Blogavondje bij Rotterdamse hotspot Loos

Ik heb een geweldige baan waarvoor ik de leukste dingen mag doen en zien. Maar ook voor mijn eigen blog word ik zo nu en dan uitgenodigd om een evenement bij te wonen. Hartstikke leuk, al helemaal als het betreffende samenzijn in Rotterdam plaatsvindt! Ik ben immers nog niet zo lang inwoner van deze stad en nog volop bezig ‘m te ontdekken. Dat ik gisteravond mocht komen eten bij café-restaurant Loos kwam dan ook heel goed uit!

Jarige Loos
Loos bestaat dit jaar alweer 25 jaar en dat moest gevierd worden. Daarom nodigden ze een heel stel bloggers uit om allerlei heerlijkheden te komen proeven. Alweer een jaar geleden had ik er al eens goed geluncht, met Johan, Pien en Daan, maar de dinerkaart kende ik nog niet. Ik liet me dan ook graag verrassen.

Mijn Rotterdamse vriendinnetjes en medebloggers Jolien en Lindsey waren ook van de partij, dus dat maakte het nog eens extra gezellig. Bovendien ontmoette ik ein-de-lijk Lianne eens, die ik online al heel lang volg. Ze is leuk! Wat hou ik er toch van om via blogs en social media nieuwe mensen te leren kennen.

Bij Loos, dat in het Scheepvaartkwartier bij de Veerhaven gevestigd is en een ongedwongen Franse ambiance heeft, zijn het café en restaurant gescheiden. Tot voor kort hadden die twee gedeeltes ook verschillende kaarten, maar dat is nu niet meer zo. Waar je ook gaat zitten, je kunt alles van de menukaart bestellen. Maar wat moet je dan kiezen? Nou, ik heb wel wat tips voor je!

Smullen maar
Na een warm welkom met een glaasje prosecco kregen we van zowel voor-, hoofd- als nagerechten een lekkere proeverij voorgeschoteld. Van alles wat dus, hoe leuk. We startten met te lekkere coquilles met ham, salade met rauwe tonijn en verse gazpacho. Mmmm! Alleen de bloedworst met appel sloeg ik over, daar hou ik niet zo van, maar bij de anderen viel ook die in de smaak.

Voor het hoofdgerecht mochten we opscheppen van een smakelijke pasta vongole (had ik nog nooit op, wat zijn die schelpjes lekker!), gestoofd lamsvlees, zeebaars met tagliatelle en quiche van zomergroenten met geroosterd brood een salsasausje erbij. Smullen!

Cost for arimidex

Dan de toetjes, toch vaak mijn favoriete gang. Ook bij Loos kunnen ze er wat van! Wat dacht je van goddelijke groene thee-taart (echt!), drie verschillende crA?me brélées, in suiker en wodka gemarineerde aardbeien met een roze room erover en wat zoetigheden die bij de koffie of thee worden geserveerd. Je snapt: ik heb mijn buikje rond gegeten.

Flomax generic vs. brand Zomer
Vaak moet ik na persevenementen nog ver reizen met het OV, maar nu kon ik na een afsluitend kopje thee lekker op mijn fietsje weer naar huis. Het was nog licht buiten en warm, wat me het gevoel van een heerlijke zomeravond gaf. Het lijkt er toch op dat we deze week dan écht eens van het weer mogen genieten dat bij dit jaargetijde hoort. Ik denk dat ik Johan binnenkort maar eens op een avondje Loos trakteer!

Café-restaurant Loos
Westplein 51
3016 BM Rotterdam
Order dipyridamole tablets www.loos-rotterdam.nl

Follow on Bloglovin

11 Comments

 1. Nuria 03 juli 2013 at 08:00

  Wat leuk en vooral gezellig en lekker :)

 2. Jolien 03 juli 2013 at 08:34

  Jeah, was gezellig en heeeeel erg lekker!

 3. Bianca 03 juli 2013 at 08:41

  De gerechtjes zien erg érg smakelijk uit!
  Ik ben ook echt een toetjesmens =D

 4. Mieke 03 juli 2013 at 09:01

  Klinkt heel goed! En zelfs op dit vroege tijdstip doen de foto’s me watertanden. ;)

 5. Dina 03 juli 2013 at 09:17

  Wat gezellig! Het eten ziet er goed uit en super leuk dat je andere bloggers hebt ontmoet!

 6. imfashionstoned 03 juli 2013 at 11:55

  Ooh gezellig!!! 1 van mn favo plekjes ook:)

 7. Pingback: Grand Café Restaurant Loos viert 25e verjaardag met feestelijk bloggersdiner | MissPublicity Blog

 8. Bente 03 juli 2013 at 17:15

  Klinkt als een gezellig en vooral smakelijk avondje!

 9. Nadia 03 juli 2013 at 19:47

  Helaas kon ik niet, maar jullie hebben lekker gegeten zie ik!

 10. LNNK 04 juli 2013 at 19:01

  Toch heerlijk dat het dan in de buurt is :)

 11. inge 04 juli 2013 at 21:56

  super zeg! ^^ en ik krijg me ineens toch een snacktrek.. hahaha