Nieuw speeltje: MacBook Air 11″

MacBook Air

Zoals jullie inmiddels weten, heb ik een nieuwe baan. Yay! Maar, er is een ieniemienie nadeel: ik moet nóg langer reizen dan ik nu al deed. Ik woon in Rotterdam en reisde het afgelopen jaar bijna elke dag naar Hoofddorp. Vanaf 2 september moet ik zelfs nog iets verder, want de redactie van Veronica Magazine bevindt zich in Amsterdam.

Dat betekent voor mij: 1,5 uur van deur tot deur. De treinreis met Fyra duurt 40 minuten, maar ik moet natuurlijk ook naar het station fietsen, op de trein wachten, in Amsterdam naar de tramhalte lopen, op de tram wachten, een stukje in de tram zitten, naar het SBS/Veronica-gebouw lopen! Tel dat op en je komt aan die 1,5 uur.

Daar kun je van balen, maar hee, dat doe ik niet. Ik heb een te gekke baan gevonden en bovendien ben ik het wel gewend te reizen voor mijn werk, dat doe ik al jaren. Ik zie die tijd dan ook niet als verloren. Meestal lees ik, piel ik wat met mijn telefoon of doe ik nog een dutje. Vanaf vandaag kan ik daar nog een activiteit aan toevoegen: bloggen!

Ik heb namelijk een MacBook Air 11″ gekocht, de kleinste variant. Ik had al een MacBook Pro 13″, maar die is te zwaar om elke dag mee te slepen. Deze nieuwe kleine rakker is super dun en licht en kan dus gewoon in mijn tas. Wat betekent dat ik in de Fyra kan bloggen en eventueel al wat werken.

Ik ben altijd erg zuinig op mijn spullen en daar had ik nu profijt van: Amac-winkels bieden namelijk een inruilkorting als je een Apple-product komt inleveren en een nieuwe koopt. Je oude wordt getaxeerd en vervolgens wordt de korting direct in de winkel toegepast. Voor mijn MacBook Pro van 2,5 jaar oud kreeg ik nog 430 euro terug, niet verkeerd!

Inmiddels heb ik ‘m helemaal naar m’n zin geïnstalleerd en kan ik weer volle kracht vooruit. Wat een mooi ding, ik ben smoorverliefd. Dit is de eerste blog die erop geschreven is, dat er nog maar heel veel mogen volgen!

LEES OOK:

25 reacties

 1. Wat gaaf! Toevallig heb ik vandaag ook een MacBook Pro gekocht. Eindelijk weer laptoppen zonder dat ik een stopcontact nodig heb! Veel plezier ermee.

 2. Macbook, ik zou er zo graag een willen maar heb het geld er voorlopig helaas niet voor. Maar heel veel plezier ermee!

 3. Gefeliciteerd!! Wellicht stomme vraag, maar helpen ze bij a-mac dan ook om alles van je oude mac naar je nieuwe te kopieren?

  1. Geen idee! Ik had zelf al mijn belangrijke documenten en foto’s al op een externe harde schijf staan. Dus had alles er al af gehaald. Maar ze kunnen je vast helpen!

   1. Aahaa, jaa lijkt me wel een ietsiepietsie irritant met alle programma’s overzetten. Word enzo. Maaar heel veel plezier met je nieuwe schatje :D

     1. Je hebt op je mac een applicatie staan ‘migratie-assistent’ die van je oude mac alles op je nieuwe zetten. Of via Timemachine kan het ook :)

 4. Wat issie mooi! Super handig om daar je reistijd mee te vullen. En top dat je nog zoveel geld voor je “oude” MacBook terug kreeg!

 5. Gefeliciteerd met je nieuwe baan, en vind een macbook prachtig, mijn oude laptop werkt nog prima maar in durf wel te zeggen dat er in de toekomst zeker een macbook komt.

 6. Wat een knap ding! Ik heb echt nog een loodzware laptop van een prehistorische generatie. Hij kan geen minuut meer zonder stroom dus ook aan vervanging toe. Maar een Mac lijkt mij budgettair een beetje hoog gegrepen voor mij. Dat is alleen maar in m’n dromen. En dromen mag. :-) Geniet ervan, zeker als je zo lang moet treinen. En ik verwacht wel vele mooie blogs nu hoor. ;-)

 7. Toch een heel mooi dingetje!! Als ik een baan heb, dan wil ik ook zeker eentje aanschaffen voor het gemak! Nog gefeliciteerd met je prachtige nieuwe baan!

 8. Ik heb net een MacBook Pro 15″. Ga er elke dag mee naar werk en terug maar vind ‘m soms toch best wat zwaar. Blijft best sjouwen maar omdat ik hier ook de hele dag op werk wilde ik ook niet kleiner dan 15″, was bang dat ik daar echt te tuureluurs van werd, maar dat gewicht & uiterlijk van de Air is ook wel heerlijk volgens mij :)

 9. vet. en 1,5 uur is wel lang, maar wel te doen. voor een tijdje. vriendje reisde jarenlang van zwolle naar a’dam en terug elke dag, meer dan 2 uur van deur tot deur, meer dan 20 uur in de week reistijd dus en dat was VOOR WIFI BESTOND ^^ hahaha

 10. Nu werk je alleen nog met de Macbook air ? Je mist de Macbook Pro niet voor bepaalde zaken ?

  1. Nee! Werkt echt heel fijn. Nu hoeft een laptop voor mij sowieso niet heel veel te kunnen. Klein beetje Photoshop, Word en internet. Oh, en series downloaden die ik er na het bekijken direct weer af gooi. :)