De eerste dag

Veronica

De hele dag was ik er gisteren mee bezig. Het weekje vrij was lekker hoor, maar ging natuurlijk veel te snel voorbij. Uitslapen, lezen, niksen, naar de kapper, bloggen, SATC kijken, sushi eten, Rotterdam-gids spelen voor mijn ouders, een dagje shoppen met een vriendin, met Johan naar de film en naar Hans Klok, de verjaardag van mijn pa en die van m’n schoonzusje die 30 werd… Veel te snel was het alweer zondagavond en had ik nog maar een paar uur te gaan.

Ik kreeg succeswensen via Facebook en WhatsApp: ‘Morgen is het zover toch? Zo cool! Vind je het spannend?’ Ik kan niet anders dan bevestigend antwoorden: ja, morgen (inmiddels vandaag) is het zover en ja, ik vind het spannend. Heel erg spannend!

Vandaag is de eerste dag van mijn nieuwe baan bij Veronica Magazine. Ik ben al vaker van baan geswitcht en elke keer is het weer een beetje eng. Bij Sanoma was ik de op één na langst zittende op de afdeling en ik wist dus zo’n beetje alles. Ik kon me heel goed redden en mensen kwamen naar míj als ze vragen hadden. Bij Veronica zal zeker in het begin het tegenovergestelde het geval zijn. Ik moet nu anderen vragen hoe alles werkt; toch gek!

Ik kom in een nieuw team terecht, met allemaal nieuwe collega’s. Met nieuwe werkwijzen en gewoonten, zoals met vergaderingen of tijdens de lunch. Een nieuw gebouw, met een heleboel nieuwe mensen. Ik zal in het begin toch een beetje achter de rest aanhobbelen.

Maar ik heb er ook vertrouwen in dat het vrij snel zal wennen. Ik heb inmiddels genoeg ervaring opgedaan, zowel werkinhoudelijk als bij verschillende soorten bedrijven. Ik pas me vrij makkelijk aan en vind het eigenlijk wel leuk om in het diepe te duiken. Het platform waarvan ik coördinator word, is bijna af. De lancering is nabij, dus het zijn spannende tijden. Ik hoop jullie er heel snel meer over te kunnen vertellen! For now, duimen jullie voor me dat het goed gaat vandaag? Wish me luck!

LEES OOK:

14 reacties

  1. Eerste dagen zijn altijd spannend he. Ook al neem je je voor om niet zenuwachtig te zijn, alles is toch nieuw. Ik hoop voor je dat je een leuke eerste dag hebt gehad, en fijne nieuwe collega’s hebt leren kennen! Benieuwd ook naar dat platform, hou ons op de hoogte!