In de tuin

Ons leuke huis (dat nog altijd te koop staat, wie o wie?!) heeft een tuin. Dat is heerlijk, maar dan moet je er ook wel daadwerkelijk gebruik van maken. En heel eerlijk: dat deden wij niet vaak.

De reden? We hadden geen tuinset. Iedere keer de stoelen van binnen naar buiten zeulen, wordt op een gegeven moment irritant. Het kwam nog weleens voor dat we bij écht mooi weer op een handdoekje op de harde tegels lagen, maar dat is natuurlijk allesbehalve comfortabel. Hoe je je ook wendt of keert, een prettige ligpositie is níet te vinden. Na zo’n half uurtje pijn lijden hield vooral ik het al snel voor gezien.

Zo kwam het ook dat onze tuin een beetje verwilderde. Zeker met die immens lange winter hebben we amper naar onze tuin omgekeken. Resultaat? Enorme wildgroei; het regenwoud was er niets bij. Een week geleden, toen bleek dat het mooie weer eraan zou komen, waren we dat zat. We hebben verdorie een tuin, maar zitten er nooit in! Hoe fijn is het om je ontbijtje te kunnen eten in het ochtendzonnetje, ’s middags in de tuin te kunnen lunchen op thuiswerkdagen en ’s avonds lekker buiten te kunnen eten. Om daarna nog heerlijk te blijven hangen, met een wijntje erbij en een kaarsje aan.

En dus besloten we er wat aan te doen. Zwager Sander is nogal handig, die man kan A?lles, dus schakelden we hem in. Afgelopen week kwam ie twee dagen klussen en ruimen. Niet alleen schilderde hij een groot deel van onze muren weer lekker fris wit, ook ging hij samen met Johan drastisch aan de gang in de tuin. Per WhatsApp kreeg ik al foto’s van het geweldige resultaat te zien, maar toen ik thuiskwam, wachtte me een verrassing: er stond een loungeset.

Een superleuke tuinbank waar je ontspannen op kunt zitten of liggen met een poefachtige tafel erbij. Er stond zelfs een koud wijntje voor me klaar, zoals ik me lange zomeravonden had voorgesteld! Je begrijpt: ik ben op die bank neergeploft en er een hele poos niet meer vanaf gekomen.

Op die manier heb ik de afgelopen dagen veel uurtjes doorgebracht. Zittend, hangend, liggend met een boekje erbij of een tijdschrift. En nu zelfs mijn laptop; ik ben as we speak/write loungend aan het bloggen. I love it.

Ons opgefriste huis met dito tuin staat dus nog steeds te koop! Je vindt ‘m op Funda en zegt het vooral voort! Maarre, het is dus wel exclusief tuinset… Die nemen we mooi mee! ;)

Follow on Bloglovin

16 Comments

 1. Mylène 06 juli 2013 at 23:45

  Jeutje, wat mooi. Daar pas ik vijf keer in, haha. Geniet ervan hoor! Als je een tuin hebt, moet je er inderdaad goed gebruik van maken.

 2. Martine 07 juli 2013 at 08:58

  Wow, ziet er mooi uit! Wij gaan onze tuin ook drastisch opknappen en zijn op zoek naar een loungeset. Mag ik vragen waar jullie geslaagd zijn?

  1. Marieke 07 juli 2013 at 09:39

   Bij de Gamma! :)

 3. Jolien 07 juli 2013 at 10:39

  Ik zag het al op insta voorbij komen, want is het prachtig geworden!! Snel in een wijntje in die loungeset van je!

 4. LNNK 07 juli 2013 at 11:25

  Oh heerlijk zo’n loungeset. Staat ook nog op mijn verlanglijstje. Dat maakt het een stuk fijner om buiten te zitten met een boekje én een glaasje wijn. Geniet ervan!

 5. Bente 07 juli 2013 at 11:28

  Wat zonde dat je dat dan niet veel eerder heb geregeld he! Maar geniet er van zolang het nog kan :)

 6. Richt 07 juli 2013 at 11:56

  Wat een goede spot voor wijntjes en koffietjes :-)

  1. Marieke 07 juli 2013 at 12:06

   Ja, nu nog een goed koffiezetapparaat! ;)

 7. Marcella 07 juli 2013 at 21:55

  Wij hebben een heerlijke tuin, maar zo’n louncheset staat nog hoog op mijn wishlist. Tot we die hebben lig ik lekker op mijn ligbed, ook niet verkeerd!

 8. Mieke 07 juli 2013 at 23:09

  Heerlijk, zo’n loungeset! En heerlijk weer om hem meteen goed in te wijden.

 9. Nina 08 juli 2013 at 16:53

  Ohhh wat heerlijk!! Ziet er echt lekker uit. & zolang de boel niet verkocht is lekker van genieten.

 10. Peet 08 juli 2013 at 20:08

  Heeerlijk! Fijn cadeau zo bij thuiskomst. Ik zou ook graag een loungeset willen, maar telkens geven we prioriteit aan andere dingen en die sets zijn ook gewoon zo duur… Maar: superfijn! Hopelijk helpt het om jullie huis te verkopen. Veel succes daarmee!

 11. angela 08 juli 2013 at 21:11

  Het eindresultaat mag er wezen!

 12. inge 09 juli 2013 at 22:53

  oh wat heerlijk! en wat net op tijd voor dat heerlijke zomerweekend. ^^

 13. Farah 11 juli 2013 at 22:26

  Die tuinset ziet er heel leuk uit! Zie mezelf er al helemaal liggen.
  Helaas heb ik maar een klein balkonnetje en zou die bank hem helemaal bezetten.
  En je huis kopen is ook geen optie hihi.

  Succes met het verkopen van je huis!