Ware liefde, versie 2.0


Zes jaar geleden raakte mijn moeder haar grote zus How much paroxetine to overdose kwijt. Mijn oom zijn vrouw. Mijn neef en nichtje hun moeder. Mijn opa en oma hun dochter. Mijn broertje en ik onze tante. Die kloteziekte met de grote K was de boosdoener. Het was een verschrikkelijke periode waar we als familie doorheen moesten. Nog steeds denken we elke dag aan haar. Nu ze er niet meer is, beseffen we dat ze altijd een soort lijm was die iedereen bij elkaar hield. Gek dat dat pas blijkt als iemand is weggevallen. Van onze vroegere leuke gezellige familie is helaas namelijk vrij weinig meer over. Met de zeer vervelende details zal ik jullie niet vermoeien.

Gelukkig hebben we met een paar geweldige mensen nog wel veel contact, onder wie het gezin van mijn overleden tante. Haar dochter is mijn lievelingsnichtje en haar man is fantastisch, zorgzaam en grappig. Je kunt je misschien voorstellen dat mijn moeder, vader, broertje en ik het dan ook een enorme eer vonden dat we afgelopen weekend bij die laatste op zijn bruiloft mochten komen.

Mijn oom wist namelijk uit het diepe dal te klimmen en nieuwe liefde te vinden, bij een vrouw die zo ongeveer hetzelfde meegemaakt heeft als hij. Natuurlijk was het even gek toen we haar voor het eerst ontmoetten. Emotioneel ook. Maar wat is het een lieve vrouw en wat gunnen we mijn oom zijn geluk. Hij is nog veel te jong om de rest van zijn leven alleen te blijven. Dat had mijn tante ook absoluut niet voor hem gewild.

En dus vierden we zijn feest mee. Zijn twee kinderen en die van zijn aanstaande waren getuigen en maakten hiermee duidelijk dat ze ook voor de volle 100% achter het nieuwe liefdesgeluk van hun ouders staan. Natuurlijk werd er even stilgestaan bij de twee ontbrekende mensen, die ongetwijfeld van boven goedkeurend meekeken. Er was een traan, maar vooral ook heel veel gelach. Deze twee mensen maakten samen een nieuwe start. Ware liefde, maar dan versie 2.0. Wat straalden ze en wat was iedereen blij voor ze.

Niet iedereen kan het opbrengen om in deze situatie blij voor een ander te zijn. Maar wat mij betreft helpt het niemand als je blijft hangen in het verleden. Ja, er is veel verdriet geweest. Ja, dat is er misschien nog elke dag wel. Het leven gaat echter ook verder. De mensen die er niet meer zijn, zullen nooit vergeten worden. Maar iedereen heeft recht op (nieuw) geluk. Wie zijn wij om daarover te oordelen? Lieve oom en mijn kersverse tante: go for it! Jullie zijn een prachtig stel!

Beeld: bill_harrison Shipping minomycin

Follow on Bloglovin Where to order arimidex

LEES OOK:

29 reacties

 1. Oh, ik weet nog wel dat je tante overleed. Zes jaar geleden alweer. Jeetje.
  Maar wat onwijs fijn voor je oom dat hij weer de liefde heeft gevonden! Mooi geschreven ook. Iedereen heeft recht op geluk, zo is het maar net!

 2. Heel mooi hoor! Las net al een ontroerende blog waar er tranen kwamen en deze bezorgt me weer tranen. Maar een heel mooi verhaal. Het is voor sommige mensen inderdaad moeilijk dat men na het overlijden van een partner kiest voor een nieuwe partner. Maar het is toch de bedoeling dat we verder gaan in ons leven. Moet je dan je verdere leven zitten kniezen, toch niet hoop ik. Ik wens hen veel geluk samen.

 3. Wow wat een mooi verhaal en wat fijn dat ze het geluk bij elkaar gevonden hebben. Zonde is dat altijd als iemand in de familie wegvalt en er eigenlijk weinig van de familie overblijft. Dat is bij ons 11 jaar geleden ook gebeurt toen mijn oma overleed. Zo nu en dan zijn er wat lijmpogingen maar het voelt nooit meer zoals toen…

 4. Wat heb je het mooi weten te verwoorden en wat heb je gelijk. Iedereen heeft recht op geluk, in welke vorm dan ook. Mooi dat je oom en je nieuwe tante elkaar gevonden hebben.

  En ja, gek toch hoe familie soms uit elkaar kan vallen bij het wegvallen van mensen. Dat is hier helaas ook gebeurd…

 5. Prachtig geschreven met zoveel waarheid. Familie blijft bij elkaar tot er ziektes en/of problemen voordoen. Dan pas zie je hoeveel je aan je familie hebt.

  Het is mooi dat je oom een nieuwe liefde heeft gevonden waar hij hopelijk de rest van zijn leven gelukkig mee kan zijn. Soms is het niet makkelijk om iemand opnieuw gelukkig te zien zijn met een nieuwe liefde (Ik kan het uit ervaring zeggen toen mijn moeder 4 jaar na de dood van mijn vader een nieuwe man leerde kennen) maar uit eindelijk gun je iedereen geluk en geluk is voor andere soms een nieuwe partner vinden om alles mee te delen.

 6. Wauw, wat een mooie woorden. Helemaal raak. Helaas gebeurt het te vaak, dat de band met je familie niet meer is wat het was door het overlijden van een familielid. Ik kan dan alleen maar denken: laat het los voor het te laat is…

 7. Waaauw Marieke, wat kun je het toch allemaal mooi verwoorden!!!! Precies zoals ik het ook voel, dikke kus mama!

 8. Mooi verwoord! Ik ben blij dat hun samen nieuw geluk gevonden hebben, je wilt toch niet dat iemand zijn/haar leven lang alleen blijft… iedereen verdiend geluk & liefde!!

 9. Zit hier met tranen in mijn ogen. Wauw zo mooi geschreven.. en het klopt helemaal -xxxx-jes Wilma

 10. Wat mooi geschreven zeg! En zo waar! Prachtig dat ze nu gelukkig samen zijn, beide het geluk weer gevonden hebben. Zo moest het zijn!

 11. Hoi Marieke. Gefeliciteerd met Wim en Ria hun huwelijk. Wat gun ik die twee hun geluk samen. Beide zijn het fijne mensen. Heel mooi heb je dit neergezet. Groetjes van Gerda ( ex) vriendin van Marian.

 12. Kippenvel en tranen in m’n ogen, mooi geschreven.

  Mijn oom is 3 maanden geleden zijn vrouw verloren en bleef achter met 3 jonge kinderen. Hopelijk weet hij ook uit het diepe dal te klimmen en opnieuw gelukkig te worden.

 13. Wauw Marieke, wat een prachtig blog, mijn moeder wees me erop.
  Ik heb wel even een traantje gelaten!

 14. Wat prachtig geschreven! En wat fijn dat jullie deel uit mochten maken van deze bijzondere dag.

 15. Wat goed van je oom, en natuurlijk ook van zijn nieuwe vrouw, dat ze beiden op een goede manier over het overleiden van hun echtparen heen konden komen en ze samen nu gelukkig zijn! Heel veel geluk voor hun samen en wat fijn dat je deze dag samen met hun mocht delen aangezien het voor jou ook een lastige tijd geweest zal zijn

 16. He nichtje, wat mooi geschreven, fijn om te horen dat ook anderen papa zijn geluk gunnen. Heel lief van je. Xxx

 17. Ook mijn moeder is hertrouwd met een hele lieve man en ik herken veel in je blog. Gelukkig stond iedereen achter het huwelijk en is mijn familie nog helemaal ‘compleet’. Maar het is zo belangrijk om met respect met zoiets om te gaan. Dat je op zo’n dag kunt stilstaan bij wie er niet meer bij zijn en de liefde kunt vieren. Prachtig!

  1. Had dit blogje nog niet gelezen, maar er al wel met je moeder over gesproken. De tranen waren er al, toen moest ik nog beginnen met lezen
   . We gunnen Wim en Ria alle geluk van de wereld. XXX

 18. Hoi Marieke,
  Gisteren hoorden wij van je moeder van het bestaan van deze blog, dus zojuist gelezen. Wij zijn geroerd door jouw woorden en nog meer door het feit dat er zoveel lieve mensen zijn die zo met ons meeleven.
  Wij zijn heel dankbaar dat wij elkaar getroffen hebben en zijn heel gelukkig met elkaar. Maar Hannie en Wim zullen er altijd bij blijven horen, zij zitten voor altijd in ons hart.

 19. Na veel wikken en wegen wil ik toch een reactie geven op deze site, op aanraden van de medewerkers van het ST Maartenskliniek .
  Ook papa en ik zijn gelukkig voor Wim en Ria dat ze elkaar gevonden hebben, ze zijn tenslotte beide veel te jong, om de rest van hun leven alleen te blijven. Maar wij hebben er nog steeds moeite mee omdat papa zijn dochter en mijn zusje daar had moeten staan, wij kunnen het nog steeds geen plaatsje geven. Maar dat houd niet in dat wij hen het geluk niet gunnen, want dat is ABSOLUUT NIET ZO! Zo komt het wel over en wij (papa en ik) voelen ons er erg verdrietig door, vooral door sommige reacties.
  Maar dat mensen ons niet snappen vinden wij wel heel erg raar! Papa is niet gekomen omdat hij hun dag niet wilde verpesten, en ik om de simpele reden dat ik geen kaart heb gehad. Maar ondanks alles wensen ook WIJ hen alle geluk van de wereld! Ook al denken sommige mensen daar anders over! Zo ik ben het kwijt, en misschien zijn onze hoofden nu wat leger!