Rocken met The Black Keys

De concerten die ik tot nu toe bezocht, waren eigenlijk vrij braaf. Sinds gisteren weet ik namelijk hoe het is als je een bas écht door je hele lichaam voelt dreunen.

Ik was samen met Johan, mijn zwager en een oud-collega van die zwager bij het concert van The Black Keys. In de Ziggo Dome, de concertzaal die nog niet zo lang geleden werd geopend en sindsdien de ene na de andere wereldact trekt. Ik had het iets groter verwacht, wat langwerpiger zoals een voetbalstadion, maar alsnog was het een immens gebouw. Het blijft indrukwekkend als er bijna 17.000 mensen op een artiest af komen.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik alleen wat nummers van hun laatste album kende, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook als je niet alles kunt meeblèren, is de show van The Black Keys meer dan vermakelijk. Dat komt voornamelijk door de heerlijke rock die deze heren speelden en het geweldig goede geluid van de Ziggo Dome. Ik maakte me daar nooit eerder echt druk om, ik kon in elk stadion of zaaltje van een optreden genieten, maar deze ruimte maakte gisteren echt indruk. Wat kwam het hard binnen!

Gitaar, drums, zang, lichtshow: alles was gewoon enorm gaaf aan dit concert. De songs die ik wel kende, heb ik uit volle borst meegezongen. Zo klonken Run Right Back, Little Black Submarines, Lonely Boy en Gold On The Ceiling bijvoorbeeld echt fantastisch. Voor de toegift lieten ze een enorme discobal zakken die voor een super cool lichteffect zorgde. Wat verder heel prettig was aan Ziggo Dome, is dat we na afloop zo weer buiten stonden. De zaal heeft genoeg uitgangen en voor de kluisjes, waar we onze jassen en tas in hadden opgeborgen, stond geen rij. Ideaal.

Ja, mijn eerste Ziggo Dome-ervaring was een uitstekende, ondanks de meneer van formaat Sterretje die de hele tijd voor mijn neus ging staan. En dat komt goed uit, want over twee weken sta ik er weer om een liveshow van Muse te ervaren. Ik kan niet wachten!

Beeld: JessicaSarahS

11 Comments

 1. Mireille 04 december 2012 at 22:07

  Jahooo! Helemaal mee eens! The Black Keys Rockten de pan uit. En wat was het geluid in de Ziggodome goed!
  Een heerlijk springavondje. Leuk om Johan en jou daar tegen te komen!
  -x-

 2. Annouska 05 december 2012 at 12:16

  Ik moet zeggen dat ik hele wisselende ervaringen hoor over concerten in Ziggo Dome. Maar gelukkig zijn de meeste positief, ik ben zelf ook erg benieuwd hoe het er zal zijn. Maar ik moet voorlopig nog even wachten voor een leuke ervaring.

 3. HansDeZwans 05 december 2012 at 12:35

  Ziggo dome heb ik even moeten googlen. Die zaal ligt dus in Amsterdam. En van Muse ga je zeker genieten, ik heb ze eens life gezien op Werchter en was verbaasd wat geluid dat die 3 mannen konden produceren. Hun show is ook geweldig.

 4. Marike 09 december 2012 at 00:03

  Gaaf!

  Ik was in Ziggo Dome met Jason Mraz, was ook heel tof. Het viel me trouwens op dat ze hele goede wifi hebben! :)

 5. Rianne 09 december 2012 at 15:50

  Oh wat had ik graag naar The Black Keys willen gaan, en nog liever naar Muse! Ik ben jaloers hoor, haha. Helaas is de Ziggo Dome voor mij te ver om met de trein te reizen, dus kan ik niet gaan..

 6. inge 09 december 2012 at 20:45

  cool! en muse, nog beter! ^^

 7. Lauradenkt 10 december 2012 at 09:46

  Aaaah ja, heb ook een keer een concert van hen gezien, ze zijn zo goed :D

 8. Mylène 10 december 2012 at 12:54

  Tof! Ik liep er nog langs toen ik naar Jong Ajax ging. Wat een mooi ding is dat Ziggo Dome trouwens.

 9. Danielle 11 december 2012 at 00:05

  Awesome! Ga je ook naar Muse volgende week?

 10. Natasja - Watzijzegt.com 11 december 2012 at 12:06

  Cool! Ik ga volgende week ook naar Muse! Als de zanger niet ook z’n andere voet breekt tenminste ;-)

 11. Sylvia 12 december 2012 at 12:29

  Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit van ze gehoord had, dat wordt even rondneuzen op Youtube! :)