Daar gaan we weer!

Zuchtend, steunend en met kleine oogjes hebben we elkaar vanmorgen met after sun ingesmeerd. Die zo gevreesde vervelling is helaas al ingetreden, maar we doen er alles aan om het proces zo lang mogelijk te rekken. Lekker bruin zijn we geworden, daar op zonnig Curacao. Er waren dagen bij dat het zo hard ging dat we moesten oppassen niet in twee lobsters te veranderen, maar gelukkig is dat allemaal mooi bijgetrokken. Vooral in witte badkamers doen we het goed.

Het nadeel van vakanties is dat er altijd een einde aan komt. Voor je het weet, loop je weer met een dikke sjaal door de koude buitenlucht en zit je (in mijn geval) weer in die gevreesde Fyra richting Amsterdam. Het lijkt wel gisteren dat ik de afwezigheidsassistent van m’n mailbox aanzette en daarin meldde dat ik bijna twee weken niet op de redactie zou zijn. Dat de tijd vliegt als je het naar je zin hebt en voorbij lijkt te krúipen als dat juist niet het geval is, heb ik altijd al een oneerlijk fenomeen gevonden.

Net als het feit dat ik de laatste nacht van mijn vakantie, ofwel de nacht voordat het gewone leven weer gaat beginnen, altijd slecht slaap. Dan heb je dagen, zo niet weken lekker bijgeslapen en ben je hartstikke topfit, maar word je de dag dat je weer aan de bak moet zo brak als een garnaal wakker. Misschien huilt je onderbewuste stiekem wel met je mee ’s nachts. Ofzo.

Anyway, het echte, gewone leven is weer begonnen! De herinneringen aan Curacao zijn nog vers, het fotoboek is in de maak en de blogs worden getikt. ‘Weet je nog, vorige week op dit tijdstip? Toen lagen we daar en daar!’, zullen we de komende tijd regelmatig tegen elkaar zeggen. Wat mij betreft beginnen we gewoon maar met de voorpret voor de zomervakantie: een roadtrip door Italië staat op de planning! Hoe of wat moet nog allemaal uitgezocht worden, maar het is in ieder geval iets om ontzettend naar uit te kijken.

Droom ik tot die tijd nog wel even weg bij onderstaand plaatje…

20 Comments

 1. Maike 15 januari 2014 at 08:39

  Altijd balen als je weer aan de bak moet na de vakantie. Succes vandaag! En wat een prachtige foto van jou in het water!

 2. rachel 15 januari 2014 at 08:55

  balen idd zeker als je daar een paradijs om je heen hebt en lekker warm en dan moet je hier weer door de toch wel kou, en regen, blehhh maar het is niet anders en je hebt iig iets moois om naar terug te kijken

 3. Dina 15 januari 2014 at 08:57

  OOOH DIE FOTO. Ik ga daar ook nog even naar staren en wegdromen.

 4. gerda van erp 15 januari 2014 at 09:19

  Dit doe ik ook altijd in het zwembad . drijven en dan nergens aan proberen te denken. Maar bij jou is de omgeving rustiger dan bij mij in een zwembad hihi. Heerlijk die rust en ruimte fot van jou. xx

 5. Simone 15 januari 2014 at 09:31

  Die foto…. ik wil NU naar een warm oord! Enne, succes vandaag :-)

 6. Linda 15 januari 2014 at 09:33

  Oooh zonnig Curaçao, ik zal ook heimwee hebben en de *piep* aan dit schijt weer hier ;-)
  Fijn dat je een goede vakantie heb gehad en ik kijk uit naar je blogjes! Zelf zal ik het eiland ook nog eens heel graag willen bezoeken en tot die tijd kijk ik HEEEEEERLIJK mee met de zonnige foto’s :)

 7. Anne 15 januari 2014 at 10:01

  volgens mij maak je iedereen nog extra jaloers door die foto ;). Heerlijk. En ja, dat slecht slapen de dag voor je weer aan de bak moet herken ik wel. Het zal wel een verdrietig onderbewuste zijn….

 8. Lisa 15 januari 2014 at 10:18

  Jaa, als ik dat zo zie, zou ik er ook naar terugverlangen… Wat is dat water toch ontzettend mooi blauw!

 9. Chezzelia 15 januari 2014 at 10:20

  Ik denk dat ik jou blog de komende tijd even niet ga volgen! Jaloers!! Nee grapje! Kom maar op met die prachtige foto’s!

 10. Nina 15 januari 2014 at 10:34

  Heel erg herkenbaar! Heerlijk om terug te denken aan die heerlijk warme dagen. Succes met terug in het oude ritme komen ;)

 11. inge 15 januari 2014 at 11:52

  veel sterkte met het gewone leven weer, meis. maar vervellen doe je toch alleen als je verbrand bent? ik wel in ieder geval. normaal gesproken trekt dat bruin gewoon weg, wel altijd zo onregelmatig als de pest, maar toch ;-)

 12. Marieke 15 januari 2014 at 14:16

  Ooh, dat slapen is zo herkenbaar. Of eigenlijk: niet slapen. Drama!

 13. Joëlle 15 januari 2014 at 14:53

  Herkenbaar! Ik ben zondag teruggekomen van vakantie en sinds maandag weer aan het werk. Hoe verder je van je vakantie komt, hoe beter het weer gaat vind ik wel, maandag was niets maar gisteren en vandaag al wel weer vrij productief. En nu maar snel weer een volgende reis plannen…

 14. Rosalie 15 januari 2014 at 16:00

  Welkom terug! Maar dus wel fijne weken gehad? Zo ziet het er wel uit. :)

 15. Marike 15 januari 2014 at 16:21

  Heel herkenbaar! Ik kwam half november terug van Bali, dat was ook een flinke omslag… Maar vooral veel vakantiefoto’s blijven kijken!

  Prachtige foto trouwens onderaan! :)

 16. Lenneke 15 januari 2014 at 16:26

  Ik ben zo intens jaloers!

 17. Nuria 15 januari 2014 at 18:59

  Verschrikkelijk!! Ik vind het altijd zo vreselijk wanneer de vakantie weer over is!

 18. Petra 16 januari 2014 at 10:24

  Altijd zo wennen weer na een vakantie en daarna weer balen dat het toch zó snel went. Succes en geniet nog lekker lang na van de ervaring en de foto’s!

 19. Marcella 16 januari 2014 at 22:45

  Wauw Marieke, wat een heerlijke foto’s kwamen er op Instagram bij jou en Johan voorbij! Dat is zeker omschakelen! Gelukkig is het weekend nu dichtbij, kan je weer even opladen. Ik ben heel benieuwd naar jullie avonturen, maar ik zag dat er al een blogje van klaar staat. Enne, die roadtrip Italië klinkt goed! Duik maar lekker in de voorpret!

 20. Willemvk 18 januari 2014 at 16:29

  Wat dobber je daar heerlijk!