Die USA-kilo’s

Mja, dan heb je twee weken in Amerika doorgebracht en was je daarna nog lekker thuis een week vrij. En heb je je een béétje (oké, heel erg…) laten gaan als het gaat om eten en drinken. En weinig sporten. Natuurlijk, we liepen een te gek rondje hard door Central Park in New York (komt nog uitgebreid verslag van uiteraard), maar daté compenseert bij lange na niet wat we de dagen ervoor allemaal wel niet naar binnen hadden gestouwd.

Ons fotoboek bevat een enorme spread met food-foto’s. En wat voor food! We ontbeten met bagels, besmeerd met een dikke laag creamcheese. En natuurlijk pancakes met siroop, wafels die ik bij Best Western-hotels zelf mocht bakken, scrambled egg of een chocoladebroodje. Oh, ik vergeet bijna dat we niet schroomden de ochtend te beginnen met ons favo drankje van Starbucks: de Double Chocolaty Chip Frappuccino. Purchase zanaflex Order lady era side To die for!

En dan was het pas ochtend hA?? We hadden het ontbijt nog niet achter onze kiezen of ik kon me al verheugen op de lunch. Een schaal nacho’s. Een goddelijke pizza met parmaham. Hotdogs. Een snel cheeseburgermenu bij de Mac. Enorme sandwiches waar je natA?A?rlijk friet of chips bij geserveerd krijgt. Grote bekers frisdrank. Oh en als tussendoortje nog maar zo’n frappuccino graag, thank you, en een coupe yoghurtijs met toppings of een donut. En wat dacht je van een Luikse wafel met vanille ijs, slagroom en chocoladesaus? Mmmm!

food

Hoera, er moest ook nog gedineerd worden! Enorme caesarsalads, de meest smakelijke sushi ooit (veeeel!), dikke hamburgers met gesmolten kaas, rijkgevulde fajitas, echte Italiaanse pizza’s bij een knus Italiaans tentje – natuurlijk met een fles witte wijn erbij, enorme Subway-broodjes met veel avocado…

Afin, je snapt m’n punt. Het was heerlijk, maar slecht.

Toen ik thuis de moed had verzameld om op de weegschaal te gaan staan, was ik zoals verwacht niet heel blij. Daar stonden ze dan, in grote cijfers: de USA-kilo’s. Nu zul je misschien denken: dat had je kunnen weten, was er dan niet op gaan staan! Maar zo werkt het bij mij niet helemaal. Ja, ik word ongelukkig van een teveel aan kilo’s. Maar zolang ik niet weet wat ik precies weeg, blijf ik daar laks in. Ja, die broeken zitten wel een tikkie te strak. Nou, dan draag ik toch gewoon een gezellige legging met een leuk rokje?é Het daadwerkelijk op de weegschaal zien, geeft een soort Purchase antivert for dizziness shock effect. Dan gaat er direct een knop om: ze moeten eraf.

En dus eet ik alweer een tijdje gezond en gaat ook het hardlopen lekker. Oké, ik heb nog niet heel vaak in de slaapkamer op mijn matje gelegen, maar hee, het is eindelijk mooi weer! Dan ga ik toch niet binnen liggen puffen en zweten? Hup, lekker naar buiten!

Ik heb geen idee of er echt al iets af is, die weegschaal mijd ik de komende tijd nog even. Feit is wel dat ik me alweer een stuk fijner in mijn velletje voel en het idee heb dat ik ook fitter ben. Gisteravond had ik NUL zin om te gaan rennen, maar Johan en ik pepten elkaar op en gingen toch… Wat denk je? Een PR op de 5 km!

Ik ben in ieder geval weer op de goede weg. Nu hopen dat juli en augustus eindelijk wat echt zonnige dagen voor ons in petto hebben, zodat ik al die leuke kortje broekjes en misschien zelfs mijn bikini weer eens aan kan.

Follow on Bloglovin

13 Comments

 1. Annemieke 02 juli 2013 at 09:10

  Een PR op de 5km door een Fast Food ideet?! Hmm, misschien ga ik dat ook maar doen. ;-)

 2. Linda 02 juli 2013 at 09:31

  Die USA kilo’s klinken erg bekend!! Maar je heb het leuk gehad! Dat is ook belangrijk!!

 3. Sylvia 02 juli 2013 at 09:43

  Haha, voor ‘USA’ kilo’s ben ik de komende weken ook een beetje bang :P Ach, we zien in september wel weer ;)

 4. Milou 02 juli 2013 at 12:14

  Ha, ik ken het. Maar ik noem ze de Frankrijkkilo’s. Me na een break van 3 weken toch net maar weer naar buiten gesleept.

 5. Mieke 02 juli 2013 at 15:35

  Lekker hoor, echt genieten op vakantie. En met dit lekkere weer inderdaad veel lopen en een beetje opletten en ze zijn er zo weer vanaf.

 6. Nina 02 juli 2013 at 16:31

  Oh, met hier weer lekker gezond eten en de juiste hardlooproutes komt het helemaal weer goed met de kilo’s!

 7. annouska 02 juli 2013 at 17:24

  Volgens mij is het standaard dat als je op vakantie gaat erna toch ergens denkt, had ik maar niet dat of dat gegeten. Gelukkig zit je alweer op de goede weg terug :D

 8. Dina 02 juli 2013 at 18:00

  Ooooh dat lijkt me zo gaaf, een “rondje” hardlopen in Central Park.

 9. inge 02 juli 2013 at 21:07

  ooohhh zo herkenbaar, ’t is nu vakantie/feest/verjaardag/whatever en dan zoveel lekkers en dan. ja, dan. ;-)
  meestal is ’t er ook zo wel weer af, paar dagen opletten met snacken, beetje extra bewegen idd en voor je ’t weet mopper je dat ’t geen bikiniweer is! ^^

 10. Peet 02 juli 2013 at 21:49

  Ooh bedankt… nu heb ik enórme trek in al dat lekkers wat je opsomt! Maar ja, die kilo’s zijn een nare bijkomstigheid. Fijn dat je de sport-en-gezond-flow al weer zo te pakken hebt. Succes er mee!

 11. Maaika 03 juli 2013 at 14:57

  ben benieuwd hoeveel kilo die usa kilo’s precies waren… Ik heb er namelijk weer “gewoon leven kilo’s” erbij… sinds september weer wat makkelijker en meteen 10 kg erbij… gelukkig is er nog steeds 15 af… =D

  1. Marieke 07 juli 2013 at 09:43

   Het valt op zich mee, ik denk dat het er 3 zijn/waren. Ik hoop dat ik ze er snel weer af heb, maar ik vind me dat toch moeilijk! 15 eraf is echt super!!

 12. Marcella 04 juli 2013 at 22:19

  Ook ik ben aangekomen na 2 weken vakantie ook al lette ik best goed op wat ik at. Hoort er toch wat bij. Met gezond(er) eten en lekker buiten sporten komt het vast weer goed.