Mijn kapster is de beste

Mijn kapster is geweldig. Ze komt uit Bosnié en dopt hier al jaren haar eigen boontjes met haar kapperszaakje Buy cannabidiol cost Ponstel over the counter usa Ginette-35 over the counter slash beautysalon bij mij in de straat. Ze is aardig, gastvrij, eerlijk en lekker direct. Ik was al veel te lang niet geweest, mijn strohaar zou het prima hebben gedaan als ondergrond in een konijnenkooi. Druk druk druk, je kent het wel. Nu ik een week vrij ben, kon ik er niet meer onderuit. Zelfs Johan drong aan: ‘Je moet echt.’

En dus zat ik gistermiddag bij haar in de stoel. Nadat ik een momentje had moeten wachten, want haar eigen uitgroei werd even snel tussendoor bijgewerkt door het meisje dat ze in dienst heeft. ‘Moet ook gebeuren hA?, ik ben grijs joh!’

Met haar platinablonde haar nog in de verf begint ze aan mijn coupe touw. Eerst een grondige wasbeurt, inclusief heerlijke hoofdmassage. (Even tussendoor: de uitvinder van hoofdmassages zou de Nobelprijs moeten krijgen. Is er iets lekkerder dan dat?!) ‘Marieke, het is echt nodig hoor!’ spreekt ze me quasi-streng toe. Ik kan niet anders dan het beamen.

‘Hoe veel moet eraf?’ vraagt ze. ‘Wat jij denkt dat goed is’, zeg ik. Normaal is dat een heel gevaarlijke uitspraak bij kapsters, want die gaan dan écht hun rigoureuze gang. Ik ben nogal gesteld op mijn lange lokken en krijg spontaan hartkloppingen als ik die grote plukken op de grond zie vallen. Gelukkig is mijne zo niet. Zij snapt me en doet alleen wat hoogst noodzakelijk is.

Terwijl ze me knipt, kletst ze me de oren van het hoofd. Over haar vakantie bij haar familie, haar onvoorspelbare stapavondjes, films die we hebben gezien en haar infiltratiepogingen in de Rotterdamse gay scene! Normaal vind ik het rete-irritant om die standaard riedeltjes van de knippende dames aan te horen, maar bij haar niet. Ik vermaak me kostelijk. Een andere klant, blijkbaar een vriendin, en het kappersmeisje doen vrolijk mee aan het gesprek. Nadat ze buiten even samen een sigaretje hadden gerookt.

‘Ik heb zin in chocolade, wil jij ook?’ vraagt de mijne. Ze pakt een bonbon uit een schaal en reikt mij er ook eentje aan. ‘Dit is zA? lekker. Waarom hebben we mannen nodig als er ook chocola is? Ja toch?’ grijnst ze. Ze zet de dancemuziek uit de laptop op de toonbank nog wat harder: “En dan doen we nu of we aan het feesten zijn op een mooi warm strand.” Ik grinnik met haar mee.

Ik kijk om me heen en neem de ruimte nog eens in me op. Niks geen strakke, clean inrichting. Wel een tikkeltje kitsch, maar gezellig. Zo!n plek waar je je direct op je gemak en welkom voelt, waar de sfeer ontspannen is. Waar ze oprecht willen weten hoe het met je gaat. Geen kapsters in zwarte pakjes, maar in zelfgekozen, comfortabele kleding. Waar je zelfs niet eens kunt pinnen. En het mooie van alles? Mijn haar is gewassen, perfect geknipt en ik betaal er 18 euro voor.

Over een half jaar ziet ze me weer terug.

Follow on Bloglovin

14 Comments

 1. annouska 27 augustus 2013 at 08:45

  Wat een heerlijke kapster. Ik had ook zo 1 in Haarlem. Een turkse, de inrichting was volledig turks en de muziek ook. Maar de sfeer is zo geweldig daar. Ik word altijd overladen met lekkere hapjes en dingetjes waar je U tegen zegt als het gaat om de calorieën :P. En ze heeft altijd wel iets te vertellen. Het is eigenlijk een middagje uit als je daar bent en je betaald er ontzettend weinig. Love it, wel jammer dat er maar weinig van dit soort kappers zijn.

 2. Martine 27 augustus 2013 at 09:12

  Hahah geweldig toch!

 3. Marieke 27 augustus 2013 at 09:22

  Doe mij zo’n kapster! De ‘mijne’ zegt amper iets als ik daar in de stoel zit. Ongemakkelijkkkk!

 4. Eva 27 augustus 2013 at 10:01

  Bij de kapperszaken hier uit de buurt is het ook zo. Ze komen weliswaar als paddenstoelen uit de grond en de helft moet je ook mijden maar er zijn er een paar waar het te gezellig en relaxed is.

 5. Harmke 27 augustus 2013 at 11:18

  18 EURO? Ik moet denk ik naar Rotterdam voor mijn haar. Ik ging afgelopen donderdag naar de kapper. Alleen bijpunten. “Dat wordt dan 35 euro alsjeblieft.” Wait, WHUT?

 6. Dollie Brouwer 27 augustus 2013 at 13:01

  Heerlijk zo’n kapper, je moet gewoon om de 6 weken gaan. Als is het maar voor de hoofmassage!!! xxx mama

 7. Nina 27 augustus 2013 at 13:44

  Super lekker toch!! :)

 8. Esther 27 augustus 2013 at 14:29

  Luister naar je moeder! Gewoon lekker elke 6 weken gaan. Wat een feestje :-)

 9. angela 27 augustus 2013 at 16:59

  Ik heb laatst ook zo’n kapperszaakje gevonden. Ideaal!

 10. Lotte 27 augustus 2013 at 19:53

  Zo’n kapster heb ik ook. Wel een oer-Hollandse overigens, maar ook zo iemand die begint met een heerlijke hoofdmassage, alle tijd voor je neemt en je van goed advies voorziet. Wel iets duurder dan jouw kapster, maar voor 21 euro hoor je mij nog niet klagen. En toch ga ik gemiddeld ook maar twee keer in het jaar heen. Geen idee waarom, want in tegenstelling tot sommige andere kapsalons, heb ik bij haar nooit een week nodig om aan mijn nieuwe kapsel te wennen.

 11. Sanderijn 27 augustus 2013 at 20:51

  Die wil ik ook!!

  Bij mijn kapper rekende ik laatst voor wassen en “bijpunten” (raar woord is dat toch… alsof je met langer haar weer weggaat) het pietluttige bedrag van 49,95 af.
  En dat terwijl ik tot vorig jaar altijd een thuiskapper had en 15 euro per keer moest betalen.

  Denk je dat ze nog patiënten aanneemt? Mag ik dan het adres?? (pretty pretty please!)

  Of heeft ze een zus/nicht/neef/broer in Utrecht die net zo goed is?

 12. Mieke 27 augustus 2013 at 21:47

  Zo fijn als je zo’n goede kapper hebt gevonden! Ik heb de mijne helaas ook alweer veel te lang niet gezien… :(

 13. Marcella 28 augustus 2013 at 13:59

  Klinkt als een heerlijk ontspannen momentje. Wat een super kapster heb je!

 14. Anouk 28 augustus 2013 at 14:33

  Heerlijk zo’n kapster! Dat is gewoon genieten als je gaat. Reist ze niet graag naar de andere kant van Nederland;)? Ik heb elke keer een ander (uuuh, kapster dan), ben nog never nooit niet helemaal tevreden geweest.