Rillingen bij Rihanna

Toch een tikkeltje vertwijfeld had ik maanden geleden de tickets voor Rihanna’s Diamonds World Tour besteld. Twee jaar geleden was ik er ook bij in de Gelredome en dat was weliswaar een vermakelijke avond geweest, maar echt goed? Neuh. Niet alleen liet de diva ons bezoekers een uur wachten, ook stond ze vervolgens op het podium alsof ze er niet heel veel zin in had en bovendien de halve Amsterdamse wietvoorraad had opgerookt. Maar, ik besloot Rihanna toch nog een kans te geven. Ik hou van haar gevarieerde repertoire, haar aparte stem en prachtige voorkomen. Ik vind het gewoon een fascinerende vrouw.

Het is 19.00 uur als ik samen met Johan de Ziggo Dome in loop. Ik ben er inmiddels een paar keer geweest, voor The Black Keys, Muse, Mumford & Sons en Beyoncé, en ik weet dat het met het geluid in ieder geval wel goed zit. Met een drankje in onze hand wachten we op het voorprogramma. Nu heb ik dus écht een hekel aan voorprogramma’s, ik vind het zonde van mijn tijd en energie. Ik ken de optredens zelden en kak altijd enorm in, omdat ik geen één liedje kan meezingen. De meeste acts krijgen het voor elkaar om de zaal juist af te koelen in plaats van op te warmen. Nee, voorprogramma’s zouden wat mij betreft per direct afgeschaft mogen worden.

Het dj-duo GTA zorgt er echter voor dat mijn afkeer voor even verdwijnt. Sterker nog, ik zou het prima vinden als deze heren nog wat langer doorgaan. De twee zwepen de zaal op met heerlijke beats en remixen van bekende nummers. Groot feest, en dat op de maandagavond! De stemming zit er dan ook goed in als Rihanna om 21.15 uur, in tegenstelling tot in andere landen slechts een kwartiertje te laat, onder oorverdovend gegil op het podium verschijnt.

Hoe anders is het dan haar vorige optreden in Nederland! Rihanna lacht, is vrolijk. Ziet er uit alsof ze zin heeft er een knallende avond van te maken. Of ze de avond ervoor wéér de Amsterdamse coffeeshops in is gedoken, zoals ze bij aankomst in Nederland deed, is niet duidelijk, maar ze straalt! Geen gekke make-up, een normaal kapsel. Knalrode lippen, gewaagde outfits. Zo zie ik Rihanna het liefst.

Haar vele hits heeft ze in blokjes ingedeeld. Het begint vrij rustig, met wat r&b, reggae, hiphop of hoe je het ook wil noemen. Vooral veel gedraai met haar welgevormde achterwerk (doe mij die billen!) en haar hand regelmatig tussen haar benen. Hits als What’s My Name, Rude Boy, Man Down en Talk That Talk komen onder meer voorbij. Het zijn niet mijn favoriete nummers, maar ik wacht geduldig op wat nog komen gaat. Een medley van een aantal wat oudere meezingers bijvoorbeeld: Love The Way You Lie, Take a Bow en Hate That I Love You. En natuurlijk Umbrella!

Na wat ballads en diverse omkleedsessies gaat het dak er pas echt af als ze haar dancenummers er achter elkaar in gooit. We Found Love, S&M, Only Girl, Don’t Stop The Music en Where Have You Been. Fantastisch! Ik sta te dansen, springen, keihard mee te zingen en heb de tijd van mijn leven. Glunderend kijk ik Johan aan, die ook geniet – terwijl hij toen ik de kaarten kocht nog niet súper enthousiast was.

Natuurlijk is er een toegift, en wat voor eentje. Stay en Diamonds bezorgen me rillingen en zijn daarmee de perfecte afsluiter van een memorabele concertavond. Rihanna heeft mijn liefde weer helemaal teruggewonnen.

That was quite a show, very entertaining!

Beeld 1: liammendes

7 Comments

 1. Marike 25 juni 2013 at 15:04

  Leuk dat het toch zo’n succes was! Heb er veel goede verhalen over gelezen al! :)

 2. Indira 25 juni 2013 at 15:10

  Verdorie. Had ik maar gewoon die kaarten gekocht.

 3. Kimberly 25 juni 2013 at 15:49

  Nu baal ik dat ik niet ben geweest!

 4. Yolande 25 juni 2013 at 16:01

  Ik zat ook te twijfelen of ik wel naar Rihanna wilde gaan, nu baal ik wel dat ik niet ben geweest!

 5. LNNK 26 juni 2013 at 10:00

  Ik kon op het laatste moment aan kaartjes komen, maar toch besloten niet te gaan. Had ik beter wel kunnen doen ;-)
  Ik haat voorprogramma’s ook echt, maar ooit ging ik naar een concert van Robbie Williams en daar stond Skin van Skunk Anansie in het voorprogramma, briljant goed was zij!

 6. Marijn 26 juni 2013 at 20:04

  Haha, ik stond achter de bar die avond! Altijd leuk om te lezen dat mensen het leuk hebben gehad :)

 7. inge 27 juni 2013 at 13:13

  cool. ^^ ik was altijd juist gék op voorprogramma’s hahaha maar tegenwoordig staan er ook vaak totaal ongerelateerde ‘artiesten’, honderd jaar geleden toen ik nog jong was, gingen we soms ergens heen juist óm het voorprogramma!
  fijn dat het zo’n te gekke avond was!