Toerist in eigen stad

Van de lente had ik nog weinig gemerkt. De afgelopen dagen had ik ’s ochtends vroeg als ik naar m’n werk ging nog echt wel m’n winterjas nodig en als ik dan ’s avonds thuiskwam, was de zon alweer weg. Vanachter mijn computer op kantoor was ik stikjaloers op iedereen die lekker vakantie heeft, een dagje vrij of een baan in de buitenlucht.

Maar, vandaag mocht ik ook! De zon was zomaar ook in het weekend nog blijven plakken en aangezien Johan ook eens vrij was op zaterdag, besloten we een middag te genieten van onze eigen stad. Het mooie Rotterdam!

We begonnen met een lekkere lunch in de Oude Haven, een prachtig stukje 010. Mijn knapperige witbrood met gerookte zalm smaakte in de zon op het terras van Kade 4 Sale lady era , met uitzicht op het water en wat bootjes, nog lekkerder dan normaal. Mmmm! Het eerste echte terrasje van het jaar, dat er nog maar vele mogen volgen!

Vervolgens slenterden we arm in arm door het drukke centrum; wat leeft zo’n stad toch op als het mooi weer is! Op het Schouwburgplein bleek deze dagen een festivalletje genaamd Circusstad aan de gang te zijn. Voor slechts 2 euro waren we getuige van het optreden van Funk du Cirque: enthousiaste jongeren uit Londen die een vermakelijke dans- & acrobatiekshow weggaven. Ik hou van dat soort spontaniteit!

Cheap dipyridamole side

Na een drankje op een terras aan datzelfde plein besloten we dat een zonnige dag natuurlijk niet compleet is zonder ijs. Bij De IJssalon koop je het lekkerste schepijs van Rotterdam, dus daar moesten we heen. Onderweg passeerden we echter een SuperTrash-winkel en daar kan ik gewoon néet zomaar voorbij lopen. Het spijkerjumpsuitje dat ik maanden geleden al had gespot, bleek nog leuk te staan ook en dus onweerstaanbaar. :) Die gaat mee Purchase lady era reviews op vakantie naar Amerika!

Genietend van het inderdaad goddelijke ijs brachten we een bezoekje aan biologische supermarkt Marqt, waar ik al veel over gehoord had. Wat ziet alles er daar vers en smakelijk uit! We kochten gevulde pasta, een lekkere rode saus, bladspinazie, parmezaanse kaas, desembrood en basilicum-olijfolie voor een Italiaans avondmaal, dat we as we speak achter onze kiezen hebben. Lekkerrr!

Nu we liggen uit te buiken op de bank, besef ik weer dat ik het zA? leuk vind om in een grote stad te wonen! Er is altijd van alles te beleven, bekijken en genieten, zodat je je er geen moment hoeft te vervelen. Dat mijn eerste zomer als Rotterdammer er maar eentje mag worden waarin ik nog veel meer van deze topstad ontdek!

Follow on Bloglovin

LEES OOK:

10 reacties

  1. <3 Rotterdam! Als geboren en getogen Rotterdamse kan ik niet meer zonder. Altijd alles in de buurt, zo fijn! :)

  2. Nice!! Het is zo leuk om elke keer weer nieuwe dingen te ontdekken in je eigen stad! Dat doe ik zelfs na 7 jaar nog ;) En zoals Lin zegt: BBQen aan de plas, sounds good to me ;)

  3. Heerlijk genieten! Ik vind Rotterdam altijd een leuke stad, gelukkig woon ik er niet al te ver vandaan.
    Ben wel erg benieuwd naar Marqt.