Bootylicious Beyoncé

beyonce2

Wat een geluk had ik een tijdje geleden. Ik stond in de digitale wachtrij voor kaartjes voor Beyoncé en net toen ik er eindelijk na anderhalf uur doorheen was, bleek het uitverkocht. Enorm balen natuurlijk, maar juist op dat moment werd ook bekendgemaakt dat ze een extra concert zou geven! En aangezien ik nog in het systeem hing, kon ik daarvoor wél tickets kopen. Mijn vreugde was groot toen ik er twee afrekende voor mij en vriendinnetje Paulien!

Gisteren was het zover: de Mrs. Carter Show World Tour deed Amsterdam aan. Samen met Jolien reed ik in mijn Micraatje van Rotterdam naar de Ziggo Dome, zij ging namelijk ook met een vriendin. Wel zo gezellig om dan te carpoolen natuurlijk! Het was immens druk en er stond een enorme rij, die wij nog even ontweken door eerst een hapje te gaan eten met z’n vieren.

Toen Paulien en ik naar onze zitplaatsen op zoek gingen, waren we blij verrast. Ik had al zo’n vermoeden dat het me was gelukt zeer goede plaatsen te bemachtigen en dat bleek ook wel: aan de zijkant, 1e ring, rij 3. Wat een goed zicht! Eva Simons verzorgde het voorprogramma, maar daaraan wil ik eigenlijk niet al te veel woorden vuilmaken. Leuke meid, maar ze playbackte het grootste deel van haar toch vrij korte optreden. Jammer wel.

Daarna was het de beurt aan de ster van de avond. Het publiek ging hélemaal uit z’n dak toen ze op het podium verscheen. Beyoncé is hot, en terecht. Wat een klasse straalt deze vrouw uit.

De show was te gek. Het licht, de schermen, de outfits, de dansers… Maar vooral: haar stem. Beyoncé kan echt prachtig zingen en dat was vooral bij haar ballads heel goed te horen. Natuurlijk straalde ze tijdens nummers als Run The World (Girls), Put a Ring On It (Single Ladies) en Naughty Girl kracht en sexyness uit, maar haar langzame liedjes bracht ze met veel gevoel en kwetsbaarheid.

beyonce1

Het was jammer dat ze zich door haar liefde voor mooie pakjes iets te vaak omkleedde, waardoor ze regelmatig de vaart uit haar show haalde. Het enthousiasme waarmee ze het concert steeds weer vervolgde, maakte echter een hoop goed. Net als het opzwepende en voor Beyoncé zo kenmerkende gedraai met haar welgevormde achterwerk. Shake it baby!

Ik heb echt een geweldige avond gehad. Een paar keer heb ik me afgevraagd hoe het voor haar moet zijn om in elke plaats waar je komt aanbeden te worden door je fans. Om steeds weer zo’n volle, uitzinnige concertzaal te betreden om jouw kunstje te doen. Al die mensen die alleen voor jou komen en voor niemand anders. Kun je daar ooit aan wennen?

Ik kijk in ieder geval weer uit naar het volgende concert: Rihanna op 24 juni!

11 Comments

 1. annouska 22 april 2013 at 15:26

  Ik hoor alleen maar korte goede berichten over haar concert op fb / twitter en de radio. Leuk om er dan een uitgebreid verslag op jou site van terug te lezen. :D

 2. Marike 22 april 2013 at 15:32

  Beyonce is niet helemaal mijn ding, maar volgens mij is zij wel zo’n beetje het ultieme van een echte entertainmentshow.

  Vroeg me overigens al af hoe ze dat deed met al die outfits tijdens zo’n show, maar dat kost dus echt gewoon wel wat tijd. Jammer.

 3. Kimberly 22 april 2013 at 15:52

  Wat geweldig dat je daar heen bent geweest! Ik wilde er ook graag naartoe, maar het was zo uitverkocht

 4. Suzanne 22 april 2013 at 17:15

  Ah te gek ! Ik wou dat ik er bij was ;) Helaas was ik te laat voor kaarten.

 5. Ilse 22 april 2013 at 17:45

  Ik heb eigenlijk niet zo veel met Beyonce, maar hoe meer ik er over lees, zie en hoor hoe meer spijt ik krijg dat ik niet gegaan ben haha.

 6. Shirley 22 april 2013 at 18:09

  Ik vond het ook FANTASTISCH! Niets meer dan respect voor deze vrouw. En inderdaad, de ballads waren het mooist. Aahh, ik was niet zo’n fan en ging gewoon ‘gezellig’ heen maar ze heeft absoluut iets losgemaakt bij me!

 7. Nuria 22 april 2013 at 18:40

  Wat een top artieste! Ik heb ook genoten en alles meegezongen en gedanst! Echt top!

 8. Lindsay 23 april 2013 at 08:45

  Ah, ik ben zo jaloers! Ons is het niet gelukt tickets te scoren, maar ik ben ook al eeuwen verliefd op Beyonce. Sinds mijn eerste Destiny’s Child cd 14 jaar geleden… Fijn dat jullie zo genoten hebben! Ik denk dat ik een DVD van het concert ga kopen ;-) X

 9. Nina 23 april 2013 at 11:30

  Klinkt als geweldig, helaas was ik er een die uitverkocht was en opnieuw moest plaatsnemen in de rij.. Haha!

 10. Jolien 28 april 2013 at 10:01

  Jaaaaa het was ZO gaaf! En bovendien in de auto erg gezellig :D

 11. Roel 06 mei 2013 at 11:08

  Ik was er helaas ook niet bij. Geen kaartjes kunnen bemachtigen, damnit!

  Ach, 24 juni ben ik er bij Rihanna wel bij :)