2013: Dit was mijn jaar

Ik weet het, op bijna elke blog is wel een jaaroverzicht te vinden deze dagen. Maar ik doe het ook, omdat ik het gewoon heel leuk vind om even terug te blikken op 2013 en te beseffen wat het me allemaal heeft gebracht. En dat de tijd voorbij is gevlógen!

Ik wilde eigenlijk, net als voorgaande jaren, gewoon maand voor maand beschrijven wat ik allemaal had gedaan en gezien. Tot ik op de blog van Mrs. T een lijstje vond met vragen over 2013, dat een mooie houvast biedt om de hoogte- en dieptepunten nog eens op te lepelen. Hier komt ie!

Wat heb je in 2013 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan?
Aan het begin van 2013 stelde ik een doel op: ik zou dit jaar de Dam tot Damloop uitlopen. Fieke en Francien van GirlsLove2Run steunden me hierin en warempel, het lukte! De 16,1 km waren zwaar, maar gaven zó veel voldoening.

Ook interviewde ik dit jaar mijn allereerste buitenlandse ster. Het was weliswaar een round table met nog een paar andere journalisten, maar toch: Kelly Osbourne staat op mijn lijstje.

Welke landen heb je bezocht?
Begin april mocht ik met Nike mee op persreis naar Barcelona ter gelegenheid van de lancering van de nieuwe Nike Free-hardloopschoen. Met redacteuren en bloggers uit heel Europa bracht ik drie dagen door in deze geweldige stad. Alles was tot in de puntjes geregeld, we logeerden zelfs in het superdeluxe W Hotel. Vanuit mijn bed had ik uitzicht op het strand en de zee! Eén woord: WAUW.

En natuurlijk gingen Johan en ik twee weken roadtrippen door noordoost USA! Route: Washington, Niagara Falls, Boston en New York. Ik heb er uitgebreid over geblogd: wat was dat een onvergetelijke ervaring.

Wat zijn je favoriete momenten van 2013?
De roadtrip door Amerika staat met stip op 1. Wat voelde ik me vrij en dolgelukkig. Vooral het hardlopen in Central Park was ultiem: een bucket list-dingetje dat kon worden afgestreept.

Verder genoot ik natuurlijk van Barcelona en het uitlopen van de Dam tot Dam, maar waren het ook de vele (sushi)dates met de lieve mensen in mijn leven waar ik ongelofelijk blij van werd. Een avondje kletsen, eten, drinken en lachen? Goud waard! Zonder Johan, mijn familie en vriend(inn)(en) ben ik nergens. De band met ‘oudere’ vrienden Paulien en Henk-Jan werd nog hechter dan ie al was, ‘nieuwe’ meiden Jolien en Lindsey werden echte vriendinnen en lieve Marlies, Monique, Pien en Sanne waren me ook dit jaar heel dierbaar.

Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?
Dat is ten eerste het uitlopen van de Dam tot Damloop. Het was een enorme worsteling, op zowel fysiek als mentaal vlak. Mijn eindtijd was niet goed, maar het moment dat ik op die medaille mocht bijten: priceless. Volgend jaar doe ik het weer, op naar een PR. ;)

Ten tweede natuurlijk mijn bezoekjes aan de tandarts! Eindelijk ging ik weer en het was bepaald niet grappig, maar ik deed het toch maar mooi. Daar ben ik erg trots op.

Wie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2013?
Natuurlijk Johan! Een dag niet geknuffeld, is een dag niet geleefd.

Wat is het beste dat je vorig jaar hebt gekocht?
Dat is definitely mijn MacBook Air 11′. Ik wilde mijn reistijd in de Fyra nuttig besteden en wisselde mijn MacBook Pro daarom in voor de kleine en superlichte Air. Het was even een uitgave, maar jeetje, wat ben ik er nog steeds blij mee.

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?
Tsja, de roadtrip door Amerika was alles behalve goedkoop. Maar ja, áls ik op vakantie ga, doe ik het ook goed. Dan wil ik niet op geld letten. We hebben er dan ook lekker gegeten, gedronken en veel geshopt. Wat mij betreft elke euro en dollar waard!

(Ik bedenk me nu: als je ál die sushi-etentjes en -bezorgingen bij elkaar op zou tellen…?)

Ben je verliefd geworden?
Ik was het al, tot over mijn oren, op Johan. En in 2013 is dat alleen maar heftiger geworden, voor zover dat nog kon. Alweer drie jaar geleden besloten we er echt voor te gaan en sindsdien zijn we solid as a rock. Wat er ook gebeurt, wij zijn een goed geolied team en passen ongelofelijk goed bij elkaar. Ik zou niet weten wat ik zonder hem zou moeten.

Zelf toegevoegd: Wat stond er op de uitgaanskalender?
Ook dit jaar heb ik weer een hoop leuks gedaan! Met mijn pa naar Hij Gelooft in Mij, met Marlies naar de première van Sister Act en op zaterdagmiddag naar Jersey Boys, met Johan naar Jochem Myjer en de goochelshow van Hans Klok, met broertje Jesper naar Defqon.1… Helemaal goed.

Qua hardloopevents was het ook een mooi jaar: naast de Dam tot Dam liep ik ook de 10 km van de marathon Rotterdam, Nike’s We Own The Night en met nichtje Sabine de Marikenloop. Ik was aanwezig bij een aantal persevents van Nike en gezellige bijeenkomsten met de dames van GirlsLove2Run, met wie we uiteindelijk zelfs een heuse crew vormden!

Welke muziek zal je altijd herinneren aan 2013? Eigen draai: Welke concerten bezocht je in 2013?
Elk jaar probeer ik een paar concerten te bezoeken. Het is altijd een duur geintje, maar ik geniet er onwijs van om een artiest live te zien optreden. In 2013 bezocht ik met Johan Mumford & Sons, met Paulien ging ik naar Beyoncé, met Johan weer naar Rihanna, met Monique naar Robbie Williams en last but not least mocht ik bij het miniconcert van de Backstreet Boys in The Qube van Q-music zijn. Ik nam Paulien mee; samen voelden we ons weer even 16 jaar.

Wat deed je op je verjaardag?
Ik werd dit jaar 30! En daar zag ik enorm tegenop, haha. Ik besloot deze onvermijdelijke gebeurtenis echter maar gewoon te omarmen: op de dag zelf ging ik met Johan een dag en nacht naar Sanadome in Nijmegen en een paar dagen later vierde ik het in café Sijf in Rotterdam met familie en vrienden. Het was heerlijk om iedereen die ik liefheb bij elkaar te hebben. En guess what? Over drie maanden word ik alweer 31… Auw.

Waar heb je om moeten huilen?
Natuurlijk is het leven niet alleen maar pais en vree. Het feit dat ons huis na twee jaar nog steeds niet verkocht is, zorgt voor een hoop frustratie. Dat er een familielid is dat heel veel ellende aanricht en anderen pijn doet, ook. Dat de vriendschap met mijn vroegere BFF verwatert, daar heb ik ook wel een traantje om gelaten. En vergeet ook mijn lange reistijd naar werk en de vele Fyra-problemen niet… Maar je moet door en ik probeer me op de positieve dingen te richten. Ik heb een mooi leven en realiseer me dat ook.

Waar werd je heel erg blij van?
Dit jaar hertrouwde mijn oom, de man van mijn in 2007 overleden tante. We waren te gast op zijn bruiloft en dat maakte veel indruk. Het was een emotionele dag, maar wat gunden we hem dit van harte. Het was een eer om erbij te mogen zijn.

In juli werd ik gevraagd voor de baan bij Veronica Magazine. Ik worstelde al een tijdje met mijn ambities en deze kans kwam precies op het juiste moment. Een week nadat ik ja had gezegd, kreeg ik namelijk ook nog eens te horen dat mijn werk bij Sanoma’s Online Vrouwen zou ophouden. De timing kon niet beter! Op 2 september startte ik in mijn nieuwe functie en het bevalt erg goed.

Verder heb ik mijn stad Rotterdam nog meer ontdekt en voel ik me er inmiddels echt thuis!

Wat had je vaker of meer willen doen?
Reizen, weekendjes weg of dagjes vrij nemen. Natuurlijk mag ik met Barcelona en Amerika niet klagen, maar ik had het leuk gevonden om ook wat stedentripjes te doen of gewoon in eigen land een paar keer een nachtje weg te gaan. Het is zo lekker om er af en toe even tussenuit te zijn! Ook zomaar een dagje vrij nemen, middenin de week, helemaal voor mezelf, had ik vaker moeten doen. Even opladen, pure luxe. Dat komt in 2014 met de ADV wel goed.

Wat had je minder willen doen?
Me druk maken om dingen waar je toch geen invloed op hebt. De crisis, het gedrag van andere mensen, de toekomst… Het komt zoals het komt.

Heb je iemand gemist?
Zoals ik al eerder even noemde, groeien mijn beste vriendin van vroeger en ik steeds meer uit elkaar. We zien en spreken elkaar amper, leiden een heel ander leven. Ik ben er nog niet uit of ik de vriendschap koste wat het kost wil redden of moet accepteren dat het voorbij is.

Wat is het belangrijkste dat je in 2013 geleerd hebt?
Dat je nog zulke mooie toekomstplannen kunt maken, maar dat lang niet alles gaat zoals je het graag zou willen. Ik wist altijd precies wat ik wilde en wanneer, maar sommige dingen -waar je geen of weinig invloed op hebt- kunnen zomaar roet in het eten gooien. Je kunt wel een heel pad voor jezelf uitstippelen, maar dan is er een kans dat je teleurgesteld wordt. Geniet meer van het hier en nu, maak overal het beste van.

Verder heb ik geleerd dat ik meer kan dan ik denk. De Dam tot Damloop is een mooi voorbeeld, maar ook de baan die onverwacht op mijn pad kwam en een stap omhoog betekende. Niet zo onzeker zijn, ga ervoor en vertrouw op jezelf!

Geef 2013 een cijfer van 1-10.
2013, je was mooi. Je krijgt van mij een 8!

LEES OOK:

35 reacties

 1. Marieke, je hebt een mooi jaar achter de rug. Ik heb zelf geen blog meer, maar ga deze vragenlijst wel voor mezelf invullen en op mijn pc bewaren, want ik vind het een leuke manier van terugblikken! Wat die vriendschap betreft: ik zit in zo’n zelfde schuitje, ik ben er ook nog niet over uit. Maar besef dat er ook vriendschappen bestaan voor een bepaalde periode in een mensenleven. Soms moet je mensen gewoon laten gaan, hoe moeilijk dat ook is. (mocht je behoefte hebben aan een gesprek hierover: je hebt mn emailadres!) Succes, het is geen gemakkelijke beslissing weet ik! Een gelukkig 2014!

 2. Heb het weer met tranen in de ogen gelezen. Je hebt een mooi leven en geniet er van met Johan!!! xxx mama

 3. Ik zet net mijn eigen jaaroverzicht online. Geweldig al die overzichtjes. Lees ze allemaal met evenveel plezier.

  Zo te zien heb jij een geweldig mooi jaar gehad!

  ” ‘nne gooie roetsj ” gewenst, zoals ze dat in Limburg zeggen. En natuurlijk de allerbeste wensen voor 2014 voor jou en je lief.

 4. Leuk! En een goed jaar, misschien ga ik deze ook maar doen, ondanks dat ik al een #mijnmoment heb geschreven. Ik vind het een tof overzicht.

 5. Wat een prachtig overzicht van jou geweldige jaar! Meer hoogtepunten dan dieptepunten en wat die vriendschap betreft, herkenbaar. Hier ook dit jaar een vriendschap laten gaan en zeg nooit nooit. Wie weet kom je elkaar na een paar jaar weer tegen en is het als vanouds. De allerbeste wensen voor 2014!

  1. Bij Amac-winkels geldt een inruilregeling: ze taxeren je oude Apple-product en wat ie nog waard is, krijg je als korting op je nieuwe aanschaf!

 6. Mooi mens met een mooi leven. Wat schrijf je toch fijn. En ik kreeg weer kippenvel en natte ogen toen je het weer over het huwelijk van je oom schreef. Ga zo door en ik blijf je met heel veel plezier volgen. Tot slot wens ik jou/jullie weer een heel fijn en gelukkig jaar toe xxxx dickij

 7. Wat een mooi overzicht zo. Fijn dat 2013 zo’n mooi jaar was, ondanks sommige tegenslagen.
  Een fijne jaarwisseling en een gezond & gelukkig 2014!

 8. Lieve Marieke,

  Wat een heerlijk jaar om op terug te kijken. Leuk dat we weer even mee mogen genieten.
  Ik vind het erg fijn dat je je thuis voelt in Rotterdam.
  De foto’s van jullie saampjes zijn zoooooooo leuk!

  Liefs
  Schoonmama

 9. Gewoon fijn dit soort lijstjes! Hopelijk brengt 2014 je weer zoveel mooie dingen. Ik blijf je blogs in elk geval met plezier lezen. Fijne jaarwisseling!

 10. Ha, mooi lijstje. Dat van de BFF herken ik. Worstel ik eigenlijk ook al jaren mee. :-(

  Fijne jaarwisseling! En voor 2014 alle goeds!!!

 11. Mooi overzicht, je had een prachtig jaar! Leuke manier om het zo te beschrijven ook. Ik volg je al lang en lees al je blogs, maar toch was het ook voor mij erg leuk om alles zo bij elkaar te zien. Knappe sportieve prestatie, mooie reis en tof dat je van baan switchte en zo goed terecht kwam. Zo zie je maar dat je inderdaad altijd op jezelf moet vertrouwen, een mooie les.

  Ik wens je veel goeds en vooral ook onwijs veel plezier voor 2014. Tot blogs!

 12. Wat een mooi overzicht van een zo te lezen heel mooi jaar! :-)
  Ik heb de vragen van je overgenomen :-)

  Happy new year. Ik hoop dat 2014 net zo mooi gaat worden voor je!

 13. Jullie zien er uit als een mooi stel!
  En al dat hardlopen; knap hoor.

  dit jaar begin ik aan hardlopen. Hoop dat ik straks al 5 km achter elkaar kan rennen :).

 14. super jaaroverzicht! als ik niet zo lui was.. hahaha ;-)
  en wat een supergeweldige foto, die van johan en jou al rennend, te gek!
  ik neem aan dat je gewoon je reacties leest op vakantie, dus ik wens je nogmaals een SUPERDUPERGEWELDIGE vakantie en natuurlijk alle goeds en alle liefs voor 2014!

 15. Leuk! Toffe manier om zo je afgelopen jaar door te nemen, je hebt ook mooie dingen gedaan! En nu lekker op vakantie, heerlijk! Je begint 2014 dus zonnig, nice! :-) All the best voor het nieuwe jaar en wie weet loop ik de marathon van Amsterdam wel met je mee! De sfeer en de loop is echt super! xxx

 16. Wauw Marieke wat een heerlijk overzicht!! Heel veel succes dit jaar bij de voorbereidingen voor de halve marathon! xx

 17. Wat een leuke vragen om het jaar door te nemen! Wat heb je veel gave dingen gedaan. Road-trip USA, GOSH, amazing! De nieuwe baan en nieuwe vrienden, fijn! Wel moeilijk van de mindere momentjes, je weet dat die er ook zijn, maar dat maakt het niet minder erg. herkenbaar van die beste vriendin… exact hetzelfde meegemaakt, maar hoop toch nog eens met haar rond de tafel te zitten.