2013: Serie top 5

Het was een prachtig jaar, dat durf ik wel te stellen. Ik heb een hoop gedaan, beleefd en gezien. Ook op seriegebied is er veel moois ontdekt in huize Van Boven-Brouwer. Het is moeilijk om een top 5 samen te stellen, maar ik ga het toch proberen!

Wat was jouw favoriete serie die je in 2013 ontdekte?

5. Pretty Little Liars
Na Purchase lincocin injection Gossip Girl zocht ik een nieuwe vrouwenserie die ik kon kijken op de momenten dat Johan van huis was. Door Annemerel Micardis generic alternative werd ik nieuwsgierig naar Pretty Little Liars en haar enthousiasme bleek terecht! Na aflevering 1 was ik al hooked. PLL gaat over de vier vroegere vriendinnen Spencer, Hannah, Aria en Emily, die weer bij elkaar komen nu ze dreigsms!jes krijgen van ene ‘A!. De vraag is of en hoe dit iets te maken heeft met de dood van hun vijfde groepslid Alison, die een jaar geleden verdween. Spannend, hip en verslavend! Seizoen 1 t/m 4 (de helft) heb ik er doorheen gejaagd op Netflix, nu is het (met smart) wachten op de rest van seizoen 4 en meer.

4. Suits
Suits is niets minder dan briljant. Mooie mannen, gevatte dialogen, sexy en stoere vrouwen! De serie over een advocatenkantoor in New York houdt zowel mij als Johan aflevering na aflevering geboeid. Het gaat over de knappe en zeer goede advocaat Harvey Specter (jummie!!!) die de geniale Mike Ross (jummie!!!) aanneemt als zijn nieuwe compagnon. Probleempje: Mike heeft geen rechten gestudeerd en al helemaal geen diploma. Wél heel veel kennis en een fotografisch geheugen. De twee groeien uit tot een dynamisch duo.

3. Dexter
Met Dexter was ik vrij laat! Hij was al helemaal afgelopen toen ik er nog aan moest beginnen. Hij stond al lang op mijn to watch-list, maar er ging altijd wel iets voor. Tot we Netflix kregen en daar seizoen 1 t/m 6 van Fosamax generic lawsuit Dexter op ons stond te wachten. We moesten even inkomen, maar na een aflevering of drie had deze seriemoordenaar ons toch te pakken. Het is fascinerend hoe Dexter overdag labexpert bij de politie van Miami is, maar !s avonds en !s nachts bad guys omlegt die aan het rechtssysteem zijn ontsnapt. Ongelofelijk spannend! Seizoen 7 staat nu gelukkig ook online, dus we konden weer even verder.

2. The Walking Dead
Een serie over zombies? Ik had er een hard hoofd in. Maar BFF Paulien zwoer dat ik ‘m leuk zou vinden. En ze had gelijk! Na twee afleveringen waren we aan die wandelende doden gewend en was het alleen maar héél erg spannend. In The Walking Dead is de gehele mensheid uitgeroeid door een epidemie die hen heeft veranderd in zombies. Er zijn nog een paar (over)levenden over, die elkaar opzoeken en proberen niet gebeten te worden. Seizoen 4 wordt nu uitgezonden op tv, maar Johan en ik nemen alle afleveringen op. Kunnen we ze straks lekker achter elkaar kijken!

1. Homeland
Het was moeilijk kiezen, maar Homeland is toch mijn nummer 1-ontdekking van 2013 geworden. Wat mij betreft is er geen één serie zo boeiend als deze. Homeland, met Claire Danes in de hoofdrol, werd mij aangeraden door oud-collega Debbie en gaat over sergeant Brody die na acht jaar gevangenschap in Afghanistan gevonden en bevrijd wordt. Iedereen ontvangt hem als een held, maar CIA-agente Carrie gelooft zijn verhaal niet. Zij denkt dat hij is overgestapt naar Al Qaeda en een groot gevaar vormt. Een heel gaaf verhaal, dat echt goed in elkaar steekt. Constant stel je jezelf de vraag: is ie goed of is ie slecht? Gaat dit zien!

Verder keek ik dit jaar nog de stuk voor stuk topseries Modern Family, Orange is the New Black, Borgen, Grey!s Anatomy seizoen 9, Game of Thrones seizoen 3, Under the Dome, The Bridge en nog een stuk The Killing. Ook nog oudjes Sex and the City, Friends en recentelijk Dawson’s Creek. En mijn to watch-list is nog ellenlang!

Dat 2014 maar net zo!n mooi seriejaar mag worden als z!n voorganger!

Follow on Bloglovin

Share Button

LEES OOK:

24 reacties

 1. Ik ben gisteravond begonnen met Dexter! Althans, 4 jaar geleden ooit eens aan begonnen en toen vond ik het helemaal niks. Nu toch nog maar een kans gegeven (en bij seizoen 3 begonnen haha) en I love it!

 2. Ik ben momenteel helemaal wég van Revolution! Als je Lost leuk vindt, vind je deze ook super leuk!

 3. Seizoen 4 van PLL is ook deels te zien op Netflix, hè? Het tweede deel wordt in januari pas uitgezonden maar verschijnt dan ook vrij snel op Netflix, geloof ik. Ik ben ook verslaafd namelijk ;)

 4. Dexter is echt één van mijn meest favoriete series ooit! We hebben nu pas de allerlaatste aflevering gezien :)
  Verder kijk ik heel graag naar Game of Thrones.
  We zijn nu ook opnieuw naar Lost beginnen kijken, haha!

 5. Ik ben superverslaafd aan Revenge. Seizoen 2 was wat minder maar S03 is tot nu toe weer super spannend. Heerlijk, series!

 6. Homeland staat bij mij ook op 1 van afgelopen jaar denk ik, samen met Sons of Anarchy, waar ik ook verslaafd aan ben. Suits is briljant, zulk soort series met toch wat extra diepgang vind ik leuk. Harry’s law is er ook zo een.

 7. Leuk deze top 5! Homeland staat ook bij mij op 1, net seizoen 3 afgekeken, zo spannend! Dexter hebben we ook helemaal gezien, ook zoooo leuk. Wat jij met Dexter had, hadden wij met Breaking Bad. Beetje laat, maar ook eindelijk dit jaar gezien. Mijn watchlist is ook enorm, in ieder geval sons of anarchy, penoza, the killing 3 & 4 en misschien Hostages?

  1. Penoza moet ik ook nog helemaal inderdaad, Hostages lijkt me ook cool! En Breaking Bad moet ik ook nog, pfff… Er is zoooo veel leuks!

 8. Heerlijke lijst! Heb je Breaking Bad al gezien?
  Ik baal dat Greys een midseason stop heeft nu… In februari zenden ze in Amerika weer nieuwe afleveringen uit.

 9. Ik heb helemaal Homeland ontdekt, wat een mooie serie is dat. Voorheen was ik dol op Breaking Bad die ik nog steeds met plezier volg. Ook Under the Dome vond ik gaaf, zal blij zijn als er een vervolg komt.

 10. Ik vond vooral Sons of Anarchy, Under the Dome en nu Revolution erg leuk. Ik ben wel heel erg benieuwd naar Pretty Little Liars

 11. Ik heb me juist voorgenomen om weer series te gaan kijken en ook dan helemaal tot het einde en niet ergens halverwege afhaken. Homeland is wat dat betreft de enige serie, naast Prison Break maar dat is een oudje…, die ik echt helemaal heb gezien…

 12. Homeland seizoen 2 geloof ik afgekeken, toen afgehaakt. Geen idee waarom. Want het is een goede serie. Manlief maar eens aankijken :) hier op één: Sons of Anarchy. Zo goed!!

 13. Uit dit lijstje volg ik Pretty Little Liars en The Walking Dead. Maar ik moet zeggen dat ik van beide erg moe wordt :( Er gebeurt zo weinig maar toch blijf ik kijken! Ik ben nu begonnen met Modern Family, hopelijk is het leuk!

 14. Ik hou van jouw top5. PLL en Dexer volg(de) ik ook. De andere drie staan op mijn lijstje. Helaas nog geen tijd gehad om eraan te beginnen, omdat ik al zoveel series volg, haha.

 15. Ik ga zeker ook voor suits en homeland, maar ook erg fan geworden van Revenge en Arrow + keek ik nog steeds vampire diaries en Greys Anatomy.

 16. Haha wat bizar! Ik heb ook een blogje ingepland over mijn favoriete series van dit jaar. Gelukkig kan daar niet genoeg over geblogd worden, want er is niets leuker dan verslavende series te ontdekken! Ik ga Suits geloof ik maar eens op mijn watchlist zetten! :-D

 17. Klinkt leuk, al ben ik zelf meer van de Scandinavische series! Al weet ik via jouw reacties op mijn blog, dat jij die ook erg leuk vindt :) Dat 2014 maar weer een jaar van fijne series mag worden! En dan herinner ik me nu ineens dat ik wéér te laat ben voor ‘Boer zoekt vrouw’. Grr!

 18. Dexter keken wij ook, maar we lopen nu weer hopeloos achter. Homeland is goed ja, maar we kunnen weer vooruit met een nieuw seizoen, dus we moeten ook daarmee aan de slag. Misschien wel iets voor alle uren in het vliegtuig straks.