Roadtrip USA part 1: Washington D.C.

Nou, we zijn terug hoor. Wat zijn die twee weken in Amerika voorbij gevlA?gen! Je snapt: daar moet ik over bloggen, maar door alle avonturen en vooral vele foto’s past dat never nooit in één artikel. Het zullen er dus meer worden, maar hoe veel uiteindelijk? Dat weet ik nog niet, haha. Jullie merken het vanzelf!

Maandag 27 mei stapten we in het vliegtuig richting Washington D.C., onze eerste stop. Hier zijn we twee nachten (en twee volle dagen) gebleven. Na de huurauto te hebben opgepikt (waarbij ze ons nog een grotere auto wilden aansmeren, maar daar trapte ik niet in!), was hotel Helix ons eerste logeeradres. Zelfs met TomTom reden we tot twee keer toe verkeerd, omdat we heel erg moesten wennen aan de borden boven de Amerikaanse wegen. Wel even wat anders dan hier, haha!

Het bleek een superleuk, hip hotelletje op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden van Washington. Zoals uiteraard het Witte Huis waar president Obama woont! Ik vond het een erg gaaf en apart gevoel om zo dicht bij de machtigste man ter wereld te zijn. Natuurlijk zaten er nog flink wat hekken, meters tuin en bewakers tussen en wist hij niet dat wij, twee blije eieren uit Nederland, daar de toerist stonden uit te hangen (’s middags én ’s avonds), maar toch.

Synthroid online pharmacy

Washington heeft verder een hoop prachtige monumenten ter herinnering aan oorlogen en overleden presidenten, die we bijna allemaal hebben bewonderd tijdens een lange, pittige voettocht. Het Washington Monument, die lange dunne, stond helaas in de steigers, maar was ondanks dat toch indrukwekkend. Verder vond ik ook het eerbetoon aan World War II mooi, met een fontein in het midden. Het was net Memorial Day geweest, dus de kransen lagen er nog bij. Natuurlijk bezochten we ook The Capitol, waar de Amerikaanse regering is gehuisvest, en het Pentagon ! hier vloog op 9/11 ook een vliegtuig naar binnen.

Verder was Washington heerlijk warm, we kweekten er ons eerste kleurtje. We aten er de eerste hamburger en caesarsalade, dronken de eerste Starbucks en shopten onze eerste Amerika-aankopen in Georgetown, een bruisende wijk. Helemaal top! Aan het eind van alweer de derde dag was het tijd om in de auto te stappen en verder te gaan: een nachtje slapen in Williamsport en daarna op naar de Niagara Falls!

Purchase aldactone and acne

Zyloprim shipping Follow on Bloglovin

17 Comments

 1. Shirley 10 juni 2013 at 16:32

  O, dat ziet er fantastisch uit! Het staat nog steeds op mijn lijstje; Amerika. Ietsje uitstellen vanwege de baby maar ga hoe dan ook nog een keer heen!

 2. Angelina 10 juni 2013 at 16:39

  Ohh super gaaf!! Zag al veel foto’s voorbij komen op Instagram en ben benieuwd naar alle artikelen erover. Amerika staat, ook bij mij, op het lijstje <3

 3. Esmée Noëlle 10 juni 2013 at 16:52

  Superleuk, ben benieuwd naar je andere verslagen!

 4. Natasja 10 juni 2013 at 16:53

  Leuk om te lezen! Benieuwd naar je NYC ervaringen :)

 5. Lin 10 juni 2013 at 17:02

  Aah die burgerfoto, love it! tot gauw x

 6. Mieke 10 juni 2013 at 20:09

  Klinkt echt super! Ben benieuwd naar de volgende verhalen! :)

 7. Marcella 10 juni 2013 at 21:40

  Leuk dat je uitgebreid gaat bloggen over jullie reis. Ik ben Amerika fan, dus ik ben erg benieuwd naar jullie avonturen!

 8. Bianca 10 juni 2013 at 23:21

  Leuk geschreven en goede foto’s!
  Ben benieuwd of ik Amerika fan wordt van je verslagen ;)

 9. vanessa 11 juni 2013 at 09:25

  Leuke foto’s!

 10. Jolien 11 juni 2013 at 10:18

  Ik heb zo genoten van al je foto’s! Proberen ze dat, een grotere auto aansmeren? Voor heel veel meer geld zeker..? Super leuk eerste verslag babe, ben benieuwd naar de rest!

 11. annouska 11 juni 2013 at 12:22

  Wauw wat ziet het er gaaf uit, heerlijk om te genieten van die foto’s. :D

 12. Nanda 11 juni 2013 at 12:54

  Wat lijkt me een roadtrip door de USA gaaf zeg! Helemaak nu ik je verhaal zo lees :)

 13. Fleur 11 juni 2013 at 18:30

  Gaaf, Miek! Een roadtrip door de USA is ’n grote wens van mij, en nu nog meer. Ben benieuwd naar de andere delen! X

  PS. ‘Twee blije eieren.’ Hahaha!

 14. inge 12 juni 2013 at 20:28

  ow. wat. gaaf.
  allemaal. ^^

  begonnen met 2e logje, ik heb iets met die niagara falls ook hoor, ga d’r wss nooit komen, maar dat terzijde, wat gaaf! en ik had al ’t eea meegrekegen via twitter, maar nu valt wel erg op dat je steeds dat V-tje doet hoor op de foto’s hahaha of was dat je vakantie-ding? ;-)

  supertof iig. hier ga je nog LANG van nagenieten! ^^

 15. Eva 14 juni 2013 at 12:00

  Wat ziet dat er geweldig uit zeg! Amerika staat ook erg hoog nog op mijn lijstje en wil dan ook erg graag een roadtrip maken, awesome dat jullie dat al gedaan hebben! :D

 16. angela 14 juni 2013 at 20:54

  Waye! Je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt naar Washington! Bedankt voor je blog, ben benieuw naar de rest!

 17. Indira 21 juni 2013 at 09:45

  Prachtig! Ik ben echt heeeeel jaloers haha