Oh Denneboom

Van het opzetten van mijn kerstboom word ik altijd een beetje sentimenteel. Ik kan dat ook maar beter gewoon zelf in mijn eentje doen, want Johan lacht me vierkant uit. Vanmiddag had ik het hele huis voor mezelf en de Sint heeft ons land al lang en breed verlaten, dus kon het weer. Eindelijk.

Nog in mijn pyjama en lekker warme wollige sokken zette ik een kerstplaylist Assignment aan in Spotify en dook ik de donkere krochten van onze kelder in om mijn nepkerstboompje eruit te bevrijden. Ja, ik heb een nepperd. En dat vind ik heel erg, maar ik kocht ‘m toen ik op 1-hoog woonde, op mezelf, en voor het eerst in lange tijd met Kerst single was. Ik wilde niet in mijn eentje een boom omhoog sjouwen die dan onderweg op de trap al zijn naalden al had verloren.

Ik zeg altijd dat er ooit, als we een groter huis hebben en (hopelijk) een kindje, weer een echte zal komen. Met een hele nieuwe collectie ballen en versiersels. Maar ieder jaar, als ik me bedenk dat dit misschien weleens de laatste keer kan zijn dat ik deze opzet, krijg ik een naar gevoel in mijn buik. Deze kerstboom is van mij, het was mijn allereerste. Ik was zo trots op de ballen en slingers die ik erbij kocht in de kleuren van mijn huisje, bruin en blauw. Dat ik ‘m helemaal alleen had opgezet, zelfs de lampjes er ongeschonden in had gekregen.

How much levlen

Er hangen inmiddels twee bijzondere ornamenten in: een supervrolijke, blauwe Mickey Mouse-bal die ik in Disneyland Parijs kocht. Het was de eerste keer dat ik er kwam en ik wilde graag een souvenir meenemen. Ik was als een kind zo blij toen ik daar rondliep en ieder jaar, als ik die bal uit de doos haal, herinner ik me dat gevoel weer even. Inmiddels ben ik ook in Disney World Orlando geweest; zo leuk!

De andere is een glazen engeltje, dat ik van mijn moeder kreeg toen het weer eens tegenzat in de liefde en ik niet lekker in mijn vel zat. Kort daarna kwam het gelukkig goed, maar deze engel hang ik er altijd weer in. Het is een soort talisman, die symbool staat voor het feit dat mijn moeder altijd over me zal waken. Ofzo. (Sorry, misschien wat zweverig…) Ik vind ‘m in ieder geval prachtig.

Ik heb er ook een kerststal bij. Ik ben van oorsprong katholiek en voor mij is een kerstboom zonder stal dan ook niet compleet. Ik heb een bescheiden stalletje, met alleen Maria, Jozef, kindje Jezus, een lammetje, een os en een ezel. Thuis hadden we er ook nog koningen bij en een stel schapen.

En nu zit ik deze blog te typen aan onze eettafel, met nog steeds de kerstliedjes aan, en zie ik links van me het resultaat van een uurtje zwoegen. Hij staat! Ongelofelijk dat het gewoon alweer bijna Kerst is, dat het einde van 2013 in zicht is. Kerstavond zijn Johan en ik lekker samen, eerste kerstdag gaan we traditioneel gourmetten bij mijn ouders en tweede kerstdag moet er door Johan gewerkt worden, dus ga ik heerlijk relaxen of zoek ik een vriend(in) op. Ik heb er zin in!

Target price for synthroid Staat jouw kerstboom al?

Follow on Bloglovin

Share Button

LEES OOK:

25 reacties

 1. Ik heb hem net opgezet. De afgelopen week had ik er nog helemaal geen zin in. Maar sinds de sint het land uit is kwamen de kriebels, daarom gister meteen een (echte ;-)) boom gekocht.
  Ik heb nu al zin in vanavond als het donker is en we op de bank zitten met de kerstboom aan :)

 2. Ik ga deze week maar eens op kerstbomenjacht, nog geen idee of het dan een echte of een nepperd gaat worden. Ik moet zeggen dat ik er, in tegenstelling tot andere jaren, ook helemaal nog niet mee bezig ben…

 3. Hij staat er mooi bij.
  Zelf word ik ook altijd een beetje sentimeel, het einde van het jaar, alle kerstspulletjes weer teug zien.
  Hier staat alles er klaar voor. Straks ga ik er aan beginnen, onze dochter helpt voor het eerst mee.

 4. Haha, dat tikkeltje sentimentele herken ik wel ;) Ik moet nog even wachten met het opzetten van mijn boompje, eerst tentamens ;)

 5. Ik kan je geen ongelijk geven hoor!
  Kerst heeft iets speciaals en ik heb thuis ook ballen waar ik iets speciaals mee heb :) ook staat er thuis een stalletje wat bijna uit elkaar valt, maar hij is al zo lang in de familie dat dat helemaal oké is en het geeft het net wat extra’s :)
  En vorig weekend op de kerstmarkt in Brussel, kocht ik met mijn lief samen een vogeltje voor in de boom. Onze eerste nep boom samen :)

 6. Onze boom staat nog niet maar dit jaar komt voor het derde jaar op een rij de kerstballen in die ik van een vriend kreeg en die vorig jaar overleed. Het eerste jaar dat ik alleen woonde met de kinderen had ik geen zin in kerst, maar ik moest van hem een boom zetten, hij leverde alles. Versiering, boom en ballen. En nu kan ik dus geen afscheid ervan nemen, dit jaar vieren we voor het eerst kerst als nieuw gezin, vorig jaar kende ik mijn vriend net en waren mijn kinderen maar 1 dag bij ons, dus dit jaar word het nog specialer.

 7. wij hebben hem vandaag opgezet en dat gaat hier altijd met een hoop gevloek en getier hahaha, voor mij hoeft het niet, heb niks met kerst sinds mijn mams op 24 dec 14 jaar geleden overleed, maar goed heb 2 kids hier rond rennen die kerst natuurlijk helemaal geweldig vinden dus hup hup mam happy face on en zet die boom op :D en als die eenmaal staat is het toch wel ff gezellie ;)

 8. Dit hele weekend zie ik overal al kerstbomen voorbij komen, wij gaan hem morgen opzetten! Jeuj! De jouwe is leuk.. maar nog leuker met een mooie doek om de standaard heen! Nu zie je gelijk datie nep is … ;)

 9. Volgend weekend. Ik begrijp eerlijk gezegd niet dat die boom zo snel moet staan. Tegen de tijd dat het kerstmis is lees ik overal op twitter: en morgen de boom er uit. Ben hem zo zat. ;-)

 10. Wat een mooie verhalen! Onze ‘boom’ staat ook, een houten wel te verstaan, want een kind dat net loopt en een echte boom? Geen goed idee (lees: de hele dag nee, nee, nee) ;)

  En wat betreft tweede kerstdag, wij hebben ook niks, dus je bent welkom! X

 11. Wij hebben ook een nepperd maar dit jaar weer eens een echte gehaald omdat ik geen zin in een grote had… de man koos bijna een even grote als de nepperd maar die heb ik ff terug de hoek in geluld… we hebben dus een iets kleinere echterd dit jaar… (trouwens ook omdat de kat plastic eet…)

 12. Mooi moment zoals je het omschrijft. Zelf stel ik het optuigen van de kerstboom altijd zo lang mogelijk uit. Ik weet niet wat dat is… veel gedoe, onrust in huis…. of dat machteloze gevoel dat er weer een jaar voorbij is. Maar ik vind jouw boompje mét je speciale ballen heel mooi!

 13. Zó gezellig, de kerstboom! Hier staat ie vanaf maandag en ik vind het heerlijk. Toen ik maandag laat thuis kwam werd ik ermee verrast, tof! Mooi verhaal achter de bal en het engeltje, maakt het nog specialer! Geniet van de fijne kerstster!

 14. Mooi hoor! :D Ik heb een veto uitgesproken over een neppe boom, dus dit jaar hebben we voor het tweede jaar op rij een echte kerstboom. Ik word er helemaal blij van! Sentimentele ornamenten heb ik nog niet, maar die zullen in de komende jaren vast en zeker nog komen! :)

 15. En ook bij ons staat ie sinds vandaag. Een Nordmann, van de Gamma, dat dan weer wel. Het wordt inderdaad spannend met een dochtertje dat net loopt, dus alle ornamenten (heb drie glazen Nijntje-ballen en voor de rest krijg ik ieder jaar van mijn moeder een hele bijzondere versiering) hangen hoog :)

 16. Zo leuk, een boom met herinneringen ! Mijn ouders hingen tot voor kort nog ieder jaar de door ons op school geknutselde ballen en de ouderwetse vogeltjes van oma in de boom. Nu hebben ze hippe gekleurde ballen en dat vind ik zo jammer… Zelf nog geen boom thuis, denk dat ik dit jaar op zoek ga naar een alternatief wegens ruimtegebrek.

 17. Hij ziet er mooi uit.
  Ik woon op kamers en ik geef niks om de feestdagen, dus hier geen versiering…

 18. Ik wacht (verplicht) nog een week met het opzetten van de boom. Ook hier een nepperT :) Een zwarte. En ook hier elk jaar weer een beetje ‘week’ bij het opzetten.