En we zijn weer begonnen!

Zoals zovelen doe ook ik aan goede voornemens. Ik vind 1 januari altijd zo’n mooi startpunt. Nieuw jaar, nieuwe kansen. Een schone lei. Ik zit bomvol motivatie om er weer een te gek jaar van te maken.

Eén van mijn goede voornemens was natuurlijk om het hardlopen weer op te pakken Buy cytotec philippines . Ik heb daar vorig jaar super veel plezier in gehad, maar heb helaas ook veel gekampt met blessures. Mijn knieén moesten erg wennen aan deze nieuwe sport, heel anders dan het volleybal dat ik jaren heb gedaan.

De laatste weken (maanden…) van 2012 stond ik op sportgebied gewoon stil. Tel daarbij op dat ik veel te veel heb gesnaaid en je snapt misschien dat ik momenteel letterlijk niet zo lekker in mijn vel zit. Het nieuwe jaar is dus een goed moment om daar zelf iets aan te doen! Doel 2, samenhangend met doel 1, is dan ook: 4-5 kilo afvallen.

Tijdens een cocktailavondje pas geleden met vriendinnetje Lindsey, hadden we het over hardlopen. En dat ik het zo moeilijk vind om er weer mee te beginnen, omdat ik veel te prestatiegericht ben. Ik kan het niet hebben dat ik weer bij nul moet starten, terwijl ik vorig jaar zo lekker de 10 km liep. Ik raak gefrustreerd als mijn Nike-app naar mijn zin te weinig kilometers aangeeft en een te sloom tempo, maar ik toch he-le-maal kapot ben.

Lin gaf de (nu al) tip van het jaar: loop de eerste paar keer eens zonder die app. Zonder druk. Gewoon, lekker vrij. Loop (heel!) rustig en wandel gerust tussendoor. Het gaat erom dat je weer de deur uit gaat, die prestaties komen later wel weer.

En dat heb ik nu dus al twee keer gedaan. Twee keer ben ik weer naar buiten gegaan en heb ik een uur gelopen. Wel met pauzes tussendoor, waarin ik wandelde, rekte en strekte en krachtoefeningen deed voor mijn bovenbenen en knieén. Maar toch, ik ging! En vooral de tweede keer ging het weer fantastisch lekker, ik hoefde al veel minder vaak te stoppen.

Ik hoop dat ik de hardloopspirit weer helemaal terug heb. Als de winter zo zacht blijft als nu, zou dat zomaar het geval kunnen zijn. Ik haat lopen in ijzige kou namelijk, maar de temperatuur van nu is perfect.

Voorlopig laat ik de Nike-app in ieder geval nog even uit. Dat meten en bijhouden komt over een tijdje wel weer. Zeker nu ik me heb ingeschreven voor in ieder geval twee 10 km’s: die van de Rotterdam Marathon op 14 april (kan niet anders natuurlijk, nu ik daar woon) en de Marikenloop op 26 mei. Op die laatste had ik me vorig jaar al erg verheugd, maar die miste ik toen door mijn knieblessure. En wie weet lukt het me wel om in september de 10 EM van de Dam tot Dam te lopen? Ik ga het in ieder geval proberen.

Op naar een heel mooi hardloopjaar! Wie doet er met me mee?

Metoprolol buy De mensen achter het Twitter-account van Nike Running maakten dit mooie plaatje voor mij om mij en mijn stokken achter de deur, te weten vriendje Johan en GirlsLove2Run, te motiveren! Nu moet ik er sowieso aan geloven, nietwaar? Te gek!

Follow on Bloglovin Order purim month

25 Comments

 1. Renate 03 januari 2013 at 14:27

  Da’s wel slim inderdaad, gewoon even niet bijhouden, eerst weer fit worden. Ik ben nu bij mijn zesde (van de dertig) Start To Run les, met Evy dus. Hopen dat ik dat vol houd :) Succes!

 2. Sjoerd Booij 03 januari 2013 at 15:03

  Succes en ik ga er vanuit dat je de Dam tot Dam loopt! Ik zal er staan met een waterzak halverwege ;)

 3. Pien 03 januari 2013 at 15:09

  Ik doe mee! Morgen weer beginnen! Op dezelfde manier, gewoon lekker naar buiten, rennen en wandelen, muziekje op, heerlijk.

 4. Mylène 03 januari 2013 at 15:09

  Heel fijn om dit te lezen, Marieke! En inderdaad een goede tip om die Nike app eens uit te laten. Heel veel succes dit jaar!

 5. Indira 03 januari 2013 at 15:42

  Wel een goede tip ja! Fijn dat je er weer in aan het komen bent!

 6. Natasja - Watzijzegt.com 03 januari 2013 at 15:51

  Goed bezig! Ik ben alweer begonnen met Evy en pas bij les vijf, a long way van de 10k die ik een paar jaar geleden liep. Maar elk begin is goed, denk ik maar zo.

 7. Lenneke 03 januari 2013 at 16:04

  Ik doe mee! Stoer van je dat je je hebt ingeschreven voor de wedstrijden.

 8. Sabine 03 januari 2013 at 16:07

  Ik doe mee en start zondag!

 9. Annouska 03 januari 2013 at 16:18

  Goed voornemen en nog beter begin.. Ik begin er zelf niet meer aan, maar wens jou heel veel succes! :D

 10. Eva 03 januari 2013 at 21:51

  Ik doe met je mee :) En idd: zonder die app, zonder al te strenge doelen. Om de lol in het lopen weer terug te krijgen, om ervan te genieten om buiten te zijn en te bewegen. De rest komt vanzelf wel.

 11. Milou 04 januari 2013 at 09:12

  O wat goed! Ik loop tegenwoordig ook zonder de app, dat vind ik veel fijner. Anders ga ik mijn prestaties toch alleen maar vergelijken met anderen en dat is voor mij niet de reden waarom ik hardloop :)

 12. kaat 04 januari 2013 at 09:20

  Goed dat je weer wil hardlopen, maar doe wel echt rustig aan hè! Een blessure krijg je onder andere als je te snel te veel gaat lopen. Ook al kan je het qua conditie wel aan, houd het de eerste twee maandjes toch op maximaal rond de 5 km. Je hebt al eens eerder 10 km kunnen hardlopen, dus het is vervelend om je in te houden. Maar als je nu opeens in een maand weer 10 km gaat lopen, dan is de kans op een blessure groot. Op lange termijn heb je er veel meer aan als je rustig aan blijft doen zodat je botten en pezen zich weer kunnen opbouwen!
  Een goede vuistregel is dat je per week max 10% meer gaat lopen.

  Dus: Doe echt rustig aan, dan heb je daar de komende jaren veel plezier van!

  Have fun!

  PS Sorry voor dit ‘betuttelend’ verhaaltje, je kent me waarschijnlijk ook niet ;) Maar ik heb heel vaak gezien dat mensen zich weer gaan ‘storten’ op het hardlopen, wat heel goed is, maar zich daardoor sneller overbelasten dan ze denken en dan weer na een paar maanden een blessure krijgen.

 13. Marieke 04 januari 2013 at 09:44

  @ kaat: Bedankt voor de tip! Ken je inderdaad niet, maar dat geeft niet. Vind het juist leuk om reacties van onbekenden te krijgen. Helemaal niet betuttelend hoor, ik kan er wel wat mee! :)

 14. Lins 04 januari 2013 at 10:38

  Ikke doe mee! :-) Ik ben bij les 7 van Start2Run/Evy, en zou in maart 5km. kunnen lopen. Die Nike-app zegt mij persoonlijk ook (nog) weinig, zet ‘m gewoon aan en loop op de instructies van Evy. Zet ‘m op meis!

 15. Shirley 04 januari 2013 at 12:18

  Knap van je! You can do it :D

 16. Melanie 04 januari 2013 at 16:00

  Goed dat je de draad weer oppakt! Ik wil ook beginnen met hardlopen. Ben benieuwd of het wat voor mij is!

 17. Nina 04 januari 2013 at 16:57

  Super goed! Keep up the good work en laten we hopen dat de blessures ver weg blijven!

 18. Rinus 04 januari 2013 at 18:30

  Mooie doelstellingen en langzaam maakt snel met het hardlopen.Blessures komt meestal door te snel gaan.
  Veel sucses en benieuwd.

 19. Julie 04 januari 2013 at 20:53

  Ik ben ook druk bezig (al vanaf juli jeej) ook met het voornemen dit jaar weer voor de 10 km te gaan! En de Singelloop?! Is ook heeelllll leuk hoor! ;)

 20. Jolien 05 januari 2013 at 15:38

  Jeahhhh! You can do it babe! Veel succes!

 21. Petra 05 januari 2013 at 21:53

  Goed zo! En inderdaad, gewoon lekker zonder meet-app lopen hoor. Doe ik ook, en dat bevalt prima. Ik vind het al heel fijn dat ik de boel weer oppak. Dat meten en presteren, dat komt ooit wel een keer ;-)

  Gaaf plaatje hebben ze trouwens voor je gemaakt. En net wat je zegt: online steunen we elkaar. Ik ga dinsdag weer. En jij?

 22. R***B 06 januari 2013 at 08:34

  De leukste loop vind ik de Bergrace by night! In Rhenen en Arnhem. De laatste km loop je in Rhenen de Grebbeberg op in het bos met lang de kant elke meter een waxinelichtje. Zo sfeervol en de muziek bij de finish ( en het feest achteraf) hoor je ook al kilometers voordat je finisht. Dat geeft ook een kick!!! Misschien een keer googlen?

 23. Monique 06 januari 2013 at 10:43

  Heel veel succes met het behalen je hardloopdoelen! En natuurlijk veel plezier, want als het allemaal goed gaat is het alleen maar leuk :-)

  Ik heb me gisteren toevallig ook ingeschreven voor de 10km van de Marikenloop. Ben je eigenlijk van plan ooit een halve marathon te lopen? Dat lijkt me namelijk wel erg gaaf, maar vooralsnog vind ik die 10km voldoende uitdaging!

 24. Lin 07 januari 2013 at 09:35

  Jaaa, fijn dat je weer lekker aan het lopen bent! Laat me weten wanneer je op zondag een rustig rondje plas wil doen x

 25. inge 08 januari 2013 at 16:39

  goed zo ^^ ik ben ook van de voornemens en iedereen die zegt dat 1 januari daar een stomme datum voor is, is zelf stom. ^^
  ik doe helaas niet mee, kan m’n lichaam niet aan, maar ik ben ook weer begonnen – na maanden niksen – met op mijn niveau bewegen.
  fijnheid. ^^

  YOU GO GIRL!