Een jaar in 010

home

Het ging zo snel en vanzelf, dat ik er ver voorbij de eigenlijke datum pas bij stil stond: ik woon alweer een jaar in Rotterdam. Een jaar! Typisch gevalletje van het cliché: time flies when you’re having fun! Ach, het is de waarheid, daarom heet het ook een cliché.

Voor ik Johan leerde kennen, was ik nog nooit in Rotterdam geweest. Wat had ik daar te zoeken? Als Ajacied ging je sowieso niet vrijwillig 010 in, toch? ;) Maar ja, dan word je verliefd op een rasechte Rotterdammer. En stap je steeds vaker in de trein naar de stad die op het eerste gezicht zo kil, grijs en grauw lijkt. Nee, het is geen Utrecht met z’n gezellige, sfeervolle centrum vol oude grachtjes. Rotterdam heeft z’n eigen charmes. En die heb ik inmiddels ruimschoots ontdekt!

Ten eerste: nieuwe mensen. Toen bleek dat ik naar Rotterdam zou verhuizen, boden blogsters Jolien en Lindsey direct aan om mij wegwijs te maken. Daar maakte ik graag gebruik van, met als gevolg dat ik ze inmiddels echte vriendinnetjes mag noemen. Zo leuk om ook mijn eigen leven op te bouwen in deze nieuwe stad, naast dat samen met Johan. Verder had hij natuurlijk al heel leuke vrienden, zoals Pien en Daan die ik al langer kende en zelfs om de hoek wonen. No way Purchase colospa retard Cheap lincocin 600mg dat ik zielig thuis op de bank zit als Johan aan het werk is, ik vermaak me prima! :)

Verder barst Rotterdam van de hotspots. Natuurlijk de leuke parken waar ik heerlijk kan hardlopen, met name rond mijn absolute favoriet de Kralingse plas en in het bijbehorende bos. Maar ook straatjes als de Witte de Withstraat, bomvol sfeervolle restaurantjes en gezellige terrasjes. Goed vertoeven daar! Verder zit ik graag aan de overkant van de Maas op het terras bij Gauchos, met uitzicht op de bekende Erasmusbrug. En heb ik al veel te veel geld uitgegeven in het centrum; wat kun je in Rotterdam ongelofelijk goed shoppen. Ik ben nog altijd ontdekkende en vind het heerlijk om me de stad eigen te maken.

Bovenal bevalt het samenwonen met Johan gewoon ongelofelijk goed. Toen ik nog in Utrecht woonde, waren we zo veel tijd kwijt aan heen en weer reizen. Agenda’s trekken, plannen, spullen meeslepen, uurtje hier, uurtje daar… Nu hebben we samen ons eigen plekje waar we iedere dag weer samen thuiskomen. Of naja, het is officieel Johans plek, maar ik voel me er erg welkom. Inmiddels staat het huis (met tuin! Nasonex order online ) natuurlijk te koop, zodat we uiteindelijk met z’n tweetjes een nieuwe stek kunnen kopen. En dat hoogstwaarschijnlijk gewoon weer in Rotterdam!

Follow on Bloglovin

LEES OOK:

18 reacties

 1. Jaaa! Zo gezellig, jullie moeten zeker in Rotterdam blijven! Al is het alleen maar omdat je dan zo makkelijk de sleutel kan blijven halen! ;) En Faas knuffelen natuurlijk!

 2. Rotterdam is fantastisch. Ik heb er jarenlang gewerkt (in het centrum) en dat was een flinke aanslag op mijn portemonnee haha :) Nog steeds kom ik er graag

 3. Time flies. Gelukkig heb je je draai er gevonden en bevalt het je goed. Ik hoop dat jullie huis dit jaar nog verkocht wordt en dat jullie een heel mooi huis samen kunnen bemachtigen. :D

 4. Ik zou mijn plek niet zo goed kunnen vinden in een stad denk ik, daarom ben ik ook in een gat gaan wonen :) De voordelen die ik aan een stad zie benoem jij wel, dat mis ik hier wel.

 5. Leuk om te lezen! Ik woon nu ook precies een jaar in Rotterdam, en ben dan ook je blog gaan volgen omdat ik het zo leuk vond om jouw verhalen hierover te lezen. Voor mij geldt eigenlijk ook dat ik weinig verwachtingen van Rotterdam had maar dat het me 100% meevalt (en zelfs best leuk is ;)) hier!

 6. Rotterdam is leuk! Heel anders dan andere steden inderdaad waardoor het even duurde voordat ik er mijn draai vond, maar inmiddels voel ik me er helemaal thuis. Zou het zeker niet erg vinden om er uiteindelijk terecht te komen, al zou Utrecht wel een stuk makkelijker zijn wat betreft de afstand tot familie en vrienden in het noorden.

 7. Wat leuk om te lezen, ik moet inderdaad zeggen dat het koud en kil lijkt maar vast niet is als je er je draai vind.

 8. Rotterdam is leuk! Ik woon er zelf nu iets langer maar ik ben ook vanaf Utrecht hier gekomen. Vanuit de trein leek het mij inderdaad ook kaal, grijs en somber, maar nu er steeds meer publiciteit komt zijn de onbekende spots beter te vinden en ontdek ik wekelijks nieuwe pareltjes. Sinds kort volg ik een facebook-pagina die telkens een nieuw (soms bekend, meestal onbekend), fijn plekje in de spotlight zet. Ik heb een groeiend lijstje met nieuwe plekken! “I know this great little place in Rotterdam…” via facebook.
  Maar blijf jij ook alsjeblieft nieuwe spots posten, ik ben fan!

 9. Ik heb jaren in Rotterdam gestudeerd en die stad heeft echt een plekje in mijn hart. Ook al vind iedereen die de stad niet kent, maar grauw en modern, het heeft zoveel fantastische “geheimen”. Ik vind dat het ook wel wat heeft dat niets “obvious” is, je moet een beetje je best doen, maar dan heb je ook wat!

  Mijn hotspot is Olivia op de witte de with!

 10. Ohhhhh ik mis mijn stadje zo!! Ik ben 13 jaar geleden verhuisd naar N-H om bij mijn liefde te gaan wonen en zo leuk om te horen dat jij het zo naar je zin hebt. Je woont in de buurt waar ik mijn eerste 30 jaar van mijn leven heb doorgebracht en gelukkig kom ik er nog vaak!

 11. Fijn dat je zo goed op je plek bent in Rotterdam. Jullie huis ziet er ook leuk uit trouwens! Maarre, de vernieuwde tuin kunnen jullie maar beter ook op Funda aan laten passen. Dat spreekt vast nog meer aan voor de kopers.

 12. Ik vond Rotterdam altijd stom, maar nu ik er weg ga besef ik dat ik Rotterdam eigenlijk best een mooie en leuke stad vond.. Fijn dat je het zo goed naar je zin hebt!

 13. Haha, dat dacht ik dus ook: wat moet een Ajacied nou in Rotterdam?? Er is toch maar één echte mooie stad?! Maar goed, aangezien ik Rotterdam totaal niet ken, mag ik eigenlijk niets zeggen. Die paar keer dat ik er was (om alleen even snel de Pull & Bear in en uit te lopen) vond ik het ook vrij kil en was ik blij als de trein weer in het gezellige en knusse Utrecht was. Misschien moet ik Rotterdam ook eens wat beter leren kennen.

 14. Ben blij dat jullie het samen naar de zin hebben in Rotterdam, al zouden wij het fijner vinden om jullie in de buurt te hebben!!!! xxx mama