Letterhonger (4)

Het is weer zover: ik heb weer vier boeken uitgelezen. Ik kan alvast vertellen dat ik deze stuk voor stuk binnen mum van tijd uit had. Of dat een goed teken is? Lees het hieronder: welke zijn absolute aanraders en welke kun je maar beter in de boekwinkel laten liggen?

Er ligt natuurlijk alweer een nieuwe stapel op me te wachten. Maar misschien hebben jullie nog leuke leestips voor mij? En hebben jullie misschien inmiddels boeken uit mijn vorige Letterhonger-blogs gelezen? Zo ja, laat me weten of je het met mijn mini-recensie eens was!

Letterhonger4_1

Heleen van Royen – De hartsvriendin
Om haar nieuwe boek te promoten, lanceerde Heleen van Royen een pop-up store in Amsterdam waar je een week lang De hartstvriendin kon kopen én laten signeren. Ik nam even een kijkje en ging uiteraard ook met Heleen op de kiek. Maar is het boek eigenlijk de moeite waard?

De hartsvriendin draait om hoofdpersoon Yvonne, die eigenlijk maar een doodgewone, iets te dikke huisvrouw is. Met twee tienerkinderen, één beste vriendin en een vrijwilligersbaantje. Als ze 40 jaar wordt, laat haar BFF het afweten en geven haar kinderen haar een wel heel vreemd kado. Dat verandert voor Yvonne de zaak, het is tijd voor actie!

Het boek is lekker geschreven, zoals we van Heleen van Royen gewend zijn. Expliciet, niet om de brij heen draaiend. Er zitten grappige stukken in en je krijgt echt sympathie voor Yvonne. Helaas is het soms wel wat langdradig én is het verhaal in tweeén geknipt; er komt nog een vervolg. Wat maakt dat het boek wat abrupt eindigt en je het eigenlijk ietwat onbevredigd dicht slaat.

Dan Brown – Inferno
Jaaaa, een nieuwe Dan Brown! Wat was ik blij met het nieuws dat een van mijn favoriete schrijvers met een nieuw verhaal op de proppen kwam. Ja, bij elk boek herhaalt Dan Brown eigenlijk steeds zijn zo bekende kunstje, maar het is wél een vermakelijk kunstje.

Inferno is dan ook weinig vernieuwend ten opzichte van zijn eerdere bestsellers. Het verhaal gaat wederom over professor Robert Langdon (sinds The Da Vinci Code is verfilmd, zie ik de hele tijd Tom Hanks voor me, haha). Deze keer is hij in Florence, waar hij wakker wordt in een ziekenhuis met een hoofdwond en geen idee heeft hoe hij daar terecht is gekomen. Hij vlucht, samen met de knappe Sienna Brooks, en raakt vervolgens verzeild in een enorm spannend avontuur dat draait om het beroemde meesterwerk Inferno van Dante Alighieri.

Ik ben zelf in Florence geweest en herkende veel van de gebouwen die in het boek aan bod komen, dat gaf een leuke extra dimensie. Het verhaal zit weer meesterlijk in elkaar en heeft, zoals altijd bij Dan Brown, flink wat onverwachte wendingen. Soms gaat het je wel wat duizelen, al die historische feiten en namen, maar het blijft boeien. Ik las het in één ruk uit. Wanneer komt de volgende???

Letterhonger4_2

Khaled Hosseini – En uit de bergen kwam de echo Sale lady era
Als er iemand mooi kan schrijven, dan is het Khaled Hosseini wel. Zijn eerste twee boeken, De vliegeraar en Duizend schitterende zonnen, vond ik werkelijk prachtig. Ik was dan ook erg benieuwd of hem dat in En uit de bergen kwam de echo weer was gelukt.

Volmondig: ja! Het boek begint in Afghanistan met het verhaal van de 10-jarige Abdullah, voor wie zijn 3-jarige zusje Pari alles is. Als het meisje noodgedwongen wordt verkocht aan een rijk echtpaar, staat zijn wereld op z’n kop. Het is het begin van een reeks andere verhalen, die prachtig in elkaar vervlochten zijn. Ouders, kinderen, kleinkinderen, broers en zussen – Khaled Hosseini beschrijft de verschillende relaties op een indringende manier, waardoor het steeds groter wordt naarmate je in het boek vordert. Heel gaaf gedaan, echt een aanrader!

Propecia price in uae Paolo Giordano – Het menselijk lichaam
Van Paolo Giordano had ik al het prachtige De eenzaamheid van de priemgetallen gelezen, dus gooide ik zijn nieuwste roman ook direct in mijn digitale winkelmandje bij bol.com. Deze jonge schrijver heeft al diverse prijzen gewonnen en terecht: wat kan hij mooi vertellen. Het menselijk lichaam is gebaseerd op zijn eigen ervaringen als journalist in Afghanistan.

In het boek wordt een groep jonge Italiaanse soldaten beschreven die op missie gaan in dit oorlogsgebied. Allen hebben ze hun eigen verleden en zo hun redenen om het leger in te gaan. Paolo Giordano vertelt gedetailleerd over hun emoties, de sfeer, de onderlinge verhoudingen en de worstelingen, letterlijk en figuurlijk. Het verhaal gaat verder nA? de missie: kunnen ze thuis nog wel aarden na alles wat er is gebeurd?

Wegens tijdgebrek heb ik over dit boek ietsjes langer gedaan dan over de andere drie, maar dat zegt niets over het verhaal. Je leert de verschillende karakters echt kennen en krijgt zowel medelijden als sympathie voor de jongens, én die ene vrouw die haar mannetje moet zien te staan. Mooi! Ik wacht met smart op zijn volgende boek.

Follow on Bloglovin

12 Comments

 1. Miranda 28 juni 2013 at 13:54

  De eerste drie staan al op mijn to read lijstje, maar de laatste lijkt me dus weer niet zo leuk, geen idee waarom.

 2. inge 28 juni 2013 at 15:34

  nou ben ik wel benieuwd naar welke boeken van jou 5 sterren krijgen! ik lees momenteel voornamelijk kinderboeken, maar ’t is bijna vakantie! ^^

 3. Kimberly 28 juni 2013 at 16:04

  De hartsvriendin lijkt me een heel leuk boek!

 4. annouska 28 juni 2013 at 17:10

  Aaaah een nieuw boek van Heleen, eindelijk kan ik weer eens wat van haar lezen. :D

 5. ChellesBlog 29 juni 2013 at 00:01

  Ik wil alle vier de boeken echt lezen, ik heb ze net even allemaal in mijn verlanglijstje gezet.
  xx

 6. Miranda 29 juni 2013 at 11:06

  Het boek van Heleen wil ik ook nog lezen, alle andere van haar heb ik ook gelezen dus deze hoort daar natuurlijk bij.

  Ik lees bijna alleen thrillers, op mijn blog heb ik een overzicht staan van de gelezen boeken dit jaar. Toevallig heb ik gisteren mijn eReader vol geknald met chicklits, even wat anders dan moord en doodslag.

 7. Life of Kirsten 29 juni 2013 at 21:19

  Mooi en leuk geschreven! Ben heel benieuwd naar de boeken. Zodra ik weer op Nederlandse bodem ben zal ik eens kijken in de boeken winkel voor een paar mooie boeken voor op vakantie.

 8. Marcella 30 juni 2013 at 20:57

  Leuke boeken, je geeft me weer goede inspiratie om iets nieuws te lezen!

 9. Geeksters 30 juni 2013 at 22:09

  Ik ben heel benieuwd naar “en uit de bergen kwam een echo”. Staat op mijn to-read lijstje :)

 10. Jolien 30 juni 2013 at 22:27

  Ik heb in Marokko “En uit de bergen kwam de echo” gelezen, vond het een prachtig boek! Maaaar, ik van de vorige twee beter. Jij?

 11. Lenneke 01 juli 2013 at 09:39

  Ik ga binnenkort in De Hartsvriendin beginnen. Ben erg benieuwd!

 12. Sanne 02 juli 2013 at 21:23

  Ik ben ook gek op lezen! Altijd lekker ontspannend!!