Dit was mijn week 52

Daar is ie dan, de laatste diary van het jaar! In september besloot ik de wekelijkse dagboekblogs weer op te pakken, omdat ik ze bij anderen ook altijd erg leuk vind om te lezen en het voor mezelf een mooi geheugensteuntje is van wat ik eigenlijk allemaal doe in een week. Fijn om zo af en toe terug te bladeren! Uit mijn stats blijkt elke week weer dat het ook door mijn bezoekers wordt gewaardeerd, dus ik ga er in 2014 gewoon mee door. Kijk mee naar mijn laatste volle week van 2013!

Ik begon de week bloggend in de trein naar m’n werk. Helaas geen extra vrije dagen voor mij deze week! Maar goed, mijn tijd komt nog wel: op 2 januari stap ik op het vliegtuig. :) Als het me lukt een zitplek te veroveren in Fyra (oh nee, Intercity direct…), vind ik het heerlijk om in Word blogjes te tikken.

Gelukkig was er op de redactie ook wat kerstgevoel. De jongens van ons videoteam DT Producties kwamen een kerstboompje vol Celebrations-ballen brengen. Elke bal zat vol chocolaatjes! Mmmm… Daar kon ik dus echt niet vanaf blijven.

De dag voor kerst werkte ik ook, er moesten immers een paar Lekkerste8 Purchase himcocid syrup -dagen klaar worden gezet voor de abonnees van Veronica Magazine.éToen ik thuiskwam, had Johan het huis opgeruimd, de tafel gedekt en lekker gekookt. Daarna begonnen we aan Dexter seizoen 7, die nu ook op Netflix staat, en keken we natA?A?rlijk naar de kerstspecial van All You Need Is Love.

Op 1e kerstdag wilden we toch even een rondje hardlopen, zodat we ons minder schuldig zouden voelen over het eetfestijn dat twee dagen lang op het programma stond. Helaas ging mijn 5 km niet erg lekker, maar goed, ik was toch weer gegaan!

Na een warme douche reden we naar mijn ouders in Culemborg, waar we werden verwelkomd met een glaasje Prosecco en mijn lievelingskerstkransjes (die witte van schuim met een chocolade-onderkant en spikkels erop!). Mmmm, goed begin van de avond!

We gingen gourmetten, maar sinds vorig jaar hebben de oude pannetjes plaats moeten maken voor een moderne bakplaat. Zoals je ziet, is ie lekker groot en kan er heul veul tegelijk op! ;) Mama had naast vlees en vis ook veel groenten, brood, aardappeltjes en salade gekocht. Smullen maar!

Elk jaar krijgen we van mijn ouders een zelf uitgekozen geurtje. Ik ging voor Acqua di Gioia van Armani. Ik had ‘m al, maar hij is bijna op. Zo lekkerrr!

Op 2e kerstdag gingen we gezellig eten bij Pien, Daan en Faas. Zij wonen bij ons om de hoek, heel handig en gezellig. Faas is een enorme smulpaap, zoals je ziet. ;)

Mannen en kleine kinderen… Daar smelt je toch van?! ;)

Pien en Daan verzorgden het voor- en nagerecht, wij zouden het hoofdgerecht maken. Ik voelde een lichte druk, want Pien kan natuurlijk hartstikke goed en lekker koken. Ik zocht receptjes op diverse foodblogs en maakte uiteindelijk Cheap omnicef allergic reaction gevulde minirolladeszoete aardappel-frietjes en gemarineerde courgette. Helaas bleven m’n vleesjes bleek (les geleerd: niet in olie, maar in boter bakken) en waren de frietjes te slap. Gelukkig viel de smaak alles mee!

Pien maakte als voorgerecht een smakelijke spaghetti van courgette met zeewolf en witte wijn-sabayon. Als toetje kregen we goddelijke wentelteefjes van kerstbrood met pecan-karamelijs! En erna nog een stukje feesttulband bij de thee. Een erg geslaagde avond!

De volgende dag moest er door mij helaas gewoon gewerkt worden, maar mocht ik dat gelukkig wel thuis doen. Ook in het weekend gaat De Lekkerste8 gewoon door!

Vrijdag kwam ook mijn kerstkadootje voor Johan binnen! Ik had op de website van Nike zelf een paar Nike Free’s 5.0 ontworpen, mét zijn initialen erop. De levertijd zou echter vier weken zijn (ik bedacht dit kado een beetje laat…) en ik had er niet meer op gerekend dat het nog voor onze vakantie bezorgd zou worden. Maar véél kudos voor Nike: het pakketje arriveerde maar liefst twee weken eerder dan gepland! Johan was er erg blij mee. :)

Can you buy phenergan in mexico

Zaterdag was een enorme relaxdag. We hoefden niks, maar mochten alles. We sliepen lekker uit, keken Dexter en lummelden wat aan in huis. Johan ging een rondje hardlopen en ik had behoefte aan warmte, dus ging ik weer onder de zonnebank. Zo fijn!

Eenmaal thuis blogde ik wat en vond ik dat ik toch ook nog maar even een rondje moest gaan hardlopen. Ik stofte mijn eigen Nike Free’s ook maar weer eens af en liep 6 km. Ik hoop dat ik binnenkort weer eens wat verder kan lopen, maar ik vrees dat ik daarvoor een haas nodig heb. Johan, Lin, anyone?!

’s Avonds gingen Johan en ik naar de bios voor The Butler, die zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen echt prachtig was. Blij dat ik die op de valreep van 2013 nog heb gezien!

Zondag sliep ik weer uit, keken we Dexter en besteedde ik aandacht aan mijn blog. Daarna was het tijd voor een soort after-kerst bij mijn schoonouders in Dordrecht, met de hele schoonfamilie. Kletsen, lekker eten (zie hierboven) en spelletjes spelen met de kleine neefjes en het nichtje.

Neefje Jasper (7) en ik ontdekten op onze iPads het spel Rollercoaster Mania, dat me heel erg doet denken aan Rollercoaster Tycoon dat ik vroeger speelde. Te gek echt! Ik ben zelfs zo verslaafd, dat ik er echt geld voor heb betaald om mijn land uit te breiden om meer attracties te kunnen bouwen.

Nog maar twee dagen werken en dan is het zover: vakantie!!! Tel je mee af? :)

Follow on Bloglovin

19 Comments

 1. Lin 30 december 2013 at 09:30

  7.5 kilometer dan maar? Ik haas graag ;)

 2. Dickij vroege 30 december 2013 at 09:55

  H marieke bedankt voor al je leuke blogs. Zoals gewoonlijk heb ik er weer van genoten. Wat leuk dat jeal je ups en downs met ons volgrs deel. Een hele fijne vakantie en we zien de foto’s wel weer op je blogs xxx ook voor johan

 3. Maurits 30 december 2013 at 10:59

  Zo jaloers op jouw macbook air. Ik had ‘m ook, maar moest ‘m weer inleveren toen ik een andere baan kreeg :(

 4. Sylvia 30 december 2013 at 11:01

  Haha, die Celebration ballen: dodelijk, voor je het weet zijn ze leeg ;)

 5. Martine 30 december 2013 at 11:01

  Gezellige jaarwisseling en alvast een fijne vakantie!

 6. Anne 30 december 2013 at 11:25

  Ziet er uit als een fijne week! Wat leuk, dat idee van elk jaar een geurtje uitzoeken!

 7. Marieke 30 december 2013 at 11:35

  Zo te zien heb je een fijne week gehad, ondanks dat je veel moest werken. Wat een leuk cadeau voor Johan, ik begrijp goed dat hij er blij mee was! En aaaah, die foto van ‘man en kind’. Zo schattig!

 8. Simone 30 december 2013 at 11:42

  Haha ik heb deze kerst Rollercoaster tycoon weer herontdekt, de oude versie gewoon haha. Wat een leuk spel is dat zeg!

 9. Patricia 30 december 2013 at 12:20

  Wat leuk dat je ook in 2014 gewoon weer doorgaat met ‘dit was mijn week’!
  Zoals je al zei is het voor mij ook iedere maandag weer een hoogtepuntje: kijken wat mijn favoriete bloggers hebben uitgespookt, en jij hoort dat zeker bij!

  Zo.. dat waren weer genoeg complimentjes.. ;)
  Een klein verzoekje: de ‘dit was mijn week 1 &2’ aub niet te jaloersmakend maken. Curacao.. wooooow! Ik wil ook (nog een keer!) !

  Heel veel plezier en alvast een goede jaarwisseling.. over 36 uur is het al 2014! :o

 10. Betty 30 december 2013 at 14:17

  Wat een goed idee, die gepersonaliseerde hardloopschoenen voor je vriendje!
  En ik blijf je een bikkel vinden hoor, 3 keer per week lopen! Ik doe het je niet na!

 11. Limoentje 30 december 2013 at 14:23

  Chocolaatjes! Yum! Ik zou er ook niet af kunnen blijven hoor.

  En je hardloopfoto’s maken mij elke week weer een soort van jaloers. Ik wil het ook zo graag, maar het kan hier gewoon echt niet vanwege de vervuiling.

  Alvast een hele fijne vakantie gewenst!

 12. Pauline 30 december 2013 at 15:21

  Wat een fijne week. Jammer dat de frietjes zacht waren, ze worden ook nooit zo crispy als echte patat. Alvast een fijne jaarwisseling en heel veel goeds voor 2014!

  Liefs Pauline

 13. Indira 30 december 2013 at 16:01

  Het is best wel lekker hardloopweer! Niet té koud, maar dan moet het niet regenen… Wat dat betreft mag de koude winter nog wel even op zich laten wachten :)

 14. vanemi 30 december 2013 at 16:41

  Die celebrations zijn ook gewoon te lekker!

 15. Ilovemyinterior 30 december 2013 at 21:23

  Ziet eruit als echt een heerlijke week! ook komende week wordt het weer hardloopweer :)

  XoXo Helen

 16. Noelle 30 december 2013 at 23:01

  Ook heerlijk genoten van je holidays, zo te zien!! Je cadeau voor Johan is echt heel erg gaaf! Ik wist niet dat dat kan, mooi cadeau idee!

 17. Josanne 30 december 2013 at 23:43

  Leuke diary en site!

 18. Marcella 31 december 2013 at 18:26

  Jeujjj, en nu heb je vakantie! Wat heerlijk om straks in de zon te liggen! Wat een fijn weekoverzicht weer, daar moet je zeker mee door blijven gaan in 2014. Rollercoaster Tycoon is jeugdsentiment, daar heb ik me heel wat uurtjes mee vermaakt!!

 19. annouska 02 januari 2014 at 10:30

  Wat een heerlijke week ter voorbereiding van je vakantie. En nu is het alweer zo ver; geniet er van!