Movie time: de pareltjes van 2012

Bijna drie jaar heb ik ‘m nu: de Pathé Unlimited Card. Een filmpas waarmee je onbeperkt naar de bioscopen van Pathé kunt. Ideaal: zo kun je ook naar films waarover je eigenlijk nog wat twijfelt of bezoek je je lievelingsfilm gewoon vijf keer achter elkaar. En dat alles voor het luttele bedrag van ! 19,- per maand. Een los bioscoopkaartje kost tegenwoordig zo’n ! 9,50, dus als je regelmatig gaat (zoals ik), kun je je winst uittellen. Want je krijgt ook nog eens 10% korting op je versnaperingen, whoohoo!

In 2012 heb ik ook weer aardig vaak gebruik gemaakt van mijn PUC. Met Johan, met vrienden en vriendinnen of gewoon lekker alleen. Heerlijk. Ik ben dol op de bioscoop, vind het elke keer weer een uitje. Daarom leek het me leuk om mijn favoriete films van 2012 te delen middels een top 5. Komt ie!

Cheap reminyl 16mg 1. Intouchables

2. De Marathon

3. The Dark Knight Rises Can i buy cytotec at rite aid

4. Argo

5. The Hunger Games

Hierbij moet wel worden vermeld dat ik nog lang niet alles gezien heb wat in 2012 in Nederland is uitgebracht en er dus betere films gemaakt kunnen zijn dan degene die ik hier kies. Zo heb ik het vermoeden dat bijvoorbeeld Jagten, Amour en Achtste-Groepers Huilen Niet ook in mijn lijstje hadden moeten staan, dus die moet ik maar snel kijken.

Over plek 5 was ik niet helemaal zeker, Skyfall en SA?skind maakten ook een goede kans. Ik koos uiteindelijk voor The Hunger Games, omdat ik he-le-maal in de ban was van deze driedelige boekenreeks en ik vind dat ze deel 1 gewoon echt gaaf verfilmd hebben. Misschien niet de beste film van 2012, maar wel een zeer vermakelijke!

Beeld: filmdepot How much claritin is too much

Follow on Bloglovin

14 Comments

 1. Lnnk 27 december 2012 at 18:09

  Ik ben al even aan het twijfelen over zo’n kaart.

 2. Lin 27 december 2012 at 18:22

  Ik ben niet zo’n filmkijker maar de Marathon wil ik nog wel graag zien. En ik ben nog benieuwd naar Anna Karenina.

 3. Indira 27 december 2012 at 19:33

  Het eerste wat ik ga doen als ik in de zomer op mezelf ga wonen is die pas aanvragen!

 4. Lindsay 27 december 2012 at 20:03

  Wat een leuk idee zo’n overzicht! Heb er ook één gemaakt :-) 3 uit deze lijst (midden en rechts) vond ik ook zeer de moeite waard in 2012 :-) Skyfall won het bij mij ook ;-) XXX

 5. Nanda 27 december 2012 at 22:40

  Jaaa, wat een leuke films! Wil de marathon heel graag zien, dus hopelijk komt hij snel uit op dvd :)

 6. Joyce 27 december 2012 at 23:00

  Wat erg; heb alleen nog maar The Hunger Games gezien, en dan nog niet eens in de bioscoop… Wel The Hobbit gezien, en die was zo leuk!

 7. Danielle 28 december 2012 at 11:50

  Suskind en Argo moet ik nog kijken… en ik denk dat ik dat nu maar gelijk ga doen! ;)

 8. HansDeZwans 28 december 2012 at 13:43

  The hobbit was ook wel goed. Prettige eindejaarsfeesten nog.

 9. Bianca 28 december 2012 at 19:08

  met kerst heb ik intoutchables gezien!
  Mooie film:-)

 10. Marike 29 december 2012 at 22:21

  Ik heb een aantal films van jouw lijstje niet gezien, maar Skyfall staat absoluut in mijn lijstje.

 11. Willemvk 30 december 2012 at 15:40

  Ik vind het zo jammer dat de dichtstbijzijnde Pathe op ruim een uur rijden zit. Zo’n kaart is voor mij helaas geen optie.

 12. Roel 01 januari 2013 at 11:30

  Jaa, leuke films zitten ertussen. Ik vond Argo een beetje saai, maar ik was redelijk moe dus ik ga hem nog een keer checken.

  Amour vond ik aardig maar ietwat langdradig, zag ‘m samen met Jagten (pareltje), lawless en perks of being a wallflower op het PAC-festival.

  Ik was heel enthousiast met aanvragen en ging voor een Pathé Unlimited Gold kaart en ik probeer iedere week een filmpje (of twee) te pakken, maar het vervelende is dat ik bijna alles gezien heb en wil zien, haha. Maar ach, ik haal het maximale uit m’n kaart. Bijlmer is 45 minuten reizen vanuit Zeist want Utrecht stelt niets voor. Amersfoort is 30 minuten maar minder aanbod dan ArenA of City.

 13. inge 01 januari 2013 at 18:07

  intouchables vond ik prachtig, ken je les petits mouchoirs ook? de rest van je lijstje heb ik niet gezien. nog. ^^

 14. Shirley 02 januari 2013 at 16:02

  Jaaa, Intouchables en de Marathon <3