Over de hardloopflow en crew love

Ik was ‘m een tijdje kwijt, maar heel voorzichtig durf ik nu te zeggen dat ik ‘m weer een klein beetje teruggevonden heb: de hardloopflow.

Na de 16,1 km tijdens de Dam tot Damloop op 22 september, waar ik het hele jaar naartoe gewerkt had, viel ik in een zwart gat. Het voornemen om in 2014 een halve marathon te lopen bleef staan en staat nog steeds, maar ik kon het niet opbrengen om daar direct alweer mee aan de slag te gaan. Driekwart jaar mA?est ik trainen, om maar die Dam tot Dam uit te kunnen lopen. Toen het me was gelukt, wilde ik gewoon even geen verplichting meer. Het plezier was weg. Dat kwam natuurlijk ook door de kou, regen en donkerte die er nu heerst; de herfst en winter zijn simpelweg niet mijn favoriete jaargetijden.

Na vijf weken heb ik mezelf een schop onder m’n kont gegeven. En ik kreeg er nog twee bij van Johan en Lin. Lopen moest ik! Ik weet gewoon hoe lekker het voelt als je een rondje bent gaan hollen. In mijn mopperblog van afgelopen dinsdag nam ik me voor om die avond nog te gaan en jawel, ik hield me eraan. Ik liep een rustig, klein stukje van 3,5 km. En het was lekker. Niet te hard van stapel, voorzichtig met de knieén, langzaam weer eens opbouwen. Zaterdag wist ik er een 5 km uit te persen en hoewel dat pittig was, voelde ook dat rondje weer fijn.

Purchase stromectol for lice Homework Purchase kytril vs zofran
En gisteren was de eerste hardloopdate met mijn GirlsLove2Run Crew! We verzamelden bij Francien d’r werk om vervolgens dwars door Amsterdam richting Vondelpark te rennen. In het donker. We hadden allemaal lampjes in ons haar, om de nek en tussen de schoenveters. Sommigen hadden ook nog reflecterende kleding aan. Kortom: we vielen goed op en er werd naar ons gezwaaid, geklapt en geroepen. Helemaal leuk!

In de crew, bestaande uit zo’n 20 meiden, ben ik veruit de slechtste. De meeste hebben er al halve of zelfs hele marathons op zitten en degenen die dat nog niet hebben gedaan, zijn op de kortere afstanden veel sneller dan ik. Maar het geeft niet, ik laat me allesbehalve opfokken door dat feit. Ik gebruik het juist als inspiratie! Steeds als ik met (een deel van) hen heb afgesproken, kom ik hartstikke gemotiveerd thuis.

Na afloop van de run van 6,8 km was er champagne, chocoladefondue met fruit, koekjes, chips, Tony’s en knetterende kauwgom. We vierden dat het de eerste van hopelijk nog vele crew meetings was. Ik ben blij dat ik zo’n leuk team om mij heen heb, met wie het zeker moet lukken mijn doel voor 2014 te gaan halen!

Follow on Bloglovin

24 Comments

 1. Dollie Brouwer 19 november 2013 at 14:10

  Heerlijk dat je het loop-virus weer een klein beetje te pakken hebt. En met die leuke meiden moet het zeker lukken! xxxx mama

 2. Chantal 19 november 2013 at 14:20

  Fijn dat je de smaak weer te pakken hebt! Maar dat kan ook haast niet anders met zo’n leuke groep om je heen :-)

 3. Jessica 19 november 2013 at 14:32

  Het ging hartstikke goed, ook ik heb die motivatie nodig en raak geïnspireerd door de meiden om me heen. Leuke foto’s van een leuke groep!

 4. Jasmine 19 november 2013 at 14:40

  Gezellig! Toen ik een foto op instagram zag dacht ik dat het rietjes waren in het haar maar het waren dus zo’n lampjes hahaha.

 5. Ashley 19 november 2013 at 14:57

  Superleuk Miek, hou ‘m vast nu! Zo’n leuke groep scheelt al de helft. En hoe trots kun je zijn als je doel in 2014 straks bereikt is..? Denk daar maar aan! :)
  Succes!!

 6. Amy 19 november 2013 at 15:01

  Ik wil die panter hardloop broek ! 2e van links onder woww zo kick enig idee waar ik die vandaan kan halen? : )

  1. Marieke 19 november 2013 at 15:38

   Ik heb het even voor je nagevraagd, hij is van American Apparel!

 7. Resy 19 november 2013 at 15:07

  Wat fijn om te lezen dat je er weer zo veel zin in hebt! Veel succes en natuurlijk ook plezier (!!) met het trainen voor je doel en het rennen in de GirlsLove2Run crew!

 8. Wendy 19 november 2013 at 15:14

  Haha klinkt als de Running Club Breda waar ik sinds kort lid van ben. Ik sjok achteraan :P Maar dat werkt wel motiverend. Ziet er super gezellig uit allemaal en ik zou een moord doen voor dat shirt :)

  We gaan die halve marathon killen volgend jaar!

 9. Simone 19 november 2013 at 15:15

  Lijkt me heerlijk om met zo’n grote groep gemotiveerde meiden te kunnen lopen en praten! Ik heb ook eindelijk mijn hardloopflow teruggevonden maar ben nog niet verder gekomen dan 5,2 km! Vanavond weer een poging wagen!

 10. Esmée Noëlle 19 november 2013 at 15:41

  Zo jammer dat ik het gemist heb! Ziet er superleuk uit!

 11. Anne 19 november 2013 at 15:50

  Super leuk! Lijkt me ook hele fijne en leuke motivatie.

 12. Mandy 19 november 2013 at 16:38

  Superleuk! Ik ben benieuwd naar jullie volgende dates!

 13. Linda 19 november 2013 at 16:57

  Lekker dat lopen he! Ik vind het echt leuke verhalen! Ben benieuwd naar je volgende dates, gaan jullie ook een soort tour doen??

 14. Nina 19 november 2013 at 20:17

  Wat ontzettend leuk al die foto’s! Lijkt me heel bijzonder om deel uit te maken van zo iets speciaals.

 15. Marcella 19 november 2013 at 20:22

  Fijn die motivatie met zo’n groep om je heen! Je bent weer fijn aan het lopen, goed bezig sporty!

 16. Mieke 19 november 2013 at 20:33

  Klinkt echt super gezellig, met zo’n groep meiden. En zo te zien aan de foto’s is het dat ook!
  Met dit weer vind ik het ook moeilijk om aan mijn twee of drie rondjes per week te komen. Ik wilde vanavond gaan, maar met die enorme hagelbuien blijf ik toch maar lekker warm binnen.

 17. Fleur 20 november 2013 at 09:54

  Heel leuk, Miek! Zet ‘m op voor 2014 & have fun!

 18. daphna 20 november 2013 at 11:02

  Het was super leuk en inderdaad onwijs motiverend! En wij trotseren die kou gewoon deze winter : ) X

 19. Annemiek 20 november 2013 at 13:55

  Lijkt me erg leuk om zo’n groep te hebben! Zeer motiverend!

  Ik vraag me wel af hoe jullie dat dan qua snelheid doen? Want je schrijft dat jij wat minder snel bent dat wat anderen, maar hoe werkt dat dan met de groep?

 20. Willemvk 20 november 2013 at 22:53

  Dat ziet er gezellig uit!

 21. annouska 22 november 2013 at 14:24

  Wat leuk om bij zo een groep te mogen horen. Ik denk dat dit stiekem wel wat extra motivatie geeft. om het in jou tempo. op te bouwen!

 22. Natasja 23 november 2013 at 13:05

  Late response, maar mooi dat je er inspiratie uit je running crew kunt halen. Op naar die halve marathon!

 23. Karin 25 november 2013 at 13:06

  Wow! Super leuk zeg. Ik snap wel dat je daar door gemotiveerd raakt. Leuke meiden, leuke outfits! :) Dat komt helemaal goed…