbij kwam. Als ie live gezongen wordt, is het echt onmogelijk om het droog te houden, zo blijkt.

Wij hebben een briljante avond gehad en optimaal genoten. Terwijl we vandaag tijdens het koken nog even meezongen met de laatste cd van Coldplay, kijken we alvast vooruit naar de twee concerten die nog op het programma staan: The Black Keys en Muse!

8 Comments

 1. Naomi 07 september 2012 at 20:45

  Haha heb er net toevallig ook een blog over geschreven met daarin ook een vermelding van de Spice Girls.

  Wat was het gaaf he! En zo te lezen en zien heb jij ook een topavond gehad.

  Inderdaad maar weinig artiesten die het muzikaal en op entertainment gebied zo hoog kunnen houden. Live. Zonder playback.

  Vet was het.

 2. Indira 07 september 2012 at 21:24

  Leuk dat je geweest bent!

 3. Hade 07 september 2012 at 21:49

  Gaaf! Twitter werd helemaal vol gespamd door iedereen! :)
  Leuk beschreven, live muziek komt inderdaad soms echt beter binnen. Ben benieuwd hoe je muse gaat vinden.. :D

 4. joyce 07 september 2012 at 22:05

  Leuk om te lezen hoe anderen het concert ervaren hebben, krijg zelf de grijns amper van mijn gezicht door gisteren. Wat een avond!

 5. Ann 09 september 2012 at 11:03

  Ik was echt heeeeel jaloers op alle Nederlanders die ik op Twitter voorbij zag komen, en die naar Coldplay gingen :-).

  Klinkt als een fantastisch concert!

 6. Marcella 09 september 2012 at 17:34

  Wij waren er vorig jaar december bij in Rotterdam. Dat was ook zo gaaf! Echt genieten!

 7. Saskia 10 september 2012 at 08:21

  Ik heb zelf weinig met Coldplay maar fijn dat je zo hebt genoten. Ik zie het bij meerdere blogs voorbij komen.

 8. Eva 10 september 2012 at 08:40

  Wat goed dat je zo hebt genoten :) Ik heb niet zoveel met Coldplay sinds de show in het Gelredome. Muse kijk ik wel echt onwijs naar uit!