Marieke loopt de Marikenloop!

Toen ik vorig jaar de Marikenloop niet kon rennen vanwege mijn knieblessure, zwoer ik dat het dit jaar wel zou lukken. Ik wilde deze run, vernoemd naar de dame naar wie ik ook vernoemd ben, perse een keer doen. Samen met mijn nichtje Sabine, die in Nijmegen woont, gaf ik me op voor de 10 km. Vanmiddag was het zover!

In mijn autootje reed ik richting Nijmegen. Wat een takke-end vanuit Rotterdam! Bij Sabine thuis kleedde ik me om: lange broek, lange mouwen én een jasje er overheen. Ze keek me verbaasd aan: dat is toch veel te warm?! Maar ik weet van mezelf dat ik een koukleum ben, dus trok ik me niets aan van al die mensen die in korte broek, T-shirts en soms zelfs hemdjes rondliepen.

Toen we het startvak in mochten, begon het helaas te regenen. De 5 km-loopsters hadden het droog weten te houden, maar helaas was dat ons niet gegund. Oud-schaatsster Annamarie Thomas probeerde ons met een gezamenlijke warming-up warm te krijgen, maar dat was een zware opgave. Mennn, wat was het koud! En wat was ik blij met mijn enigszins warme kleding.

Ik stuitte overigens nog even gezellig op Francien van GirlsLove2Run Order hyzaar , die zonder maatje Fieke toch maar deelnam aan de Marikenloop. Dat moest natuurlijk vastgelegd worden. :)

Buy minomycin 50mg

Mijn nichtje had het parcours al verkend en had me gewaarschuwd: er zijn heuvels, bospaden en vals plat. Ik was dus best een beetje zenuwachtig: met mijn vakantie in mijn achterhoofd wilde ik niet compleet stuk gaan en me al helemA?A?l niet blesseren!

De eerste 6 km gingen echter heer-lijk. Mijn benen voelden goed, door de regen zat er veel zuurstof in de lucht en hellingen waren er bijna niet. Ook de hobbelige bospaadjes vielen me mee, het was super om dwars door de bossen te rennen. Ik dacht zelfs nog even aan een PR!

Helaas moest ik daar tussen de 7 en 8 km op terugkomen. Daar waren de hellingen en het vals plat die ik wist dat zouden komen. ;) Ik ging helemaal stuk. Ook de weg van 8 naar 9 km liep stiekem flink op, wat een aanslag was op mijn bovenbenen en kuiten.

Hilarisch genoeg werd ik net op dat moment op mijn schouder getikt door een meisje dat (volgens mij, als ik het door mijn muziek heen goed hoorde) riep: ‘Ik vind je site superleuk!’ Ofzoiets! Hahaha! Echt geweldig. Dus, wie o wie was jij? Meld je even hier!

Op 9,5 km stond de vriend van mijn nichtje met zijn ouders, die me nog even flink aanmoedigden. Wat nodig was, want ook die straat was vals plat. Verrassend genoeg waren daar 200 meter voor de finish opeens mijn ouders! Het was helemaal niet zeker dat ze zouden komen en ik wist dus niet waar ze (eventueel) zouden staan. Nou, dat was even een heel welkome, fijne oppepper voor een laatste sprintje! En mijn vader maakte ook nog eens twee vrolijke actiefoto’s.

Helaas helaas helaas is het me weer niet gelukt onder het uur te duiken, damn! 1.00.25 is mijn officiéle eindtijd. Wel iets sneller dan Detrol la generic availability vorige week, maar die laatste 2-3 km hebben me genekt. Zo jammer!

De Marikenloop was echter wel een heeeele leuke run, een echte aanrader. Goede sfeer, mooi parcours (ondanks de pittigheid) en een goede organisatie. Ik weet zeker: volgend jaar loop ik ‘m weer!

En dan ga ik nu van een zeer welverdiende vakantie genieten… Tot over een tijdje!

(Klik op de foto’s voor een grotere versie.)

Follow on Bloglovin

20 Comments

 1. Pien 26 mei 2013 at 20:35

  Super goed gedaan weer! Je volgende run is onder het uur!
  Nogmaals een heeeele fijne vakantie! Xx

 2. Maaike 26 mei 2013 at 20:40

  leuke foto’s!!! ik vind je stoer!!!

 3. Marcella 26 mei 2013 at 20:47

  Wow, goed gedaan! En je foto’s zijn stoer!

 4. Kiki 26 mei 2013 at 20:51

  Ik woon naast het sportcentrum en zag vanochtend allemaal leuke dingen die werden voorbereid voor de Marikenloop! Jammer dat het uiteindelijk zo ging regenen. Ik liep zelf niet mee maar was aan het leren voor mijn laatste eindexamen morgen. Heb er wel veel van gehoord :) Ik vind je tijd heel mooi! Liefs

 5. inge 26 mei 2013 at 21:22

  super! fijne vakantie! ^^

 6. E.frl 26 mei 2013 at 21:30

  Goed gedaan hoor, en de volgende keer gaat vast nog beter. Fijne vakantie!

 7. Janique 26 mei 2013 at 22:25

  Ja daar was hij dan eindelijk! Jouw update! Instagram..

  Het was mijn alleeeerste wedstrijd ooit, en heb jouw tijd maar dan op de 5, 30,36:)
  Helemaal blij, want ging er blanco in, geen idee wat het zou worden. Nu heb ik de runkriebels te pakken, dus ik zeg tot volgens jaar!

 8. Sabine 26 mei 2013 at 22:55

  Wat zie jij er nog fris uit op die laatste foto, ik kon niet eens meer lachen. Vond het heel gezellig, volgend jaar ook samen starten!

 9. Suzanne 27 mei 2013 at 05:22

  Haha geweldig dat je tijden de loop toch herkend wordt! Goed gedaan meid! Volgende keer onder het uur, you can do it!

 10. Ilse 27 mei 2013 at 06:43

  Hartstikke goed joh!!! Ennuh…. Ik ga je ook aantikken hoor bij de ladiesrun Rotterdam (die loop je toch zeker ook?) doe maar een paar vette schoudervullingen in, hahahaha!! Want daar wordt je nog meer herkent ;)

  Hele fijne vakantie!!!

 11. Nanda 27 mei 2013 at 07:02

  Goed gedaan hoor! Ik doe het je niet na :)

 12. Jolien 27 mei 2013 at 07:55

  Nou je hebt het toch maar mooi gedaan! Einddtijd is toch mooi?!
  Heeeel veel plezier op vakantie!!

 13. Eva 27 mei 2013 at 15:33

  Wat goed gedaan zeg! En fijne vakantie :)

 14. Nina 27 mei 2013 at 17:16

  Super gedaan!!! & die vakantie, have fun. :)

 15. Veerle 27 mei 2013 at 18:00

  Hartstikke goed gedaan! :)
  Misschien moet ik volgend jaar me daar ook maar aan gaan wagen, ik hoor er veel goede verhalen over!

 16. HansDeZwans 28 mei 2013 at 10:02

  Goed gedaan en amuseer u op verlof.

 17. Claudia 28 mei 2013 at 15:12

  Wat bikkel zo door de regen!

 18. Indira 28 mei 2013 at 19:20

  Super leuk om te lezen! Goed gedaan hoor!

 19. Ashley 30 mei 2013 at 11:28

  Niet onder een uur?!?!?! Pfff, als ik het moet doen dan kom ik pas na drie uur strompelend over de finish denk ik. Bikkel! Vind het super knap!

 20. Melanie 07 augustus 2013 at 21:25

  Ik lees nu je verslag pas van de Mariken, ontdek je blog nu pas. Mooie route he, door Nijmegen. De zevenheuvelenloop is ook een aanrader, nog mooier maar wel zwaar met echt heuveltjes er tussen.