Brouwertje’s Bakery: Slutty brownies

Het zou zomaar nog iets met mij kunnen worden, kook- en baktechnisch. Sinds ik bij Johan woon en dus een fatsoenlijke keuken met goedwerkende oven heb, vind ik het steeds leuker om nieuwe dingen uit te proberen. Ik ben dol op makkelijke recepten met weinig ingrediénten die haast niet kunnen mislukken.

Probleem is dat ik lang niet altijd de basisbenodigdheden in huis heb. Dat geldt ook voor het materiaal, zoals bakblikken, cakevormen, pannen en een wok. Regelmatig wandelde ik dan even langs keukenprinsesvriendin Cost fincar Pien die om de hoek woont en een enorme collectie keukenspullen heeft.

Handig is dat natuurlijk niet echt. Maar, ik was deze week jarig en vierde gisteren een feestje voor familie en vrienden, dus kon ik mooi wat gerei vragen. Lieve schoonzus Marieke negeerde het feit dat een wok eigenlijk niet echt een heel spannend kado is als je 30 wordt, want ze wist dat ik die toch graag wilde hebben. En dus zeulde ze het ding mee de kroeg in en kocht ze er bovendien nog een muffinvorm én browniebakblik voor me bij. Hoera!

Dat bakblik wilde ik vandaag direct uitproberen. Vriendinnetje Lindsey had een tijdje geleden op haar blog een recept voor een goddelijk baksel geplaatst met de veelzeggende naam ‘slutty brownies’. Ik HOU van brownies, ik maakte ze met kerst nog voor het eerst zelf, dus deze moest ik testen. Halloooo: koekjesdeeg, Oreo’s en browniebeslag in één!

En zo geschiedde. Het is een simpeler dan simpel recept dat echt niet fout kan gaan. Bij mij duurde het mixen van het beslag alleen ietsjes langer dan normaal, want ik kon maar één van de twee gardes van onze mixer vinden. (Hee, ik ben nog in de leer.) Maar, geduld is een schone zaak en wordt bovendien beloond. Ik heb as we speak een stuk van dit meesterlijks achter m’n kiezen en kan je vertellen: je wil dit maken!

Het recept vind je hier op Lins blog. Zij gaf mix van het merk Home Made als voorbeeld voor het koekjesdeeg, maar dat had mijn supermarkt even niet op voorraad. Ik gebruikte daarom mix van Koopmans en roerde daar zelf nog een halve reep pure chocolade in kleine stukjes doorheen voor het chocolade chip-effect. Helemaal prima, niets meer aan doen.

Warning: zeer machtig en calorierijk. But it’s definitely worth it…

Neurontin online sales Purchase keppra online Follow on Bloglovin

LEES OOK:

15 reacties

  1. Sorry lezers, maar ik heb ook al een stukje mogen proeven! ;) Ze zijn heeeeeeerlijk! Prima voor een brakke zondagavond! Wat lief dat Johan een bakje vol kwam brengen!

  2. ik kan slechts één nadeeltje vinden: dat wordt minstens 3 keer hardlopen deze week (en het wordt heel erg koud)

  3. Ziet dat er even heerlijk uit, en ook een lekker relaxed weekend in de spa gehad heb ik gezien. Lekker hoor!

  4. ohmyyyy. Ik heb afgelopen weekend voor het eerst een taart zelfgebakken. Of nou ja zelfgebakken. Met Rudolph op m’n macbook; appeltaartbroodpudding. Het ziet er niet superlekker uit, maar het is zeer zeker aan te raden en zeker niet moeilijk te maken en het is binnen anderhalf uur klaar, gebakken en al.

    Ik zou 24kitchen even checken. En ja, machtig is het zeker!

  5. O jeetje, dit ziet er wel heel lekker uit. Ik heb voor mijn verjaardag een cheesecake en chocoladetaart gemaakt om je vingers bij op te eten. Volgens mij is het gewoon nog lekkerder als je iets zelf hebt gemaakt. Dit recept gaat in ieder geval zeker op m’n lijstje!