Doe ‘ns gek: overwinteren op Dushi Curacao

Ik haat de winter. En wat kun je dan maar het beste doen? Juist: vluchten naar de zon! En dat is precies wat wij in januari 2014 gaan doen.

Gisteren hebben Johan en ik zomaar een zonvakantie naar Curacao geboekt. Vrij spontaan eigenlijk; we zijn dit jaar vroeg op zomervakantie geweest en hadden eigenlijk niets meer op de planning staan qua tripjes. Het vooruitzicht van een lange, koude horrorwinter des doods zagen we niet zo zitten en dus besloten we ‘m te doorbreken. De enorme heimwee naar onze zonnige Florida-reis, nu alweer twee jaar geleden, gaf de doorslag.

Eigenlijk wilden we rond kerst en Oud & Nieuw in het warme buitenland vertoeven. In die periode is het in Europa echter niet meer zA? warm dat je lekker op het strand kunt liggen, dus moesten we het verder van huis zoeken. Helaas betaal je dan meer dan de hoofdprijs voor zo’n 8-12 dagen. We hadden er best wat voor over om er even tussenuit te gaan, maar zA? veel nou ook weer niet.

Dus schoven we het iets verder door. Het is januari geworden: eerst gezellig de feestdagen doorbrengen met familie en vrienden, daarna op het vliegtuig stappen naar de witte stranden en blauwe zee van Curacao. Ik ben al eens op Aruba en St. Maarten geweest en vind het klimaat in de CaraA?ben echt zo fijn. Warm, maar niet bloedheet vanwege het heerlijke briesje. Ik zie mezelf alweer languit op een strandbedje liggen met een goed boek en een cocktail erbij. Of uitgebreid dineren met de voetjes in het zand. En dat terwijl het in Nederland vriest dat het kraakt!

We verblijven in het Alavert d over the counter Livingstone Jan Thiel Resort Generic for antivert , aan de mooie Jan Thiel Baai. Het wordt ongetwijfeld een enorme relaxvakantie, maar we willen natuurlijk ook wat van het eiland zien. In mijn Twitter- en Instagram-timeline waren de afgelopen tijd best een aantal mensen op dit geweldige eiland, dus het zal niet moeilijk worden om de beste tips te verzamelen. De voorpret kan beginnen! En gelukkig is januari helemaal niet meer zo ver weg… Yay!

Follow on Bloglovin Cheap fosamax jaw

Share Button

LEES OOK:

27 reacties

 1. Goed idee! Perfect om zo’n zon-vakantie in januari te plannen :) Ik zit daar ook heel sterk over na te denken. Zou graag eens naar Curacao willen, maar wil ook graag naar Tunesië bijvoorbeeld, dus nog even een keuze maken haha.

 2. Jullie gaan zoooooooooo genieten!
  Bereid je alleen wel voor.. er bestaat een kans dat je niet meer terug naar Nederland wilt :)
  Ik spreek uit ervaring! Mocht je nog tips willen, geef maar een gil.
  Fijn weekend!

 3. Jaloers! Ik heb mn zomervakantie van dit jaar ook best vroeg gehad, maar zo’n januari uitje zit er helaas financieel gezien niet in..! :-(

 4. Oeh, Curacao! Heerlijk! Ik ben er eind juli een weekje geweest, en het was GEWELDIG!

  Tips: huur een auto en ga het eiland rond (1 dag is in prinicipe voldoende), ga met dolfijnen zwemmen (is aardig duur, maar echt meer dan je geld waard) en.. boek een boottrip (dagtocht met Mermaid Tours) naar Klein Curacao!

 5. Heerlijk, super, zo’n vooruitzicht! Wij gingen ook vaak in januari even naar de zon, laad je echt even helemaal van op! Veel plezier met de voorpret alvast!

 6. Wat een heer-lijk vooruitzicht! En een top plan om de winter door te komen. Januari is altijd zo’n lange maand, de feestdagen net achter de rug en de winter duurt dan nog zo lang. Goed plan om dan naar de zon te vertrekken! Aftellen maar…

 7. Wat ziet dat er geweldig uit zeg! Wil er ook erg graag nog een keer heen, vooral vanwege de prachtige stranden en de blauwe zee.

 8. Je gaat nog vroeger dan ons weg, haha. Wat een super vooruitzicht, echt heerlijk om wat minder winters weer te hebben. Erg fijn, zelf heb ik daar ook zo zin in! Ik heb ook veel goeie verhalen gehoord over Curaçao, dus jullie gaan je zeker vermaken. Aftellen maar!

 9. Ooooh heerlijk! Je hebt groot gelijk!
  Ik was afgelopen winter 3 weken in Tenerife, en dat zou ik maar al te graag elk jaar willen ;)

 10. O, wat heerlijk! Zelf ben ik drie jaar geleden op vakantie geweest naar Curacao, en toevallig in hetzelfde appartementencomplex (Livingstone). Wij hadden een heerlijke villa met een fijn terras, elke ochtend kun je warme broodjes halen bij de Bakker en wordt je begroet door alle vrolijk zingende vogeltjes :-) Je zult er vast tot rust komen en volop genieten.

  Tip 1: huur een auto (dit kun je vanuit Livingstone regelen)
  Tip 2: Er gaat dagelijks vanuit het appartementencomplex een busje naar de supermarkt (vreugdenhill) en vervolgens brengt de bus je weer netjes terug.
  Tip 3: ga zwemmen met dolfijnen(!!!)
  Tip 4: Naast Livingstone zit het complex ‘Beach & lounge resort Papagayo’, hier hebben we heerlijk gegeten in het restaurant van Herman den Blijker. (Ook bekend van het tv programma “Enkele Reis Paradijs”)

  Als je meer informatie wilt, mag je me altijd mailen.
  Liefs Fleur

 11. Op weg naar westpunt moet je zeker even langs bij ‘Jaanchi’s’ een restaurant. Jaanchi heet je persoonlijk welkom en weet je met een mooi praatje te verleiden tot ‘ kip uit de boom’ (oftewel = leguaan) met heel veel vitamine L (liefde) ;). Het eten is niet heel bijzonder maar het is wel typisch Curacao’s hoe het gaat daar. Bij hotel De Gouverneur (otra banda) kun je ook lekker eten, aanrader is de Keeshi Yena, typisch creools gerecht (soort stoofpot wat in de oven is geweest met kaas erover). Sowieso mooi restaurant op mooie lokatie en ook de andere dingen zijn erg lekker op de kaart. Vlak bij Livingstone zit het Spaanse water met aan het water restaurant ‘De Kleine Wereld’, mooie lokatie aan het water en ook lekker eten. Volgens mij hebben ze ook een gratis haal/brengservice maar dat weten ze vast bij de receptie van je complex. Geniet ervan!!

 12. Goede keus! Wij gaan dit jaar voor de derde keer naar de Jan Thiel Baai, wel een ander resort, maar je zit daar goed. Je kunt er nu ook goed Sushi eten en er is zelfs een AH om de hoek. Veel plezier!