Home made pizza

Ik ben dol op Italié. Ik heb nog lang niet de hele wereld gezien natuurlijk, maar ik denk dat het mijn favoriete land is. In Europa zeker. Ik hou van het eten, de mensen, de cultuur, de historie… In Italié ben ik zielsgelukkig.

Ik ben er nu een paar keer geweest. Lago Maggiore, Milaan (heel kort), Pisa & Florence en in dé Italiaanse stad Rome. Ik zou graag ooit eens een lange roadtrip door het land maken, want er valt daar nog zo veel te ontdekken!

Het eten is wel de makkelijkste manier om dat Italiaanse gevoel weer een beetje terug te halen. Johan en ik zijn gek op Italiaanse restaurants (neem La Pizza in Rotterdam, mmm!) en maken zelf ook regelmatig Italiaanse gerechten. Met slechts een paar ingrediénten draai je de meest heerlijke dingen in elkaar. Allerlei soorten pasta’s, lasagne, salades én… zelfgemaakte pizza! Dat laatste maak ik zo graag, omdat het zo super makkelijk is. Gewoon alles erop gooien wat je lekker vindt en in de oven zetten. Daar hoef je echt geen enorme keukenprinses voor te zijn!

Ik moet toegeven dat ik een luie, gemakzuchtige kok ben, dus kopen wij het pizzadeeg en de tomatensaus altijd kant en klaar. Gewoon bij de AH, heel makkelijk samen in één verpakking.

Onze traditionele (plaat)pizza bestond altijd uit:
– ham voor mij, salami voor Johan
– champignons
– paprika
– courgette
– heel veel geraspte kaas

Gisteren besloten we eens wat anders te proberen. We gingen voor een écht Italiaanse variant! Purchase lady era pills
– parmaham
– groene pesto
– plakjes tomaat
– champignons
– basilicum
– mozzarella
– oregano

Van Pauline kreeg ik de tip om er nog rucola overheen te strooien, dus dat ga ik de volgende keer proberen!

Nu kan ik nog best wat nieuwe varianten gebruiken, dus is mijn vraag aan jullie, mijn lieve lezers: maak je weleens zelf pizza en waarmee beleg je ‘m dan?

Cheapest propecia sale uk Spy phone, Sms spy. Follow on Bloglovin

LEES OOK:

24 reacties

 1. Oooh heerlijk! Ik vind pizza met groene pesto, pittige parmezaan en pijnboompitjes heerlijk. Of met gegrilde paprika.

 2. Zelfgemaakte pizza is ZO lekker. Vriendlief gaat meestal voor die met shoarma (gewoon bodem, tomatensaus, shoarma en kaas en dan als hij klaar is nog knoflooksaus). Ik neem meestal pesto, tomaatjes en parmaham, su-per lekker!

 3. Zelfgemaakte pizza is zo lekker. De combinatie die jij hebt geprobeerd is denk ik wel mijn favoriet. Maar wat ik ook lekker vind, is met ui, olijven en champignons (en tonijn).

 4. Ik maak nooit echt helemaal zelf pizza. Haal wel vaak een diepvriespizza bij de supermarkt (salami), die ik vervolgens zelf nog beleg met extra zilveruitjes, pittige augurkjes, extra salami en kaas. En natuurlijk verse knoflookolie! Lekker uit je mond stinken, hehe.

 5. Dat ziet er heerlijk uit! De keren dat ik zelf pizza heb gemaakt zijn helaas op een hand te tellen, maar jouw blogpost inspireert me wel om het weer eens te doen!

  Ik vind pizza met tonijn altijd erg lekker, dus ik denk dat ik dat erop zou doen als ik nu zelf pizza zou maken. Samen met rode ui, kappertjes en zwarte olijven. Mmm!

 6. Oh vooral die tweede pizza ziet er echt heerlijk uit! Ik gooi er meestal heel erg veel groente op, vooral spinazie en courgette vind ik ontzettend lekker! Helemaal met pijnboompitten en geitenkaas :)

 7. Als basis gebruik ik ook altijd de AH pizza set, lekker. Ook altijd makkelijk zo’n pakje in huis te hebben. Champignons, bosui, rucola, kaas, knoflook, tomaat en basilicum, maar ook simpel met ham en ananas. Lekker.

  En dan genieten van de schitterende vacantiefoto’s van Toskane, daar moet je als Italieliefhebster zeker heen Marieke.
  Luca, Volterra, Vinci, Sienna, Assisi en nog veel meer moois. Verheug me nu al op de komende zomer.

 8. Shoarmapizza is ook zoveeeeeel lekkerder! Hawaii pizza en een simpele ham pizza zijn hier favoriet. Erg leuk om te maken met de kids :)

 9. Mmm! Zelfgemaakte pizza is zoo lekker inderdaad. Wij gebruiken ook vaak de kant en klare bodem. Vaak rol ik hem nog wat uit (wij houden van dunne bodems). Daan houdt van gehakt pizza’s, dus gewoon tomaten-gehaktsaus erover (die je normaal over je pasta doet). Ik hou het eenvoudig, alleen wat tomatensaus en kaas in de oven. Als pizza eruit komt pas rauwe ham en rucola erover, zoals bij Angelo Betti! Moeten nog steeds eens gaan trouwens! :)

 10. Heerlijk! Ben gek op pizza. Wij maken sinds kort het deeg ook helemaal zelf. Liefst een dunne bodem,. Beleggen kan met vanalles: zelf hou ik van mozarella, basilicum, olijven en ham. Maar eigenlijk gooien we er maar net op wat er in huis is. Zo ligt er ook wel eens broccoli, paprika, courgette of ui op.

 11. Ik weet wel dat ik nu niet echt je vraag beantwoord, maar ik kon het toch niet laten. Die Italië-roadtrip? Doen! Er is zoveel meer dan Toscane. Italië met zijn ambivalentie in alles is echt mijn lievelingsland :)