Brouwertje’s Bakery: Brownies

Toen we voor kerstavond uitgenodigd werden bij culi vriendinnetje Pien en haar Daan, bood ik aan om het toetje te verzorgen. Aangezien Pien regelmatig uitgebreid voor ons kookt, kon ik mezelf er niet vanaf maken met een kant en klare bak ijs. Nee, ik zou deze keer zelf iets in elkaar draaien.

Het moesten brownies worden (altijd goed!) en mijn andere 500mg flagyl without prescription culi vriendinnetje Monique had daar nog wel een recept voor, dat zelfs ik niet zou kunnen verprutsen. Met de ingrediéntenlijst op zak toog ik naar de AH, waar ik natuurlijk een enorme kerstdrukte aantrof.

Als een kip zonder kop rende ik kriskras en ongestructureerd door de supermarkt. Onzeker als ik ben in de keuken, ging er nog even een berichtje richting Monique: welke maat eieren ik nodig had? Hé, het gaat om de details… Uit de vele soorten bakmeel, suiker en chocolade koos ik hetgeen waarvan ik dacht dat het goed was. Alleen de witte chocolate chips voor door het beslag (!) kon ik niet vinden.

Gelukkig zit er tegenover onze AH een aller schattigst bakkerijtje genaamd Urban Bakery, waar twee enthousiaste keukenprinsessen de meest fantastische lekkernijen verkopen. Met twee volle tassen en een nog voller hoofd ging ik er naar binnen. Het rook er heerlijk, er werd volop gebakken voor de komende feestdagen. Ik vroeg naar de chocolate chips en gelukkig, die hadden zij wel op voorraad, zakken vol. Toen ik afrekende, zag ik in mijn ooghoek op de toonbank een enorme schaal staan, met daarop de meest verrukkelijke! je raadt het al: brownies. Slechts 1,50 per stuk.

Sinequanone online Even schoot door mijn hoofd waarom ik in godsnaam ook alweer al die moeite wilde doen voor iets dat mezelf kennende ook zomaar zou kunnen mislukken, terwijl die kant en klare ongetwijfeld zeer smakelijke brownies me slechts een paar euro zouden kosten. Maar goed, ik had alle ingrediénten toch al gekocht, dus ik ging dit doen. Ik ging iets bakken.

En boy oh boy, wat was dat een succes! Tijdens het bakken rook onze hele keuken al naar lekkers en wat kwam ie mooi uit de oven. Toen ik ze ’s avonds opdiende, met een aardbei en bolletje roomijs, was ik al trots als een pauw. Laat staan toen ik van het hele gezelschap complimenten kreeg en sommigen ondanks hun volle gourmetbuik graag nog een stukje wilden. Mijn brownies waren goddelijk.

Ik snap ze nu. Die culi’s. Als je iets gebakken of gekookt hebt en anderen smullen daar volop van, geeft dat voldoening. Dat is al het geld en de moeite driedubbel en dwars waard. Ik zeg: op naar het volgende recept!

Ook brownies maken? Check Culy.nl voor het recept!

Purchase lincocin capsule Follow on Bloglovin

10 Comments

 1. Lin 26 december 2012 at 13:00

  Jaaaa <3 In het nieuwe jaar gauw samen een keertje koken? Mag jij de brownies maken ;)

 2. Sylvia 26 december 2012 at 16:17

  Ziet er inderdaad erg goed uit ;)

 3. Marike 26 december 2012 at 17:12

  Heel erg tof! Het ziet er heerlijk uit! :)

 4. inge 27 december 2012 at 10:16

  zien er idd heerlijk uit en zelf je eten maken geeft sowieso voldoening, vind ik. ook al is het alleen voor jezelf (en je kind/ gezin) en ik weet niet hoe lekker die van 1,50 per stuk waren geweest, maar meestal vind ik zelf maken ook nog lekkerder dan wanneer je het elders koopt!
  hoop dat jullie fijne dagen hebben gehad!

 5. Willemvk 27 december 2012 at 13:12

  Die zien er zeer smakelijk uit

 6. LNNK 27 december 2012 at 14:46

  Zelf koken is zo leuk!

 7. Indira 27 december 2012 at 21:11

  Ze zien er heerlijk uit! Ik bak altijd heel graag brownies :D

 8. Marcella 28 december 2012 at 11:47

  Ziet er heerlijk uit, ik krijg ook zin om weer te bakken!

 9. Anouk 28 december 2012 at 21:20

  Jummie! Maar ik maak binnenkort toch eerst een boterkoek :)