Fijn Rotterdam

Ruim drie maanden geleden was het zover: ik verruilde mijn zo geliefde Utrecht voor Rotterdam om bij mijn lieve vriendje in te trekken. Het was een flinke stap om die vertrouwde stad, waar ik jarenlang zo veel had meegemaakt, te verlaten. Maar toen ik nog niet samenwoonde, had ik Rotterdam al wel een beetje leren kennen als een stad die helemaal niet zo grijs en grauw is als dat ie op het eerste gezicht misschien lijkt.

Ik heb dan ook mijn draai helemaal gevonden. Niet alleen is samenwonen natuurlijk heerlijk, ook kan ik me er zelf prima redden. We wonen op nog geen tien minuutjes fietsen van het station (wat handig is voor mijn dagelijkse reis naar Sanoma in Hoofddorp), de Albert Heijn vind ik op een steenworp afstand en het centrum -waar je héél goed kunt shoppen- heb ik in tien minuten bereikt. Bovendien stopt er een tram bijna voor de deur.

Inmiddels heb ik ook al een paar vaste adresjes en plekjes. Zo eet ik mijn (all you can eat) sushi natuurlijk het liefst bij Sushi Qube en laat ik dat goddelijks thuisbezorgen door Mr. Bento. Hardlopen doe ik (als ik niet geblesseerd ben…) voor een klein rondje om het Vroesenpark heen, maar het liefst ren ik om de Kralingse Plas. Wat een mooie, rustige omgeving is dat! Lekker schepijs vind ik bij Angelo Betti, waarover ik me ook heb laten vertellen dat hun pizza’s de beste van Rotterdam zijn – maar dat moet ik nog testen. In de zomer eet ik graag bij Gauchos aan de Maas, met geweldig uitzicht op de Erasmusbrug. Musicals en andere voorstellingen bezoek ik in het prachtige Nieuwe én Oude Luxor. Met een bootje vaar ik graag over de Maas richting Hotel New York voor een drankje of een lekkere lunch. Johan z’n voetbalclub Leonidas, waar ik hem zo vaak mogelijk aanmoedig, weet ik ook al zelf te vinden. Voor een drankje en een dansje kun je heel goed bij Blender terecht en ik heb zelfs al een kapster, gewoon bij mij in de straat, die voor slechts 15 euro mijn puntjes bijknipt. Als klap op de vuurpijl is er nu zelfs een Julia’s op het station!

Ondertussen leer ik er ook steeds meer mensen kennen. Natuurlijk keukenprinses Pien en haar Daan, de beste vrienden van Johan, maar ook de Rotterdamse blogsters Lindsey en Jolien! Met hen en lieve blogmeisjes Annemerel, Ashley en Fleur at ik afgelopen maandag nog fantastische Italiaanse hapjes bij restaurant La Pizza. Ook een enorme aanrader, net als Lof der Zoetheid waar ik met Lindsey nog niet zo lang geleden ontbeet. Het is fijn om nieuwe mensen te ontmoeten die mij ook weer kunnen wijzen op al het moois en leuks dat mijn nieuwe stad te bieden heeft. Ik verheug me erop om Rotterdam de komende jaren nog veel meer te ontdekken.

Kortom: ik woon prima in 010. Natuurlijk is het ver bij mijn ouders en broertje in Culemborg vandaan, maar gelukkig is daar altijd nog de Micra, mijn racemonster. Het enige nadeel aan Rotterdam? Z’n voetbalclub hè… Het is wachten op de dag dat mijn Ajax-blaadje verfrommeld of zelfs verscheurd door onze brievenbus wordt gepropt. ;)

26 Comments

 1. Kelly 14 november 2012 at 14:40

  Ik vind het toch knap dat je dat hebt gedaan! En fijn dat het zo goed bevalt!
  Ik heb nog niet heel lang een relatie, dus het is een beetje op de feiten vooruit lopen. Maar ik weet niet of ik het zou kunnen, hij woont ook in Rotterdam en ik ben een geboren en getogen Brabantse.. Misschien moet hij tegen die tijd maar gewoon naar mij toe komen :)

 2. Yolande Tump 14 november 2012 at 15:03

  Mooi dat het je goed bevalt! Rotterdam leek mij altijd een grijze stad, maar ik hoor er nu vaker goede verhalen over. Volgens mij is ook bijna elke stad leuk als je er je draai eenmaal hebt gevonden!

 3. Lin 14 november 2012 at 15:17

  Jaaaa we love Rotterdam! Snel Level aan je lijst met fijne plekjes toevoegen.

 4. Fleur 14 november 2012 at 15:37

  Jaaa, Rotterdam! Ik heb het weer verruild voor Leiden en daarna Utrecht, maar oh, op een dag… ;). Geniet er maar dubbel en dwars van (maar dat zit wel goed als ik het zo lees)!

 5. Joëlle 14 november 2012 at 15:59

  Leuk, zo’n lijstje met favoriete plekken in Rotterdam, ik ben er nu ook vaak omdat mijn vriend er naar toe is verhuisd :).

 6. Milou 14 november 2012 at 16:24

  Goed hoor! Ik was er toevallig maandag nog even voor een interview. Ik heb niet zoveel met de stad, ondanks dat mijn halve familie Rotterdams is, en ik dus eigenlijk echt half-Rotterdams en Half-Brabants ben (bij gebrek aan buitenlandse voorouders). Ik kom er veel te weinig, maar superleuk om je adresjes een keer te horen!

 7. Berrie 14 november 2012 at 18:11

  Het wordt hoog tijd dat je die pizza’s gaat proeven :)

 8. Sabine de Witte 14 november 2012 at 18:26

  Leuk stuk Marieke! Ik vind Rotterdam een super leuke stad, probeer vooral Picknick en het NRC cafe ook! Dudok is natuurlijk altijd prima, vooral de appeltaart ;)

 9. Lisa 14 november 2012 at 18:29

  Fijn dat je het er zo naar je zin hebt! Ik ben in Rotterdam opgegroeid, en ik had er altijd een enorme hekel aan. Pas toen ik naar een andere stad verhuisde, begon ik het een beetje te waarderen :) Stom hoe dat gaat.

 10. mireille 14 november 2012 at 19:10

  Ja, Marieke…
  Rotjeknor is zo gek nog niet!
  En aan de E.B. Singel heb je ook een adresje waar je komende zomer wijntjes op het dakterras mag komen nuttigen :-D
  -x-

 11. Mireille 14 november 2012 at 19:18

  HUH.. jij had me toch aan zo’n mooie foto geholpen via gravatar…?

 12. Mireille 14 november 2012 at 19:18

  Ben ik al ;)

 13. Indira 14 november 2012 at 20:27

  Fijn dat je helemaal bent ingeburgerd ;)

 14. Petra Blom 14 november 2012 at 20:44

  Hoi Marieke,
  Natuurlijk heb jij het naar je zin in mijn geboortestad. Ik woon al heel lang in Culemborg maar Rotterdam blijft trekken. Ik ga er dan ook graag shoppen en lekker eten bij heerlijke viisrestaurants Zeezout of Las Palmas. Leuk om te lezen dat je je draai hebt gevonden. Geniet er lekker van. Veel geluk ook samen met Johan! Groetjes Petra

 15. Mylène 14 november 2012 at 21:42

  Ik kom eigenlijk nooit in Rotterdam. En niet vanwege de club, hoor ;) Ik weet niet zo goed hoe het komt. Daardoor ken ik ook vrijwel niets in Rotterdam. Behalve de Pull & Bear. Daar kom ik soms speciaal voor naar Rotterdam, haha.

 16. Jolien 15 november 2012 at 11:03

  Kijk, zo mag ik het horen. Heel fijn om te zien dat je al net zo gek op Rotterdam wordt als ik dat ben. Rotterdam is heeeerlijk. En ik voel me vereerd dat ik in je blogje sta! Wanneer kom je bij me theeleuten?

 17. Dollie 15 november 2012 at 16:26

  Moet niet gekker worden!!!!! Maa ik ben blij voor jullie, dat weten jullie wel hè. Kus mama

 18. Marcella 15 november 2012 at 22:36

  Klinkt alsof je je plek helemaal gevonden hebt, fijn!!

 19. inge 17 november 2012 at 14:34

  hahahaha een ajaxfan in utrecht. is maar goed dat je een meisje bent. ^^
  fijn dat je er met zoveel plezier woont!

 20. Johan 18 november 2012 at 20:17

  Je accent gaat af en toe ook al de goede kant op ;)

 21. Ann 19 november 2012 at 16:08

  Fijn dat je, je draai er zo goed gevonden hebt :-). Rotterdam lijkt me inderdaad ooit een bezoekje waard.

 22. Foodloveandhappiness 27 november 2012 at 20:52

  Klinkt allemaal heerlijk! Rotterdam is ook een leuke stad, ik was er afgelopen weekend nog voor een dagje winkelen en lekker lunchen. Ook lekker: Las Palmas!

 23. Marike 29 november 2012 at 00:11

  Mijn vriend, ajacied, zou waarschijnlijk niet eens voor mijn diploma-uitreiking naar Rotterdam komen… ;) Hoewel, dat misschien nog wel, maar verder houdt het wel zo’n beetje op helaas… :(

 24. Jesdiny 04 december 2012 at 23:34

  Wat grappig. Ik kwam toevallig op je blog terecht en was een beetje aan het lezen. Ik kom oorspronkelijk uit Rotterdam en woon nu in Culemborg! Wat een toeval haha!

 25. Marieke 05 december 2012 at 09:40

  @ Jesdiny: Dat is zeker toevallig! Wat leuk! :D