Nieuw speeltje: MacBook Air 11″

MacBook Air

Zoals jullie inmiddels weten, heb ik een nieuwe baan. Yay! Maar, er is een ieniemienie nadeel: ik moet nóg langer reizen dan ik nu al deed. Ik woon in Rotterdam en reisde het afgelopen jaar bijna elke dag naar Hoofddorp. Vanaf 2 september moet ik zelfs nog iets verder, want de redactie van Veronica Magazine bevindt zich in Amsterdam.

Dat betekent voor mij: 1,5 uur van deur tot deur. De treinreis met Fyra duurt 40 minuten, maar ik moet natuurlijk ook naar het station fietsen, op de trein wachten, in Amsterdam naar de tramhalte lopen, op de tram wachten, een stukje in de tram zitten, naar het SBS/Veronica-gebouw lopen! Tel dat op en je komt aan die 1,5 uur.

Daar kun je van balen, maar hee, dat doe ik niet. Ik heb een te gekke baan gevonden en bovendien ben ik het wel gewend te reizen voor mijn werk, dat doe ik al jaren. Ik zie die tijd dan ook niet als verloren. Meestal lees ik, piel ik wat met mijn telefoon of doe ik nog een dutje. Vanaf vandaag kan ik daar nog een activiteit aan toevoegen: bloggen!

Ik heb namelijk een MacBook Air 11″ gekocht, de kleinste variant. Ik had al een MacBook Pro 13″, maar die is te zwaar om elke dag mee te slepen. Deze nieuwe kleine rakker is super dun en licht en kan dus gewoon in mijn tas. Wat betekent dat ik in de Fyra kan bloggen en eventueel al wat werken.

Ik ben altijd erg zuinig op mijn spullen en daar had ik nu profijt van: Amac-winkels bieden namelijk een inruilkorting als je een Apple-product komt inleveren en een nieuwe koopt. Je oude wordt getaxeerd en vervolgens wordt de korting direct in de winkel toegepast. Voor mijn MacBook Pro van 2,5 jaar oud kreeg ik nog 430 euro terug, niet verkeerd!

Inmiddels heb ik ‘m helemaal naar m’n zin geïnstalleerd en kan ik weer volle kracht vooruit. Wat een mooi ding, ik ben smoorverliefd. Dit is de eerste blog die erop geschreven is, dat er nog maar heel veel mogen volgen!

25 Comments

 1. Dollie Brouwer 25 augustus 2013 at 18:14

  Yeah, weer hebbedingetje!!! Geniet er van! xxx mama

 2. Danique 25 augustus 2013 at 18:16

  Wat gaaf! Toevallig heb ik vandaag ook een MacBook Pro gekocht. Eindelijk weer laptoppen zonder dat ik een stopcontact nodig heb! Veel plezier ermee.

 3. Anne 25 augustus 2013 at 19:08

  Oh wat een mooi ding!

 4. rachel 25 augustus 2013 at 19:11

  top!!!! gaat niks boven een Apple!! en voor dat even iets langer reizen verhaal een uitkomst weer :D

 5. angela 25 augustus 2013 at 19:16

  Wat een mooi ding! Erg handig, zo’n “reisvariant” !

 6. Resy 25 augustus 2013 at 19:31

  Macbook, ik zou er zo graag een willen maar heb het geld er voorlopig helaas niet voor. Maar heel veel plezier ermee!

 7. Janet 25 augustus 2013 at 19:36

  Gefeliciteerd!! Wellicht stomme vraag, maar helpen ze bij a-mac dan ook om alles van je oude mac naar je nieuwe te kopieren?

  1. Marieke 25 augustus 2013 at 19:58

   Geen idee! Ik had zelf al mijn belangrijke documenten en foto’s al op een externe harde schijf staan. Dus had alles er al af gehaald. Maar ze kunnen je vast helpen!

   1. Janet 25 augustus 2013 at 20:00

    Aahaa, jaa lijkt me wel een ietsiepietsie irritant met alle programma’s overzetten. Word enzo. Maaar heel veel plezier met je nieuwe schatje :D

    1. Marieke 25 augustus 2013 at 20:09

     Ja, programma’s heb ik allemaal opnieuw geïnstalleerd… Maar dat kan vast handiger, haha. Tnx!

     1. Roel 26 augustus 2013 at 10:22

      Je hebt op je mac een applicatie staan ‘migratie-assistent’ die van je oude mac alles op je nieuwe zetten. Of via Timemachine kan het ook :)

 8. Jess 25 augustus 2013 at 21:25

  Wat een mooi ding! Heb er toevallig bij staan te kwijlen bij de Mediamarkt vorige week!

 9. Mieke 25 augustus 2013 at 22:08

  Wat issie mooi! Super handig om daar je reistijd mee te vullen. En top dat je nog zoveel geld voor je “oude” MacBook terug kreeg!

 10. Willemvk 25 augustus 2013 at 22:17

  Nieuw speelgoed is altijd leuk en veel plezier er mee en succes met je nieuwe baan.

 11. Liliane 25 augustus 2013 at 22:24

  Nog gefeliciteerd met je nieuwe baan en met dit mooie hebbedingetje! Enjoy :D

 12. Miranda 25 augustus 2013 at 23:01

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan, en vind een macbook prachtig, mijn oude laptop werkt nog prima maar in durf wel te zeggen dat er in de toekomst zeker een macbook komt.

 13. westmus 26 augustus 2013 at 07:27

  Wat een knap ding! Ik heb echt nog een loodzware laptop van een prehistorische generatie. Hij kan geen minuut meer zonder stroom dus ook aan vervanging toe. Maar een Mac lijkt mij budgettair een beetje hoog gegrepen voor mij. Dat is alleen maar in m’n dromen. En dromen mag. :-) Geniet ervan, zeker als je zo lang moet treinen. En ik verwacht wel vele mooie blogs nu hoor. ;-)

 14. Kimberly 26 augustus 2013 at 07:41

  Hij is echt geweldig! Veel plezier ermee :)

 15. Noelle 26 augustus 2013 at 20:24

  Toch een heel mooi dingetje!! Als ik een baan heb, dan wil ik ook zeker eentje aanschaffen voor het gemak! Nog gefeliciteerd met je prachtige nieuwe baan!

 16. annouska 26 augustus 2013 at 20:55

  Wat onwijs gaaf :D Zo wordt reizen een stuk fijner. Nu maar hopen dat je niet meer zo vaak problemen met de fyra hebt.

 17. Eva 26 augustus 2013 at 21:20

  Ik heb net een MacBook Pro 15″. Ga er elke dag mee naar werk en terug maar vind ‘m soms toch best wat zwaar. Blijft best sjouwen maar omdat ik hier ook de hele dag op werk wilde ik ook niet kleiner dan 15″, was bang dat ik daar echt te tuureluurs van werd, maar dat gewicht & uiterlijk van de Air is ook wel heerlijk volgens mij :)

 18. Marcella 26 augustus 2013 at 21:42

  Fijn licht apparaat, ideaal om mee te nemen onderweg! Mooie aanschaf, heb je onwijs veel aan!

 19. inge 29 augustus 2013 at 12:28

  vet. en 1,5 uur is wel lang, maar wel te doen. voor een tijdje. vriendje reisde jarenlang van zwolle naar a’dam en terug elke dag, meer dan 2 uur van deur tot deur, meer dan 20 uur in de week reistijd dus en dat was VOOR WIFI BESTOND ^^ hahaha

 20. Arturo Jager, de 11 maart 2014 at 14:41

  Nu werk je alleen nog met de Macbook air ? Je mist de Macbook Pro niet voor bepaalde zaken ?

  1. Marieke 11 maart 2014 at 16:27

   Nee! Werkt echt heel fijn. Nu hoeft een laptop voor mij sowieso niet heel veel te kunnen. Klein beetje Photoshop, Word en internet. Oh, en series downloaden die ik er na het bekijken direct weer af gooi. :)