Brouwertje’s Kitchen: Preirisotto met geitenkaas

Dit weekend hadden we weer zin in preirisotto met geitenkaas. Toen ik het recept zocht op de website van Albert Heijn, bleek dat ze ‘m opeens veranderd hadden. De paprika, die ik er juist zo lekker in vind, was verdwenen en vervangen door peterselie. Raar! Het originele recept was nergens meer te vinden.

In de Appie-app bleek ie gelukkig nog wel goed te staan, dus kon ik ‘m alsnog maken. Ik moet bekennen dat ik zelfs de meest simpele recepten niet uit mijn hoofd durf te maken; toch een tikkeltje onzeker dat ik iets enorm fout doe. Ik check tijdens het koken wel honderd keer hoe het moet, haha.

Om te voorkomen dat ik ‘m helemaal kwijt ben als ze ‘m per ongeluk ook in de Appie-app gaan wijzigen, zet ik ‘m toch maar op mijn blog. Geitenkaasliefhebbers: maak dit!

Preirisotto met geitenkaas
(voor 2 personen)

150 gram risottorijst
1 liter groentebouillon (van tablet(ten))
1,5 prei
100 gram zachte geitenkaas
halve paprika (rood of oranje)
halve eetlepel gedroogde tijm
olijfolie

Zo maak je het
Snij de prei in ringen. Verhit een flinke scheut olijfolie in een diepe pan en bak hierin de prei 5 minuutjes aan. Schep de risottorijst en tijm erdoor, bak die 1 minuutje mee.

Voeg een paar scheppen bouillon toe en blijf roeren tot die helemaal door de rijst zijn opgenomen. Voeg daarna weer een schep bouillon toe, roer weer tot die is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is: lekker zacht en smeuïg. (Let op: dit kan even duren! Risotto maken vergt wat geduld.)

Snijd ondertussen de geitenkaas en de paprika in kleine stukjes.

Neem de pan van het vuur en roer de geitenkaas door de risotto. Laat ‘m er lekker doorheen smelten. Roer er vervolgens ook nog de paprika doorheen.

Opscheppen maar!

Variatietip: de vleesliefhebber kan er ook nog wat uitgebakken spekjes doorheen doen!

Toegegeven: het is niet het meest fotogenieke gerecht, maar ik verzeker je: wel écht heel erg lekker!

Follow on Bloglovin

8 Comments

 1. Bente 25 december 2013 at 09:30

  Klinkt erg lekker, ik wilde sowieso weer een keer risotto maken dus wie weet probeer ik dit receptje wel uit :) Fijne feestdagen!

 2. Dina 25 december 2013 at 10:38

  Eigenlijk maak ik nooit risotto (nog nooit geprobeerd?), maar dit klinkt wel heel erg lekker. Ik ben gek op prei en geitenkaas. :)

 3. Marcella 27 december 2013 at 11:31

  Wij maken wel eens risotto, maar dan met champignons en een berg kaas. Deze variant klinkt heel goed, lekker met meer groenten ook. Ik ga ‘m bewaren, thnxxx voor de tip!

 4. Laura 27 augustus 2014 at 21:23

  Ik heb hem vanavond uitgeprobeerd en je hebt helemaal gelijk, hij is heerlijk! Bedankt voor de tip!

  1. Marieke 28 augustus 2014 at 08:34

   Ahh wat goed om te horen! Top!

 5. Rian 28 augustus 2014 at 19:39

  Ben geen geitenkaasliefhebber, maar toch recept vandaag geprobeerd. (Wel liefhebber van risotto). Wow, wat was het heeeeeeerlijk!!!!! Echt een aanrader!

  1. Marieke 28 augustus 2014 at 20:40

   Oh dat is al helemáál goed om te horen! Superleuk! :)

 6. Maurits 13 januari 2015 at 18:03

  Ik sta het nu weer te maken hoor